maritbet girişmaritbet
Amerikan Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri Kartal Kule’yi ziyaret etti!

Amerikan Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri Kartal Kule’yi ziyaret etti!

Amerika’nın Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümünde master yapan 20 öğrenci tezleri için İstanbul’da tarihi yapıları inceledikten sonra modern yapı mimarisi örneği olarak Kartal Kule projesini ziyaret ettiler

 

Amerika'nın Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümünde master yapan 20 öğrenci tezleri için İstanbul'da tarihi yapıları inceledikten sonra modern yapı mimarisi örneği olarak Kartal Kule projesini ziyaret ettiler.

Amerika Hartford Üniversitesi mimarlık bölümünde yüksek lisans yapan 20 öğrenci Kartal Kule projesinin yapıldığı Kartal Esentepe'deki şantiyeyi ziyaret etti. Mimarisi, şantiye çalışmaları, kullanılan inşaat teknikleri ve danışmanlık hizmetleri konularında detaylı bilgiler alan öğrenciler, Türkiye'deki inşaat sektörünün yalnızca teknik gelişimine değil, aynı zamanda mimari tasarım ve fonksiyonellik noktalarındaki değişimine şahit oldular.   

Mimarlar, İstanbul ofis sektöründeki gelişmeler, Kartal Kentsel Dönüşüm projesinin detayları, gelişen Kartal ofis bölgesi ve Kartal Kule projesinin farklılık yaratan özellikleriyle ilgili bilgiler aldılar.  4 m tavan yüksekliği, kartal kanadı şeklindeki kat planı, Adalet Sarayı'na ve metroya olan yakınlığı, deniz ve adalar manzaralı ofisleri, akıllı bina özellikleri ve bunların yanı sıra otoparkta gelecek için alt yapısı hazırlanan elektrikli otomobil otoşarj üniteleri hakkında da bilgilendirildiler.

Kartal Kule, İstanbul'un en sert zemini üzerine bina ediliyor, statik projeleri Amerika'da yüksek binalarda performansa dayalı projeler üreten statik ofisi tarafından hazırlandı. Alman Priedemann firmasından alınan cephe danışmanlığı hizmeti, hazırlanan rüzgar simülasyonu, tesis yönetim danışmanlığı projeyi teknik olarak mükemmelleştirmek adına atılan adımlar. Kartal Kule daha inşaat aşamasında bölgenin sembolü olmayı başardı.

İstanbul'un sağlıksız ve niteliksiz konut stokunu iki hafta boyunca inceledikten sonra son durak Kartal Kule'de karşılaştıkları profesyonellik ve ileri teknik uygulamaları karşısında hayranlığını gizleyemeyen öğrenciler, Kartal bölgesinin gelişimiyle ilgili de çalışmalar yapacaklarını belirterek İstanbul'dan ayrıldılar.   

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amerikan Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri Kartal Kule’yi ziyaret etti!
  • 22.01.2013 15:08

Amerikan Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri Kartal Kule’yi ziyaret etti!

Amerika’nın Hartford Üniversitesi Mimarlık bölümünde master yapan 20 öğrenci tez ...