maritbet girişmaritbet
Hamit Demir: 18 yıl sonraki not artışı sektöre yapılacak yatırımları artırır!

Hamit Demir: 18 yıl sonraki not artışı sektöre yapılacak yatırımları artırır!

Hamit Demir, 18 yıl aradan sonra Türkiye’nin notunun BB+’dan, BBB’ye yükseltilmesinin Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı için güven ortamı olacağını söyledi

2012 yılının inşaat sektörü için oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm, tüketici yasası derken beklenen canlılığın özellikle 2013 yılında daha da iyi hissedileceğini ifade etti. 

Demir, “Ancak aynı süreçte bu yıl içinde belirsizliğini koruyan KDV oranlarındaki farklılık ve yeni tüketici yasası ile getirilen maketten satış konusunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz” dedi.
 
Mütekabiliyet yasasının, hem yurt içi hem de yurt dışından yatırımların artmasına sebep olduğunu anlatan Demir, “Mütekabiliyet bireysel olduğu kadar, yabancı fon ve kurumsal yatırımcıların da önünü açarak sadece inşaat sektörüne değil, döviz girişleriyle birlikte ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
 
İnşaat sektörünün ivme kazanmasında önemli bir adımın da kentsel dönüşüm olduğunu belirten Demir, dönüşümle birlikte, depreme dayanıksız, güvenlikten yoksun yapıların bir an önce yıkılarak modern konutlara dönüşecek olmasının inşaat sektörünü canlandırırken yeniden yapılanan binalarda yaşayacaklara da yeni bir yaşam standardı getirmiş olacağını söyledi. 
 
Demir, uzun zamandır beklenen not artırımının Türkiye'nin lehine yapılmış olmasının sektöre olumlu yansıyacağını söyleyerek, “18 yıl aradan sonra Türkiye'nin notunun BB+'dan, BBB'ye yükseltilmesi ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı için güven ortamı yaratırken, yatırımların artışı beraberinde faizlerde düşüşü de getirecek. Bu süreç doğal olarak tasarrufların yatırıma yönelmesini ve gayrimenkul sektörünün de canlanmasını sağlayacak” diye konuştu.
 
Yurtdışında otel ve konut projesi
 
Demir İnşaat olarak bu yıl hem plan ve projeler hem de satışlar açısından oldukça verimli bir yıl geçirdiklerinin aktaran Demir, şunları söyledi: “2013 yılında da yatırımlarımızı artırarak devam edeceğiz. 2013'ün ilk aylarında Ayışığı Vadi Evleri projemizi bitireceğiz ve anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz. Aynı dönemde Beylikdüzü'nde yer alan Demir Romance projesinin lansmanını yapmayı planlıyoruz. Yeni yatırımlarımız için lokasyon arayışlarımız ve değerlendirmelerimiz sürüyor. Yakın bir gelecekte İstanbul'da Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa ve Çağlayan yeni inşaatlarımız için ön plandaki bölgeler.” Demir, ayrıca yurtdışında da Ukrayna'nın Vinisa şehrinde 26 bin metrekarelik ve Kiev'de 530 bin metrekarelik otel, AVM, plaza ve konut projesinin ön çalışmalarını sürdürdüklerini ve 2013 yılında uygulamaya geçireceklerini anlattı.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor
  • 03.05.2018 16:27

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, basın toplantısında Demir Grup’un ...

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor
  • 26.04.2018 09:19

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor

Demir İnşaat, yatırımcılarla buluşturduğu ezber bozan projeleriyle sektörün yüks ...

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor
  • 07.03.2018 16:05

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor

Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Demir İnşaat, Demir Country ...

Demir İnşaat'tan 2018'de 2,5 milyar TL yatırım planı!
  • 16.02.2018 15:25

Demir İnşaat'tan 2018'de 2,5 milyar TL yatırım planı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, gayrimenkul sektörüne ilişkin d ...