maritbet girişmaritbet
Göklerde bahçe keyfi yaşatan 10 proje!

Göklerde bahçe keyfi yaşatan 10 proje!

Son dönemlerde yüksek katlı konut projelerinin de artmasıyla birlikte kat bahçeleri yaşam alanları arasında önemli bir yer kazandı. Yeşil alan oluşturulmasına da olanak tanıyan bahçeler, manzaranın keyfini çıkarma fırsatı veriyor. Bizde Milliyet olarak, kat bahçesine sahip bazı projeleri sizin için toparladık

 

Akasya Acıbadem
 
Saf GYO projesi olan Akasya Acıbadem, Kadıköy-Acıbadem'de yükseliyor. 1.344 konutluk bir proje olan Akasya Acıbadem'de gerçek çim ve gerçek bitkilerin yetiştirilebileceği, yalıtım ve sulama sistemleri hazır hale getirilmiş tavan yüksekliği 3,30 metre olan kat bahçeleri, 11 metrekare ile 82 metrekare arasında değişiyor. Kent etabında ise her daireye özel kat bahçesi bulunuyor. Sınırlı sayıdaki Kent Etabı konutlarının fiyat aralığı 914 bin TL ile 3 milyon 460 bin lira olarak belirlendi. 
 
Andromeda Plus
 
Ağaoğlu İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Andromeda Plus, Ataşehir'de konumlandırılıyor. Her daireye özel kat bahçeleri bulunan projede, bahçelerin alanları 14 ile 29 metrekare arasında değişiyor. Zemin+51 katlı tek bloktan oluşan projenin konut alanları 102 ile 335 metrekare arasında değişiyor. 
 
KoruFlorya
 
Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığıyla yükselen KoruFlorya, Florya-Basınköy'de inşa ediliyor. 298 konuttan meydana gelen KoruFlorya'da bahçe keyfi yerden 17 metre yükseklikte kurulan kat bahçelerinde ve büyük teraslarda yaşanıyor. Alışveriş merkezi üzerindeki platformda yer alan bahçe katları, Atatürk Ormanı üzerinden deniz ve göl manzarasına hakim. KoruFlorya'da kat bahçelerinin büyüklükleri 5 ile 80 metrekare, terasların büyüklükleri ise 16 ile 105 metrekare arasında değişiyor. Projede yer alan 298 konutun 175'in kat bahçesi bulunuyor. 
 
Referans Bakırköy
 
Biskon Yapı ve Kiler GYO projesi olan Referans Bakırköy'de kat bahçeleri 26 ile 106 metrekare arasında değişiyor. 157 konut ve 97 ofis kullanımlı konut ile 70 cadde mağazasına sahip olan Referans Bakırköy'de büyüklükleri 39 metrekare ile 300 metrekare arasında farklılık gösteren evler mevcut. 8 katlı 4 bloktan oluşan Referans Bakırköy'de ihtiyaca göre 1+0'dan 4+1'e kadar farklı konut seçenekleri bulunuyor. 
 
Rings İstanbul
 
Selin Yapı projesi olan Rings İstanbul, Sancaktepe'de inşa ediliyor. 1.500 konutun yer aldığı Rings İstanbul'da kat bahçelerinin alanları ortalama 8,5 metrekare yükseklikleri ise 6 metre. Her iki katta bir her dairenin kendine ait kat bahçesinin yer aldığı Rings İstanbul, 7 ve 8 katlı toplam 24 bloktan oluşuyor. 
 
İstanbul Sapphire
 
Kiler GYO projesi olan İstanbul Sapphire, 4. Levent'te konumlandırıldı. 187 konutun yer aldığı İstanbul Sapphire'de konutların 60 ile 160 metrekare arasında değişen kat bahçeleri bulunuyor. Sapphire İstanbul'da 40. kata kadar her 3 katta bir, 40. kattan itibaren ise her katta yer alan dairelere ait özel kat bahçeleri mevcut. 66 katlı tek bloktan meydana gelen Sapphire İstanbul'da doğal toprak ve doğal bitkilerle tanzim edilmiş kat bahçeleri ferah yaşam alanlarına dönüşüyor. 
 
The İstanbul Residence
 
YDA Group ve Kuruluş İnşaat ortaklığında inşa edilen The İstanbul Residence, Zeytinburnu-Veliefendi'de hayat buluyor. The İstanbul Residence'ta kat bahçeleri 74 ile 109 metrekare arasında değişiyor. 351 konutun yer aldığı projede kat bahçeli dairelerin kendine özel bahçeleri yer alıyor. 18 katlı 2 bloktan oluşan projede konutların büyüklükleri 41 ile 131 metrekare arasında değişiyor.
 
Varyap Meridian
 
Varyap ve Emlak Konut imzasıyla yükselen Varyap Meridian, Batı Ataşehir'de konumlandırılıyor. 1.500 bağımsız birimden meydana gelen Varyap Meridian'de her daireye özel kat bahçesi bulunuyor. Kat bahçelerinin alanları 4 ile 24 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 6 kule ve 3 adet yatay binadan oluşan Varyap Meridian, Türkiye'de LEED sertifikasına kayıtlı, büyük ölçekli ilk karma proje.
 
Viaport Houses & Suites
 
VIADMC imzasıyla inşa edilen Viaport Houses & Suites, Kurtköy'de hayata geçiriliyor. Viaport Houses & Suites'te her daireye ait balkon/teras kullanımı mevcut. Kat bahçelerinin alanlarının değişkenlik gösterdiği projede bahçe dubleksi ve house ünitelerinde 4 metre derinliğinde bahçe kullanımı daire sahibine tahsis ediliyor. 617 konutun bulunduğu projede dairelerin büyüklükleri 58 ile 205 metrekare arasında değişiyor. 
 
W Bahçe
 
Erguvan İnşaat ve Demirtaş Yapı İş ortaklığında inşa edilen W Bahçe, Pendik-Kurtköy'de yükseliyor. Projedeki kat bahçeleri dairelerin yaklaşık yüzde 10'u kadar. Projede 1+1'lerin kat bahçesi 5 metrekare, 2+1'lerin kat bahçesi ise 10 metrekare olarak tasarlandı. İmar kanunu gereğince kat bahçelerinin ortak kullanıma ait olduğu projede, alan paylaşımı yapılarak, yönetim planı ile genel kat bahçelerin fiili kullanımı özelleştirilebiliyor. 
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akasya Acıbadem maket ve şantiye görüntüleri için tıklayın!
  • 12.04.2013 16:39

Akasya Acıbadem maket ve şantiye görüntüleri için tıklayın!

Akasya Acıbadem projesinin maket ve şantiye görüntüleri yayında ...

Akasya Acıbadem projesi MIPIM 2013 Fuarı'nda şov yaptı!
  • 15.03.2013 11:24

Akasya Acıbadem projesi MIPIM 2013 Fuarı'nda şov yaptı!

Saf GYO projesi olan Akasya Acıbadem, MIPIM 2013 Fuarı'nda aldığı ödüller ve sta ...

Akasya Acıbadem projesinin şantiyesi geziliyor!
  • 01.03.2013 15:24

Akasya Acıbadem projesinin şantiyesi geziliyor!

600 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olan akasya Acıbadem projesinin şanti ...

Akasya Acıbadem'in yeni tanıtım filmi için tıklayın!
  • 28.02.2013 17:30

Akasya Acıbadem'in yeni tanıtım filmi için tıklayın!

Akasya Acıbadem projesinin yeni tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

Akasya Acıbadem Kent etabını havadan inceleyin!
  • 28.02.2013 13:59

Akasya Acıbadem Kent etabını havadan inceleyin!

Akasya acıbadem projesinin Kent etabında çalışmalar sürüyor. Saf GYO imzası taşı ...

Akasya Acıbadem'in Göl ve Koru etabı ne durumda?
  • 28.02.2013 13:52

Akasya Acıbadem'in Göl ve Koru etabı ne durumda?

Akasya Acıbadem projesinin Göl ve Koru etabının helikopter videosu emlaktasondak ...