maritbet girişmaritbet
Park Village Konut Projesi ile avlu kavramı yeniden hayat buluyor!

Park Village Konut Projesi ile avlu kavramı yeniden hayat buluyor!

Arıkan Yapı tarafından Büyükçekmece Göl Vadisi'nde hayata geçirilen Park Village projesinde unutulmaya yüz tutmuş "avlu kavramı yeniden hayatımızın bir parçası oluyor

 

Arıkan Yapı tarafından Böyükçekmece Göl Vadisi'nde hayata geçirilen "Park Village", 7 farklı tipte tek katlı villalardan oluşuyor. Proje kapsamında isimlerini Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarının tarihsel isimlerinden alan (Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye) 250, 300 ve 350 metrekare büyüklüğünde villalar yer alıyor. 
 
Akdeniz ve Anadolu kültüründe sıkça karşılaştığımız evlerin içinde yer alan avlular yüzyıllar boyu hayatın bir parçası olmuştur. Aileyi toplayan, aile içi sosyalleşmeyi artıran en önemli mekan olarak yerini almıştır. Bazen çocukların oyun oynadığı, misafirlerin kabul edildiği, bayramlarda dostların toplandığı, nişan, düğün ve sünnet eğlencelerinin yapıldığı yegane bize ait mekanlar olmuştur avlularımız. Yaz günlerinin vazgeçilmez yaşam alanlarıdır. 
 
Avludan çıkmak istemeyeceksiniz Geleneksel Türk ev mimarisinin en önemli özelliğini - tek katlı yatay yaşam- içinde barındıran Park Village içinden çıkmak istemeyeceğiniz avlu ( iç bahçe ) dünyasını sizlere sunuyor. Akdeniz ve Anadolu kültürünün bu vazgeçilmez mekanının modern bir yorumunu 25 metrekare ile 40 metrekare arasında büyüklükte Park Village dünyasında yaşamanız mümkün. 
 
Tek katlı villa yaşamında yüksek tavanların ferahlığına ek olarak avlular da ekstra ışık ve güneş getirerek, aydınlığı ve sıcaklığı evinizin her noktasında hissetmenizi sağlayacak. 
 
Bahçeden sofralara Park Village'da yaklaşık 270 dönümlük alan üzerinde ileri yaş bin adet zeytin ağacı bulunacak. Zeytinler, düzenlenen şenliklerle beraber hasat edilecek. Hasat edilen zeytinlerin bir kısmı sıktırılıp zeytinyağı, kalını ise sofralık zeytin yapılacak. Ayrıca konut sakinleri köy meydanında bir araya gelip zeytinlerin tadına birlikte bakacak. 
 
GERÇEK MÜSTAKİL YAŞAM BURADA 
 
Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, "Park Village projesinin en önemli özelliği tek katlı villalardan meydana gelmesi. İnsan fizyolojisine en uygun yaşam modeli yatay yaşamdır. Biz Park Village'da gerçek müstakil yaşam modelini kurgulamış bulunuyoruz. Alışılagelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine, tek katlı, tam müstakil ve optimum büyüklüklere sahip içinde merdiven olmayan bir hayat tasarladık" dedi. 
 
Exclusive Homes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!
  • 24.07.2013 13:44

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Park Village projesinin detayla ...

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut
  • 05.12.2011 17:46

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut

Arıkan Yapı müstakil villa projelerine Park Village projesi ile yeni bir boyut k ...

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!
  • 18.10.2012 16:21

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!

Arıkan yapı tarafından hayata geçirilen Park Village projesi 7 farklı tipte 144 ...

Arıkan Yapı tek katlı yaşamı “tek geçiyor"
  • 07.08.2015 10:48

Arıkan Yapı tek katlı yaşamı “tek geçiyor"

Konut sektöründe tek katlı yaşam konseptini geliştiren Arıkan Yapı, Toskana Oriz ...

Toskana Orizzonte’de fiyatlar ne kadar?
  • 21.04.2015 14:23

Toskana Orizzonte’de fiyatlar ne kadar?

Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğinde inşa edilen Toskana Orizzonte’de fiyat ...

Asmalı Bahçeler'den yüzde 5 peşinatla ev sahibi olun!
  • 25.01.2015 15:00

Asmalı Bahçeler'den yüzde 5 peşinatla ev sahibi olun!

Yüzde 5 peşinat ve banka kredisini taşınınca ödeme avantajı için Dekar Asmalı Ba ...