maritbet girişmaritbet
Ziya Yılmaz: Adımızı dünyaya duyuracağız

Ziya Yılmaz: Adımızı dünyaya duyuracağız

Gayrimenkul sektörünün yenilikçi isimlerinden DAP Yapı’nın patronu Ziya Yılmaz, inşa ettiği projelerle sektörde adeta ‘yeni dalga’ akımı oluşturdu

 

Gayrimenkul sektörünün yenilikçi isimlerinden DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, inşa ettiği projelerle sektörde adeta ‘yeni dalga' akımı oluşturdu. Gayrimenkulde geleceğin projelerini inşa etmek için yola çıkan Ziya Yımaz, DAP'ın anlamını 'temiz ve şık', açılımını ise ‘Doğru alanda projeler' olarak tanımlarken, firmanın adı bile sektörde alışık olmadığımız bir hikayeyi ortaya koyuyor.

Ziya Yılmaz, ilk projelerini Şelale Evleri adıyla hayata geçirdikten sonra şirketin adını markalaştırmak için çalışmalara başlamış. Bunun altını da sadece isimle değil yapacağı projelerin mimari çizgileri ve konseptleriyle doldurma hedefiyle yola çıkan DAP Yapı'nın adresi ise belliydi... Maltepe-Kartal aksında deniz gören lüks projeler için arsa yatırımlarını tamamlayan Ziya Yılmaz, ‘Benim için dönüm noktası' dediği Dragos Royal Towers projesinde elde ettiği başarıdan sonra ardı ardına yenilikçi projeleri ortaya koymaya başladı.

15 kuleye ulaşacak

Royal Towers'ın ardından DAP Yapı aynı bölgede DAP Royal Center, DAP Burgu Kule, DAP Dalga Kule ve son olarak DAP Tango Kule projesine başladı. Firmanın Maltepe'de yakında 1 projesi daha başlayacak. Bu sayede DAP Yapı'nın 15 kulesi İstanbul siluetindeki yerini alacak. DAP Yapı Dragos Royal Towers dışında 4 projede satışı sürdürüyor. Satıştaki projelere yoğun ilgi alan DAP Yapı, tüm projelerin yüzde 50'den fazlasını satmış durumda.

Ziya Bey ile de inşaatı tamamlanmak üzere olan DAP Royal Center'ın satış ofisinde buluşuyoruz. Projenin dış cephesi yapılıyor. 4 bin 500 metrekarelik büyüklüğü olan satış ofisinde 20 kişi çalışıyor. 2 katlı olarak tasarlanan ofisin bahçesinde büyük bir havuz da bulunuyor. Bu da projede çokça yer alan su konseptinin ipuçlarını vermeye yetiyor. Kulelerdeki dairelerin neredeyse hepsi deniz görüyor. Modüler sistemle yapılan projedeki kat birleştirilebiliyor. DAP Yapı da şirket merkezini buraya taşımayı planlıyor.

Şehir dışından ilgi fazla

DAP Yapı'nın Royal Center projesinden genellikle beyaz yakalılar daire alıyor. Eğitimciler, şirket sahipleri ve yöneticiler projeyi tercih ediyor. 35-55 yaş aralığındakilerin daire aldığı projelere şehir dışında da epeyce talep geliyor. Projenin yüzde 27'sini şehir dışı ve yurt dışındakiler alıyor. Arap ülkeleri ilgi gösterirken, ünlüler de projeyi tercih edebiliyor. Diğer projelerde olduğu gibi Royal Center'da da otel konsepti olması nedeniyle yatırımcılar yoğun ilgi gösterirken, oturmak için alanlar da oluyor.

Ziya Bey, DAP Royal Center'ın, geçen yıl mayıs ayında satışa çıktığını ve bu süre zarfında konutların yüzde 60'a varan oranlarda prim yaptığını belirterek, şunu da vurgulamak istiyor: “Projelerimiz genelde iyi prim yapıyor. Mesela Şelale Evleri'ni 18 bin liraya sattık ama şimdi 400 bin lira. Bölgedeki gelişimle birlikte konutlar da prim yapmaya devam ediyor. Royal Center'ın bulunduğu aksta da metrekareler 8 bin liraya kadar çıkacaktır.”

Adımızı dünyaya duyuracağız

Ziya Bey, mimaride farklılaşarak gayet başarılı olduklarını belirterek, “DAP Yapı kurumsal ve büyük bir marka. Özellikle mimariye kattığımız yenilikler ortada. DAP Yapı ismini dünyada da önemli bir noktaya getireceğiz” dedi. Gerçekleştirdikleri projelerin de markalarına yakışması için çaba gösteren Ziya Bey, gittikleri bölgeye de önemli katkı sunduklarını belirtiyor. DAP Yapı'nın daha önce proje yaptığı yerler arasında Maltepe'nin yanı sıra Kağıthane ve Çekmeköy var.  Ziya Bey, metrekaresi 2 bin 500 liraya daire satılan Maltepe'de 5-6 bin liraya daire sattıklarını bu sayede bölgenin de gelişimine katkı sunduklarını vurguluyor. Aynı şekilde 2000 yılında girdiği Kağıthane'yi değiştirdiklerini söyleyen Ziya Yılmaz, Maltepe ve Kartal aksında yaptıkları projelerle bölgenin Zincirlikuyu-Levent gibi olabileceğini gösterdiklerini vurguluyor.

Geleceğin projelerini yapıyor

DAP Yapı, birbirinden farklı ve zor projelerle konutta gerçekten de bir akım başlattı diyebiliriz. Türkiye'nin ilk Burgu Kuleleri, dalgalardan esinlenen dalga Kule ve yelkeni andıran kuleler… Yaptıkları projelerle İstanbul'u güzelleştirme hedefi DAP Yapı'yı daha çok motive ediyor ve Ziya Yılmaz da güzel projelerin yanı sıra gelecek 30 yılda işlevini yitirmeyecek geleceğin projelerini yapmak için çalıştığını söylüyor.

‘Depremi düşünmeyin'

DAP Yapı, son dönemlerde hep yüksek katlı projeler yapıyor. Yüksek katın yanı sıra projelerin kıvrımları ve diğer zor detayları inşaatın da zahmetli geçmesine neden oluyor. DAP Yapı'nın projelerinde sadece harita ekibinde 15 kişi çalışırken, yüzlerce kişi de şantiyede ter döküyor. Depreme yönelik hesaplamaların en ince ayrıntısına kadar yapıldığı projelerde DAP Yapı da gerekli tüm testleri yapıyor. Projelerin zemini kaya olmasına rağmen binaların altına çakılan kazıkla güçlendirme yapılıyor. Ziya Yılmaz da “Bizden konut alanlar rahat olsun” diyerek bu konudaki rahatlığını ortaya koyuyor.

Oturmadığında kirala sistemi uyguluyor

DAP Yapı'nın diğer projesi Burgu Kule ile birlikte 10 bin metrekare arazi üzerinde konumlanan Tango Kule, Maltepe'de, Kadıköy ve Bağdat Caddesi'nin canlılığından pay alan lokasyonuyla dikkat çekiyor.

Marmara Denizi ve Adalar manzaralı proje 129 adet stüdyo/single ve 63 adet suit olmak üzere toplam 192 adet rezidans daireden oluşuyor. 21 katlı projenin 12 dükkandan oluşan özel bir çarşısı bulunuyor.

Otel konseptinde A plus rezidans olan Tango kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek ve “oturmadığın dönemde kirala” modeli uygulanacak. Dairelerin yüzde 55'inin alıcısıyla buluştuğu projede lansman fiyatlarıyla satışlar devam ediyor.

Fiyatlar 179 bin liradan başlıyor. Projeye İstanbul dışından ve yabancılardan gelen talebin yüzde 20 oranında olduğu belirtiliyor.

Nasıl gidilir?

DAP Royal Center, sahile 800 metre mesafede E-52'in kenarında bulunuyor. Yürüyerek 10 dakikada sahile iniliyor. E5'ten Bostancı, Küçükyalı'yı geçtikten sonra sağda Shell Benzin İstasyonu'ndan yan yola bağlanılır.

Sağa dönüp VW Erel Bayii'ni geçince 100 metre ileride solda proje görülüyor. Sahil yolundan ise İdelatepe yeni yoldan çıkış yapılarak, sağdan Ankara istikametine giriliyor. Yine sağda Honda Ayışığı ve VW Erel Otomotiv ile Garanti Bankası görülüyor. Shell'den yan yoldan girilerek projeye gidiliyor.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

Validebağ Konakları basına tanıtıldı
  • 02.10.2017 14:20

Validebağ Konakları basına tanıtıldı

DAP Yapı, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Validebağ’da gelişt ...