maritbet girişmaritbet
Emay İnşaat’tan Kentplus Centrium ve Kentplus Newport’ta prim vaadi

Emay İnşaat’tan Kentplus Centrium ve Kentplus Newport’ta prim vaadi

Prim vaadetmeyen bölgeyi es geçen, prim yapacak bölgeleri de önceden sezip erken pozisyon alan Emay İnşaat, bu özelliği ile projelerini takip eden fanatikler oluşturdu

Prim vaadetmeyen bölgeyi es geçen, prim yapacak bölgeleri de önceden sezip erken pozisyon alan Emay İnşaat, bu özelliği ile projelerini takip eden fanatikler oluşturdu.. İçerenköy'de Kentplus Centrium projesinde çok fazla ses çıkarmadan adeta tezgah altından 2 ayda 600'ün üzerinde konut satılırken, bunun 400'ünü Kentplus'ın daha önceki projelerinden ev alıp, tatminkar kazanç sağlayan ikincil müşterilerin oluşturması dikkat çekti.

Evin şıklığı, büyüklüğü, mufağı, banyosu, manzarası, inşaat kalitesi mutlaka önemli ancak Türk insanı satın aldığı evden öncelikle prim yapmasını bekliyor. 300 bin TL'ye aldığı evin, bir sonraki yıl da satış değerinin aynı seviyelerde kaldığını görürse, oturmaktan çok keyif alsa da fena halde bozuluyor.

Kentplus markası ile tanınan Emay İnşaat da işte tam bu noktada Türk insanının konuttaki prim beklentisini damardan yakalamış görünüyor.

Ataşehir, Kartal ve Mimar Sinan'da yaptığı projelerde 2-3 yıl içinde bire 3 kazandırma başarısı gösteren Emay İnşaat, yeni projelerini de bu performansından dolayı satmakta zorlanmıyor.

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar ile Ataşehir'de, spormerkezi Pleon Sportivo'nun içindeki ofisinde konuşuyoruz. Ataşehir'de Kentplus evlerinin ortasında yer alan spor merkezi Pleon, hafta içi ve sabah saatleri olmasına rağmen oldukça hareketli. Sadece Kentplus sakinleri değil, Ataşehir'de diğer projelerde oturanlardan hatta Kadıköy'den bile müşterisi var.

Ataşehir'de, yapıp teslim ettikleri 2 bin konutluk projenin dışında yeni projeye başlamadıklarını belirten Hakan Çağlar, müşterilerine prim vaadetmek istediklerini Ataşehir'de artık metrekare fiyatlarında önemli artışların uzun süre olmayacağını söylüyor.

Bu nedenle İçerenköy ve Kurkköy bölgesinde iki yeni projeye başladıklarını kaydeden Çağlar, hem İçerenköy Kentplus Centrium hem de Kurtköy Kentplus Newport projelerinin yüksek prim potansiyeli olduğuna dikkat çekiyor.

Satış ofisi hareketli. ‘Satışlar nasıl gidiyor? diye soruyorum.

Centrium'da satışa sunulan 800 dairenin 600'ü tükenmiş. Ancak daha dikkat çekici bir ayrıntı buradan ev alanların 400'ünün eski Kentplus'lı olması. Hakan Çağlar, bunun nedenini şöyle anlatıyor:

“Ataşehir projemizden ev alanlar bire 3 kazandı. Kartal ve Mimar Sinan projeleri de benzer performans gösterdi. Bizim 2 prensibimiz var. Öncelikle prim vaadeden lokasyonları seçiyoruz. Ayrıca fiyatlandırma politikamızla da ilk alanlara mutlaka yüksek getiri imkanı sunuyoruz, yani kazancı müşterimizle paylaşıyoruz. Müşterilerimiz bunu gördü ve bizim sadık takipçilerimiz oldular. Şimdi nerede konut projesi başlatsak ilk gelenler mutlaka eski Kentplus'lılar oluyor.”

Hakan Çağlar, hem Centrium hem de Newport'tan ev alanların bundan sonra da iyi kazanacağından emin.

“Kurtköy projemizde satışa çıkalı 45 gün oldu. 1700-1800 TL metrekare fiyatlarındayız. 2 yıl içinde burada metrekare fiyatının en az 3 bin 500 TL olacağını öngörüyoruz.”

2 yılda yüzde 90'ları geçen bir prim vaadi oldukça iddialı. Ancak Çağlar, kendinden emin:

“Çok güçlü bir ekibimiz var. Öncelikle rekabete kapalı alanları ararız. Bölge analizini iyi yaparız. Girdiğimiz bölgede bir ya da ikinci olmak isteriz. Örneğin Kartal'a ilk biz geldik.”

Newport, Sabiha Gökçen'e 2 dakika mesafede

Emay İnşaat'ın satışı devam eden diğer bir projesi ise Kurtköy'deki 436 konutluk KentPlus Newport. Özellikle Sabiha Gökçen'inj palazlanması ile Kurtköy bölgesi de çok hızlı gelişiyor. Havaalanına sadece 2 dakika mesafedeki bu projenin de önü açık görünüyor.

436 dairenin bulunduğu Newport'da satışa çıkıştan bu yana sağlanan yüzde 30'luk prim etkileyici. Uçak kanatlarından esinlenerek tasarlanan blokların mimarisi dikkat çekici. Kentplus Newport'ta 1+0'dan 3+1 e kadar 37 ile 130 metrekare arasında dairelerin bulunduğu Newport'ta açık ve kapalı otopark, yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortları da yer alıyor.

Centrium'da 3 blokta toplam 800 daire var

2010 sonlarında yapımına İçerenköy Fındıklı'da başlanan Kentplus Centrium projesinde, üç blokta 800 konut bulunuyor.

46 bin metrekarelik bir alanda ancak 22 bin dönümlük bölümünde yükselen projede ilk çıkış fiyatı 2010 sonunda 2 bin 500 TL seviyesindeydi. Bugün projede evler ortalama 3 bin -3 bin 250 TL metrekare fiyatlarıyla satılıyor.

Kayışdağı Caddesi'ni E-5'e ve Bostancı Kavşağı'na bağlayan hattın yapılmasıyla 1 yıl sonra fiyatların burada 3 bin 750-4 bin TL seviyesini bulması bekleniyor.

Centrium 4 bloktan oluşuyor. Bostancı sahile yakın. Ayrıca her blok da arazi koşullarına uygun biçimde yerleştirilmiş. Blokların birbirinin ışığını kesmemesine özel önem gösterilmiş. Oldukça çevreci bir proje. Ortak alanların enerjisini güneş sağlayacak. Böylece aidatlarda yüzde 25'e varan tasarruf sağlanması planlanmış.

Hastane ve otel zinciri kuruyor

Kentplus Centrium ve Newport projeleri satışta olan Emay İnşaat, Türkiye'nin oldukça köklü inşaat firmalarından biri. 2008 yılında kurumlar vergisi rekortmenleri arasına giren Emay'ın bundan sonraki planları içinde konutun yanısıra otel, hastane ve spor var. İzmir Alsancak'ta 1500 konutluk bir projeye hazırlanan Emay İnşaat otel ve hastane zinciri olmak için de ilk adımları attı.

Kozyatağı'nda 5 yıldızlı 360 odalı otele start verildi. Otelin yatırım maliyeti yaklaşık 120 milyon dolar olacak. Şimdi Avrupa Yakası'nda 2 otel arsası için görüşmeler sürüyor. Bunun yanısıra hastane zinciri olmak için de bir arazi alındı. Hastane alanında Emay çok güçlü bir sektör oyuncusu ile işbirliği içinde. Hastane projesi için de 150 milyon doların üzerinde bir yatırım planlanıyor. Hakan Çağlar, “Bir GYO olmak için altyapıyı oluşturuyoruz” diyor.

Spor tesislerini de Pleon Sportivo markası ile çoğaltacaklar. Hatta hem hastane hem otel hem de spor ünitelerinin olduğu bir büyük köy oluşturmak için de Maslak bölgesinde arayışları var.

Hakan Çağlar, Türkiye'nin önümüzdeki yakın zamanda büyük bir yükseliş göstereceğine inanıyor. 1995 yılında kurulan Emay İnşaat'ın ortağı Çağlar, “Hani tünelin ucunda ışık var mı diye soruyorlar ya. Bence ışık yok alev çıkıyor. Biz de bunu gördük gaza bastık gidiyoruz” diyerek bu inancını ortaya koyuyor.

 

KentPlus Centrium iletişim bilgileri
Web: www.kentplus.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 216 444 1 200

Kentplus Newport iletişim bilgileri

Web:http://www.kentplus.com/

E-mail:[email protected]

Tel:0216 444 12 00

 

Kaynak: Ercan İnan / Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentplus Yalova reklam filmi yayında!
  • 07.12.2016 16:06

Kentplus Yalova reklam filmi yayında!

Emay İnşaat - EPP (Emlak Proje Pazarlama) ortaklığında inşa edilen Kentplus Yalo ...

Kent Plus Centrium projesinin reklam filmi yayında
  • 15.11.2013 11:24

Kent Plus Centrium projesinin reklam filmi yayında

Kent Plus Centrium projesinin reklam filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Kentplus Newport proje görselleri
  • 02.01.2014 09:53

Kentplus Newport proje görselleri

İstanbul Kurtköy'de inşa edilen Kentplus Newport projesinden kareleri görmek içi ...

Emay İnşaat konkordato ilan etti
  • 15.11.2018 17:06

Emay İnşaat konkordato ilan etti

2008 yılında en fazla vergi ödeyen ilk 100 şirket arasında yer alan vergi rekort ...

Yalova KentPlus’a Kuveytli ortak!
  • 15.02.2018 15:09

Yalova KentPlus’a Kuveytli ortak!

Emay İnşaat ve Tangible Middle East Investments, Yalova KentPlus için güçlerini ...

Kentplus Kadıköy projesi hemen teslim!
  • 26.07.2017 09:45

Kentplus Kadıköy projesi hemen teslim!

İstanbul Kadıköy'de yükselen Kentplus Kadıköy projesi Emay İnşaat imzası taşıyor ...