maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü rotayı Hindistan'a çevirdi!

Gayrimenkul sektörü rotayı Hindistan'a çevirdi!

Hindistan Başbakanı Mondi, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söyledi, Türkiye gayrimenkul piyasasında heyecan oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, 2022'ye kadar ülkede 50 milyon konut yapmayı planladıklarını belirterek, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söylemesi, gayrimenkul sektöründe heyecan oluşturdu.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip ülkesi Hindistan'daki yeni konut projelerinden Türkiye'nin de pay almasını bekliyor.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müteahhitlik, iş gücü ve tecrübe noktasında oldukça ileri durumda bulunduğunu ifade ederek, "Bu know how'ı zaman içerisinde yurt dışına aktaracağız. Türk müteahhitlik sektörü buradan da ciddi anlamda pay alacaktır." dedi.

Sadece inşaat yaparak değil, mühendislik ve mimarlık anlamında hizmet verilerek de sektörün destekleneceğini kaydeden Kurum, "Hindistan'da konut yapacak ülke sadece Türkiye olmayacak. Türkiye, diğer ülkelerle yarışacak ve bu yarışta her türlü avantajlı... Neticede bu iş yapılacaksa biz de buradan önemli bir pay alırız." diye konuştu. 

"Sadece inşaat firmalarına değil, yan sektörlere de ciddi potansiyel sağlayacak"

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'nin, global ölçekte inşaat sektöründe hem altyapı hem de teknoloji bakımından dünya sıralamasında çok önemli bir noktada yer aldığını, Türkiye'nin inşaat sektöründeki başarısının artık tüm dünyanın radarına girdiğini söyledi.

Demir, şunları kaydetti:

"Bunun bir örneğini de Hindistan Başbakanı Modi'nin açıklamalarında görebiliyoruz. Hindistan'ın sanayi ve ticaretine baktığımızda, inşaat geliştirme noktasında çok ciddi eksiklikleri olduğunu söyleyebiliriz. Konut üretimi neredeyse yok denecek kadar az. Ülkenin tamamı çarpık kentleşme üzerine kurulmuş durumda. Türkiye, Hindistan'ın mevcut kültürel dokusunu koruyarak kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütebilecek kabiliyete sahip. Ülkenin çehresi, Türk inşaat firmalarının değişim ve dönüşümde edindiği tecrübesiyle yeniden şekillenebilir. Şimdilik iki lider arasında konuşmadan ibaret olan bu atılım hayata geçerse, Hindistan'ın 2022 yılında hayata geçirmek istediği 50 milyon konut, sadece inşaat firmalarına değil, aynı zamanda inşaat sektörünün içerisinde yer alan yan sektörlere de ciddi iş potansiyeli sağlayacaktır."

Bu devasa proje için iki ülke arasındaki büyükelçiler ve STK'ların elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Demir, iki ülke arasındaki olası bir anlaşmanın, ekonomideki diğer iş birliklerinin de önünü açacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hindistan'ın "ikiz kule"si patlayıcıyla yıkıldı
  • 02.09.2022 14:46

Hindistan'ın "ikiz kule"si patlayıcıyla yıkıldı

Hinidistan’ın başkenti Yeni Delhi'nin Noida bölgesinde imar planına aykırı olara ...

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

İşte Hindistan’ın en iyi oteli
  • 19.07.2015 09:47

İşte Hindistan’ın en iyi oteli

Dünyaca ünlü bir seyahat dergisinin okuyucularının mükemmellik ödülü verdiği Hin ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...