maritbet girişmaritbet
Tabanlıoğlu, Tripoli Kongre Merkezi ile Cityscape Mimarlık Ödülü’nü aldı

Tabanlıoğlu, Tripoli Kongre Merkezi ile Cityscape Mimarlık Ödülü’nü aldı

Ortadoğu’da “Yılın Mimarı” seçilen Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’na ait proje Libya için etkileyici bir gurur vesilesi ve temsiliyet figürü olarak dünya liderlerini ağırlamaya hazır

 

Ortadoğu'da  “Yılın Mimarı” seçilen Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu'na ait proje Libya için etkileyici bir gurur vesilesi ve temsiliyet figürü olarak dünya liderlerini ağırlamaya hazır.

Son zamanlarda yatırımlarıyla dikkati çeken Libya'da, Kongre Merkezi 3000 kişilik kapasitesiyle kentin en çağdaş yapısı olarak, sosyal ve mimari anlamda öncü bir nitelik taşıyor. Tasarım ve inşaatı toplam 10 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanan yapının inşaatını yine bir Türk firması, System İnşaat gerçekleştirdi.

Suha Özkan (Mimar, Şehir Planlamacı, Tarihçi, Teorisyen, Uluslararası Yönetici), George Katodrytis (Profesör, Sharjah Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi), Peter Disabatino (Sharjah Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı), Peter Clarke Melbourne Planlama Komitesi Başkanı, Şehir Konyesi Üyesi), Clive Hutton (Newham Borough Konseyi Rejenerasyon, Planlama ve Emlak Kurulu Yöneticisi),  Lee Sang – Leem, Kore Mimarlar Odası Başkanı), George Miller (AIA, Amerikan Mimarlar Birliği Başkanı) gibi kent ve mimarlık platformlarında uluslararası yetkin isimlerden oluşan jüri, Tripoli Kongre Merkezi'ni en iyi proje seçtiklerini “Libya'da bulunduğu çevreye duyarlı, sürdürülebilir tasarımın zaferi” vurgusuyla ilan ettiler.

Ödül Jürisi projeyi “Farklı kültürlerin buluşmalarına mekân olacak Tripoli Kongre Merkezi bulunduğu coğrafyanın ve kültürün ruhunu yansıtan güçlü ve aynı zamanda mütevazı bir yapı” olarak değerlendirildi. 

Mimarlık, tasarım, inşaat ve yatırım dünyasından geniş bir katılımla 5 Ekim gecesi Grand Hyatt Dubai'de gerçekleşen törende ödülü Tabanlıoğlu Mimarlık adına Melkan Gürsel Tabanlıoğlu aldı. 

Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ödülü alırken “Libya'da bir ilk olarak gerçekleştirdikleri bu projenin Libya'da hareketlenen yeni mimarlık dalgasının öncülerinden olacağını, ağaçlarla çevrili coğrafi dokusundan, renklere, bölgenin iklimine ve kültürüne kadar yapının her anlamda bulunduğu çevre ile uyumlu olmasının önemini” vurguladı.

2010 yılı Cityscape Mimarlık Ödülleri'nde Tripoli Kongre Merkezi dışında Tabanlioğlu'na ait diğer dört proje,  Astana Arena, Loft Bahçe, Istinye Residence ve Alacati Resort ise değerlendirilen yüzlerce proje arasından kendi kategorilerinde dünyanın en iyi projeleri arasında ilan edildi.

Uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla birçok ödülle onurlandırılan mimarlık ofisinin 2010 Eylül ayında sonucu ilan edilen başarıları birbiri ardına ilan ediliyor:

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri  (International Property Awards) Arabistan Bölgesinde ise yine Trablus Kongre Merkezi bölgesinde en iyi ilan edilirken büyük ödül için gün sayıyor.

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri  (International Property Awards) Avrupa- Afrika-Asya Bölgesi'nde Zorlu Levent Ofis Kulesi, Istanbul Sapphire ve Loft Bahçe “en iyi” ödüllerine layık bulundu. 

 “LEAF Ödülleri” nde Astana Arena projesi dünyanın en iyi dört kamusal projesinden biri seçildi.

2010 Green Good Design ödülünü ise EAA ile ortak Zorlu Center projesi ile kazandı. Yine Eylül Ayı içinde Tabanlıoğlu'nun layık görüldüğü bir diğer ödül ise “ODTÜ Öğrenci Merkezi Binası ve ODTÜ Meydanı Proje Yarışması”nda elde ettiği ikincilik oldu. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz