maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul yatırımcısı yurt yatırımına yöneliyor

Gayrimenkul yatırımcısı yurt yatırımına yöneliyor

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, yurt ihtiyacı olan şehirler hakkında bilgi verdi.

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, Türkiye'de üniversite düzeyinde eğitim gören öğrenci sayısı ve yurt ihtiyacı olan şehirler hakkında bilgi vererek şunları kaydetti: “Yapılan analizler sonucunda üniversite öğrencileri kategorize edildiğinde doğrudan kampüste öğrenim görenler ve uzaktan eğitim/açık öğretimde öğrenim görenler olarak ayrıştığı ve her iki kategorideki öğrencilerin de üniversitelerle organik bağlarının olduğu görülüyor. Fakat konu yurt tercihine gelindiğinde uzaktan eğitim ve açık öğretimde öğrenim görenlerden ziyade doğrudan kampüste eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencileriyle az da olsa yüksek lisans ve doktora öğrencileri yurtta kalmayı tercih ediyor. Kampüste öğrenim gören öğrenci sayıları irdelendiğinde yaklaşık 760.000 öğrenci ile ilk sırada yer alan İstanbul'u sırasıyla 290.000 öğrenci ile Ankara, 172.000 öğrenci ile İzmir, 132.000 öğrenci ile Konya, 88.000 öğrenci ile Kocaeli izliyor. Ardından Antalya, Isparta, Sakarya, Bursa ve Erzurum geliyor.”

Yurt ihtiyacında İstanbul ilk sırada

Söz konusu şehirlerde öğrenim gören öğrencilerin farklı illerden gelen öğrencilerin oranına bakıldığında, İstanbul'da öğrenim görenlerin %36'sı, Ankara'da öğrenim görenlerin %49'u, İzmir'de öğrenim görenlerin %63'ünün farklı şehirlerden geldiğini söyleyen Tüfekçi, “Anadolu şehirlerinde bu oranların %60-%85 aralığında değiştiği görülüyor. İl bazında mevcut yurt kapasiteleriyle şehir dışından gelen öğrenci sayıları karşılaştırıldığında en fazla ihtiyaç İstanbul'da. İstanbul'u İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Muğla, Antalya gibi illerin izliyor” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz