maritbet girişmaritbet
Nurol GYO'dan 105 milyon dolarlık kule Seyrantepe'ye!

Nurol GYO'dan 105 milyon dolarlık kule Seyrantepe'ye!

Çağlayan'da Nurol Tower projesiyle ilk gayrimenkul yatırımını başlatmaya hazırlanan Nurol GYO, iki yeni projeyle yatırım tutarını 600 milyon dolara çıkarıyor

Çağlayan'da Nurol Tower projesiyle ilk gayrimenkul yatırımını başlatmaya hazırlanan Nurol GYO, iki yeni projeyle yatırım tutarını 600 milyon dolara çıkarıyor. Basın Ekspres Yolu'nda Hürriyet Towers arazisine konut, ofis, sağlık merkezi ve turizm tesisinden oluşan karma bir proje planlayan şirket, şimdi de Seyrantepe'de Türk Telekom Arena'nın arkasındaki arazide ofis ve rezidanslardan oluşan 200 metrelik bir kule inşa edecek. Şirket projenin satışlarına kısa sürede başlayacak

İnşaat başta olmak üzere savunma sanayii, turizm, enerji, yatırım bankacılığı ve havacılık gibi sektörlerde 45 yıldır faaliyet gösteren, dünyanın ise en büyük 30 yüklenici firmasından biri olan Nurol Holding, 2 yıl önce stratejik büyüme kararı aldığı gayrimenkul sektöründeki yatırımlarını hızlandırdı. Çağlayan'da ilk yatırımı Nurol Tower projesinde inşaata başlayan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ocak sonunda Basın Ekspres Yolu üzerinde Hürriyet Gazetecilik'e ait ve Hürriyet Medya Towers olarak bilinen 4 adet gayrimenkulü toplam 127.5 milyon dolara satın aldığını açıklamasının ardından, geçen hafta da Seyrantepe'de 9 bin 600 metrekarelik bir araziyi satın aldı. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, burada 105 milyon dolar yatırımla ofis ve rezidanslardan oluşan 200 metre yüksekliğinde bir kule inşa etmeye hazırlandıklarını açıkladı.
 
Türk Telekom Arena'nın arkasında, kaba inşaatı biten Şişli Etfal Hastanesi'nin ise yanında yükselecek projenin çok önemli bir lokasyonda olduğunu vurgulayan Aykaç, "Aynı alan, Fako, Eroğlu arazileri ve Oyak Sitesi ile çevrili. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası da buraya gelecek. Hakan Kıran Mimarlık'ın tasarladığı proje, yüzde 54'ü Nurol GYO'ya, yüzde 46'sı hak sahiplerinin olmak üzere hasılat paylaşımlı olarak hayata geçirilecek" diye konuştu. Arazinin ruhsatı alınmış olmasının en büyük avantajlarından biri olduğunu belirten Aykaç, kısa sürede inşaata ve satışlara başlamayı planladıklarım kaydetti. 
 
Hürriyet'e kazma Ağustos'ta 
 
Basın Ekspres Yolu üzerindeki 59 dönümlük Hürriyet binası arazisine ise kazmayı vurmaya hazırlandıklarım ifade eden Musa Aykaç, Servotel Corporation'ın ise en iyi kullanım analizlerini yürüttüğü arazide konut, ofis, sağlık merkezi ve turizm tesisinden oluşan karma bir proje gerçekleştirme kararı aldıklarını, bunun için Öncüoğlu Mimarlık ile anlaştıklarını açıkladı. Projenin detaylarının önümüzdeki ay belirleneceğini belirten Aykaç, "Burada 285 bin metrekarelik inşaat alanı, 188 bin. metrekare satılabilir ve kiralanabilir alan yer alıyor. Bölgede olmayan sosyal donatıları ile Basın Ekspres Yolundaki en kapsamlı ve gözde projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. Haziran sonunda boşaltılacak arazide belediyeye Temmuz ayında yıkım başvurusu yapacaklarını söyleyen Aykaç, "Ağustos'ta da yıkıma başlamayı istiyoruz. Hedefimiz yıl bitmeden ruhsat alıp satışa başlamak. Projeyi tahminen 3 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 
 
Gayrimenkul 10 yılda 'finans'ın yerini alacak
 
Geçen 10 yılın en parlayan sektörünün 'finans' olduğunu söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ise gayrimenkul, finansın yerini alacak. Nitelikli, önemli projeleri hayata geçiren büyük firmalar, bugünkü önemli bankaların popülaritesine sahip olacak, hatta onun da önüne geçecek" dedi.
 
Nurol Tower'a toplu talep geliyor, sırada Nakliye Ambarları var
 
Nurol GYO'nun TOKİ'nin Çağlayan'da Adliye Sarayı'nın yanındaki Yıldız Teknik Üniversitesi'ne ait 7 bin metrekarelik arsasında hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçireceği Nurol Tower'da ise temel önümüzdeki hafta atılıyor. Projede büyüklüğü 74 ile 200 m2 arasında değişen 243 bağımsız bölümü satışa çıkaracaklarını söyleyen Aykaç, "Yerli-yabancı fonlardan toplu talepler var. Nihai tüketicilere ise bugün satışa çıkarsak, tamamına talep gelebilir" dedi. Nisan 2014'te teslim edilecek projedeki birimler, tıpkı AVM'lerdeki mağazalar gibi 'boş' teslim edilecek. Ancak bu boş birimlerde 'yükseltilmiş döşemeli' yani elektriğinden bağlantı noktalarına dekorasyon ve boya dahil 'kırıp dökmeden dönüştürmeye' olanak veren altyapısı hazır olacak. Böylece alıcılar isterlerse ev gibi, isterlerse ofis gibi isterlerse de ev-ofis gibi kullanabilecek. Gelecek projeleriyle ilgili bilgi veren Aykaç, İETT arazisiyle daha önce ilgilendiklerini hatırlatarak "Yatırımcıların zararına olan hiçbir ihaleye girmeyiz. Fizibilitemizi yaparız, tavan ve taban fiyatları belirleyerek o çerçevede savaşırız, uymazsa zorlamayız" dedi. Aykaç, şöyle devam etti: "Yatırımcılarımız Topkapı Nakliye Ambarları projemizi bekliyor. Mesa ve TAÖ (Tahincioğlu, Abdi İbrahim ve Özkök İnşaat) ile konsorsiyum oluşturduk. 128 bin metrekarelik alanda, 350 bin metrekare inşaat alanına sahip bir dönüşüm projesi başlatmayı hedefliyoruz. 188 malikle görüşmelerimiz olumlu gidiyor ancak müspet veya menfii önümüzdeki aylarda görüşmeleri sonlandıracağız."
 
1.5 yılda hisse değeri 7 kat arttı 11 sıra yükseldi 
 
Katar, BAE, Cezayir, Fas ve Gürcistan gibi 10'u aşkın ülkede milyarlarca dolarlık taahhütlük işi yürüten Nurol Holding'in iştirak ettiği konsorsiyumlar aracılığı ile Gebze-İzmir Otoyolu, Marmaray, llısu Barajı gibi pek çok büyük çaplı projede imzası bulunuyor. Nurol GYO daha önce, Ali Sami Yen Stadı, Ayazağa ve Habipler arazisi ihalelerinde de boy göstermişti
 
2015 yılına kadar en büyük 5 GYO'dan biri olmak hedefi paralelinde toplam 3 proje ile 600 milyon dolarlık yatırımı devreye aldıklarını kaydeden. "Nurol To vver'ın ya bedeı 150 milyon dolar. Hürriyet binası arazisine 330 milyon dolar, Seyrantepe'ye ise 105 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Piyasadaki arz-talep hareketini de gözleyerek yılda en az 2 projeyi devreye alacağız" dedi. 1.5 yıl önce borsadaki 24 GYO arasında 23'üncü sırada olduklarını ancak bugün 12'nci sıraya yükseldiklerini kaydeden Aykaç, "Hisse başına değerimiz 3.4 lira iken, bugün 21.2'ye kadar yükseldi yani yatırımcılarımıza 1.5 yılda yaklaşık 6.5-7 misli para kazandırmış olduk. Böylece halka açıldığımızda 100 bin liralık kağıt almış olan bir yatırımcı, 650 bin lira kazandı. Orta ve uzun vadede projelerimize ortak olacak küçük yatırımcılar, bizim için çok önemli. Amacımız sadece kar elde etmek değil, aynı zamanda portföyü yeni projelerle büyütmek" dedi. 
 
Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...