maritbet girişmaritbet
Cityscape Global 2017’nin 2. gününde neler oldu?

Cityscape Global 2017’nin 2. gününde neler oldu?

Bu yıl 11-13 Eylül tarihleri arasında Dubai World Trade Center'da gerçekleşecek olan Cityscape Global'in 2. günü de yoğun ziyaretçi ile karşılaştı.

Gayrimenkul sektörünün en büyük uluslararası fuarlarından olan Dubai Cityscape Global, hareketli geçen ilk günün ardından ikinci gününde de yerli-yabancı ziyaretçi akınına uğradı. 

Türk firmalarının her zamanki gibi ön planda yer aldığı fuarda bugün de sektörün önde gelen firmaları yabancı ziyaretçileri ağırladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, fuarın ikinci gününde Cityscape Global'e katılım gösterdi. Fuarda Türk ve yabancı firmaların standlarını ziyaret eden Özhaseki, projeler hakkında bilgiler aldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cityscape Global 2017'de Artaş İnşaat'ın standına ziyarette bulundu.

Fuar hakkında bilgiler alan Özhaseki, fuarda standları gezdi. Fuara 11 projesi ile katılan Artaş İnşaat'ın standına ziyarette bulunan Bakan Özhaseki, fuardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Bakan Özhaseki'ye Cityscape Global 2017'de Artaş İnşaat'ın fuardaki projeleri hakkında bilgiler verdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, fuarda düzenlenen basın toplantısında da önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki "Çok hızlı inşaatlar yapılır, ama iyi günler geldiğinde de onu çok karlı bir şekilde satarlar. O yüzden gayrimenkul sektörü bu işten etkileniyor gibi gözükse de dışarıda inşaatlar devam eder.  Ben burada bugün ülkemizi temsil eden, gururumuz olan arkadaşlara bir merhaba demek ve moral vermek amacıyla geldim. Projeleri takip ettim, arkadaşlarla sohbet ettim. İnşaat sektörü için referans olan kurum biziz. Haliyle inşaat sektörünün canlanması açısından elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Çünkü Türkiye'de ekonomik açıdan, gayri safi yurt içi hasılatın yüzde 7'sini inşaat sektörü oluşturuyor. Özellikle yapılan iş neticesinde 350-400 sektör de buradan etkileniyor" dedi.

Gayrimenkul sektörünün önemli fuarlarından olan Cityscape Global 2017'de önemli açıklamalarda bulunan Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Fuara daha çok Türkiye'nin ve projelerin tanıtımı ve prestij odaklı katıldıklarını belirten Ayçenk, "Yabancılar projeyi biliyorlar ve geliyorlar" dedi.  

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, bu yıl 11-13 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2017'de ekibimize özel açıklamalar yaptı. 

Paşayiğit "Fuarı çok önemsiyoruz, çünkü bu fuar global bir fuar. Cityscape fuarları arasındaki en büyük fuar. Dolayısıyla bizim yatırımcılara kendimizi gösterebileceğimiz ve sektörden ilgili arkadaşlarımızla görüşebileceğimiz önemli bir alan. Çok önemsiyoruz. Ben gayet iyi geçtiğini ve daha da hareketleneceğini düşünüyorum" diyerek fuar değerlendirmesinde bulundu.

Cityscape Global 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, Körfez yatırımcılarına Türkiye konut piyasasının avantajlarını anlattı. Cityscape Global 2017'yi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektöründe dış pazarlara açılmanın ve global arenada ülkemizin tanıtımının önemine dikkat çekti.

Ayrıca fuarın ikinci gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Emlak Konut GYO'nun standını ziyaret etti. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Bakan Özhaseki'yi ağırladı ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Efekta Mimarlık Başkanı Kayhan Çakanel, Dubai'de 11-13 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Cityscape Global 2017'de Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

Fuarı değerlendiren ve izlenimlerini aktaran Çakanel "Cityscape Fuarı, bu coğrafyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri hatta fuarı diyebiliriz. Biz Efekta Mimarlık olarak 4 senedir bu fuara katılımcı olarak katılıyorduk. Bu sene gerek işlerimizin gerek bu bölge ile ilgili beklentilerimizin kısa bir süre de olsa düşmesi sebebiyle sadece ziyaretçi olarak katılmayı uygun bulduk. 

Ancak gözlemlediğime göre fuara yoğun bir ilgi var. Çünkü ben fuarlardaki kalabalığı kalabalık olarak değerlendirmiyorum. Matematiksel kalabalıklığın fuarlara ciddi bir katkısı olduğunu da düşünmüyorum. Aslında birebir yapılan, B2B (Business to Business) görüşmelerin, satışların, pazarlamaların önemli olduğunu görüyorum ki sabahtan beri yaptığım izlenimler, gözlemler ve toplantılarda bu fuarın da başarılı bir fuar olarak sonuçlanacağını Türk yatırımcılar açısından ve Türk inşaatçılar açısından görmekteyim" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!
  • 14.09.2017 17:03

Cityscape Dubai 2017 işte böyle geçti!

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2017 Fuarı'ndan çok özel görüntüler emlakta ...

"Tapuda yeni dönem başlıyor"
  • 13.09.2017 10:50

"Tapuda yeni dönem başlıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape 2017'de tapuda yeni ...

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı
  • 13.09.2017 10:49

Bakan Özhaseki, yeni deprem yasasının detaylarını anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Fuarı'nda yeni depre ...

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor
  • 12.09.2017 17:39

Özhaseki: Depremle ilgili yeni yasa geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depremle ilgili hazırladıkları ...

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''
  • 12.09.2017 17:38

''Türkiye'den 160 bin yabancı gayrimenkul aldı''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dubai Cityscape Global 2017'de öneml ...

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor
  • 12.09.2017 13:28

Sabri Paşayiğit: Cityscape verimli geçiyor

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, Cityscape Global 2017'de fuar hakkında de ...