maritbet girişmaritbet
Antteras örnek dairesi Ay Mimari imzasını taşıyor!

Antteras örnek dairesi Ay Mimari imzasını taşıyor!

Beylerbeyi srtlarında, Boğaz'a karşı konumlanan Antteras projesinin örnek dairesi, yalın ve modern hatları ön plana çıkıyor.

Haziran ayında sahipleriyle buluşacak olan Antteras projesi, Ay Yapı Mimari tarafından hazırlanan projesiyle dikkat çekiyor.

Teraslama yönetimiyle inşa edildiği için evler birbirini engellemeyecek şekilde konumlanıyor. Her evin manzaradan aşağı yukarı aynı şekilde yararlanması sağlanmış. Projenin iç mimar Hülya Torunoğlu imzasını taşıyan örnek dairesi, 435 metrekare alandan oluşan bir bahçe dubleksi. Evde, beş oda, bir salon, dört banyo ve bir tuvalet yer alıyor. Dekorasyon kurgusu, Antteras'ın genel mimari yapısı ile Ant Yapının her zaman uyguladığı sade, modern ve fonksiyonel yaklaşımın sentezi ile yapılmış. Beş kişilik bir aile ve bir yardımcının kalabileceği bir konsept ile tasarlanan örnek dairede projenin genel konseptine uygun olarak yerli ve yabancı markalara yer verilmiş. Tasarım, fonksiyonellik ve konfor dekorasyonun en önemli kriterlerini oluşturuyor.

Projenin tasarlama sürecinin her aşamasında çevre dostu olmasına dikkat edilmiş. Binalar, dünyanın birçok ülkesinde benimsenen çevre dostu bina sertifikası, Bream'in standartlarına uygun olarak tasarlanmış. 

antteras örnek dairesi

Varenna marka mutfağı Silestone tezgâhlar tamamlıyor. Eviye, Blanco; armatürler, Dornbracht. Beyaz eşyalarda Gaggenau tercih edilmiş. Aydınlatmalar, Tom Dixon imzalı. Mutfak ve hollerde Bruno perla, banyolarda tundra gri tonlarında doğal taş kaplamalar kullanılmış. Salon katı ortak mahaller ve mutfakta, doğal taş tercih edilirken parke seçimlerine paralel olarak iki taş alternatifi kullanılmış. Işık Mermer'den alınan mermerler meşe parke ile "emperador grey" ve ceviz ile "bruno perla" tonlarında seçilmiş. 

Ay Yapı Mimari ortakları Ahmet Sayar ve Turgut Çıkış: "Akdenizli olmanın ve İzmir'de yaşamanın avantajını Boğaz'daki bu projede yaşadık"

antteras

Evin genelinde Vycon marka tekstil tabanlı vinil duvar kağıtları kullanılmış. Perdeler, Evist'e yaptırılmış. Poliform marka mobilyalar, Italdeko. Parkeler, UniKolegno marka. Banyoda Vitra'nın Almanya'dan ithal Burgbad ürünleri yer alıyor. Banyolarda doğal taş zemin kaplaması olarak "tundra grey" kullanılmış. 

Misafir tuvaletleri ve bazı ortak banyolarda mekânın önündeki hol kaplamasına uygun olarak “bruno perla ve emperador grey tercih edilmiş. Duş duvarları, mekânda kullanılan doğal taş ile aynı malzemeden.

Homeart

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antteras örnek dairesi Ay Mimari imzasını taşıyor!
  • 01.05.2015 16:08

Antteras örnek dairesi Ay Mimari imzasını taşıyor!

Beylerbeyi srtlarında, Boğaz'a karşı konumlanan Antteras projesinin örnek daires ...