maritbet girişmaritbet
Google’dan ilham aldı, Premier Kampüs Ofis'e başlıyor!

Google’dan ilham aldı, Premier Kampüs Ofis'e başlıyor!

Fer Yapı, Google'dan ilham aldığı ofis projesini Kağıthane bölgesinde inşa edecek.

İlk ticari projeyi Sinpaş, ilk konut projesini de Boyner ile birlikte yürüten Fer Yapı, Kağıthane'de Türkiye'de ilk kez denenecek bir gayrimenkul konseptini yaşama geçiriyor. 

Fer Yapı, Kağıthane'de ünlü Rabak Fabrikası'nın arazisi üzerinde Türkiye'de ilk kez denenecek 'kampüs ofis' konsepti ile yeni bir proje başlatıyor. 

Projede Çelikler Grubu ile ortak hasılat paylaşımı metodu ile yaşam bulacak Premier Kampüs Ofis adı verilen projede, ortak kullanım alanlı, sosyal imkanları geniş bir tarz oluşturacak. 

Yurt dışında özellikle Google'ın büyüme konsepti olarak bilinen kampüs ofisi kullanan diğer dev kuruluşlar arasında Microsoft ve Apple gibi dünya markaları bulunuyor. 

Aynı zamanda KONUTDER Başkan Yardımcısı olan, Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramadan Kumova, Türkiye'de ilk kez denenecek bir ofis konseptini Kağıthane için özel olarak geliştirdiklerini dile getirdi. Projede yer alacak şirketlerin geniş kullanım olanaklarından ve verimliliği esas alacak iş yaklaşımlarından besleneceklerini belirten Kumova, "Çok özel bir mimari ile ortaya kondu projemiz. Google'ın şehir dışında kurguladığı konsepti biz İstanbul'un göbeğinde hayata geçiriyoruz" dedi. 

Kağıthane'nin lokasyon avantajının günden güne daha da arttığını belirten Kumova, "Gerek konut ve gerekse ofis için çok ideal bir güzergah. İleriki dönemde daha da yıldızı parlayacak. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 5, Etiler'e 7, Taksim'e 10 kilometre mesafede. İstanbul'da kentsel dönüşüm bölgesi olarak da öne çıkan Kağıthane'nin gelecek 3-5 yıl içinde daha da önemli bir işlev kazanacağını düşünüyoruz ve yatırımlarımızı buna göre konumlandırıyoruz" dedi. 

İTowers faaliyette Fer Yapı'nın ilk projelerinden Sinpaş ile birlikte yürüttükleri Bomonti'deki i-Tower Ofis Projesi, bu ay itibari ile faaliyete geçirildi. İnşaatı devam eden projeleri arasında Basın Ekspres Yolu üzerinde İstWest, Kartal'da Mai Residence ve Merter'de Parima Projesi bulunuyor. Mai Residence'da 14 katlı Sarı Residence'da 144 adet ev veya ev-ofis , 28 katlı Turuncu Residence'da 213 adet konut bin 500 m2 alanda ticari ünite bulunuyor. Merter'deki Parima Rezidens'te ise 126 adet konut inşa edilecek. 

Kartal'da kentsel dönüşüm ile birlikte bölgeye ciddi bir yatırımın geleceğini hesapladıklarını söyleyen Ramadan Kumova, Avrupa Yakası'nın en merkezi konumundaki Topkapı-Cevizlibağ-Merter hattının da dönüşümden nasibini alacağını belirtti. 

Bölgedeki sanayi tesislerinin taşınmaya başlamasının ardından yerlerine rezidans ve iş merkezlerinin kurulmaya başlandığını belirten Kumova, "Son olarak, eskinin tekstil merkezi Zeytin burnu, İstanbul'da gecekondulaşmanın ilk başladığı bölge olarak da bilinir ama bölgede bugün bir tarafta sanayi siteleri ve atölyeler varlığını korurken diğer taraftan da lüks rezidans projeleri yükseliyor. Nitelikli projelerin sayısının arttığı Zeytinburnu'nda gayrimenkul fiyatları da aynı doğrultuda yükseliyor" dedi. 

İstWest Meydanı, Eylül'de faaliyete geçiyor 
Fer Yapı'nın ilk konut projesi iki yıl önce Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan Boyner Holding'e ait Altınyıldız Fabrikasıüzerinde inşa edilmeye başlandı. İstWest Konut ve Alışveriş Meydan Projesi, taşınan Altınyıldız Fabrikası'nın 70 dönüm arazisi üzerinde faaliyete geçirilecek. Projede, 571 residence, 428 konut ve 75 ticari alan bulunuyor. Konut satışlarının sürdüğü proje şimdi bölgenin en önemli alışveriş lokasyonlarından biri olacak 'Meydan'ı ile gündemde. İstwest Alışveriş Meydanı'nda hali hazırda Volvo Mez Oto, Albaraka, Sandalyeci, Sultanahmet Köftecisi Selim Usta 1920, Big Mama's gibi markalar ile anlaşma yapılmış. İstWest yönetimi, müşterilerinin ilgisi ve talepleri doğrultusunda projede daha önce olmayan bir eğitim konseptini de yaşama geçirecek. Kreş ve ana okulunu projeye kazandırmak için önemli bir eğitim kurumu ile anlaşmak üzere olunduğu belirtiliyor. Ramadan Kumova, İstWest Alışveriş Meydanı'nın, nüfusu yaklaşık 1 milyona ulaşan Basın Ekspres Bölgesi'nin en değerli noktasında yer aldığını dile getiriyor. Önümüzdeki Eylül ayında yaşamın başlayacağı İstWest Alışveriş Meydanı'nda gıdadan mobilyaya, elektronikten otomotive kadar birçok sektörün hizmet vereceğini dile getiren Kumova, "AVM konseptlerinde bulunmayan birçok özellik İstWest Alışveriş Meydanı'nda hayat buluyor. Geniş ve çok sayıda otopark alanları ile dikkat çeken İstWest Alışveriş Meydanı, üstü açık mimari yapısı ile de ziyaretçilere alışverişleri sırasında ferah bir ortam sunuyor" dedi. İstWest'te konutlar iki dönem halinde sahiplerine teslim edilecek. İlk etapta sayıları 571'i bulan residenceların teslimatı önümüzdeki Haziran ayında gerçekleşecek. 428 konutun teslimatı ise Eylül ayı içerisinde tamamlanacak. 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı
  • 09.03.2023 15:14

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Ya ...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!
  • 23.01.2023 15:21

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun FPV dron ile çekilen görüntüleri. ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...