maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu: Maslak 1453, Fatih Ormanları'na değil Parkorman'a komşu! Hyde Park'ı yapmayacağım. İptal kararına saygılıyım!

Ali Ağaoğlu: Maslak 1453, Fatih Ormanları'na değil Parkorman'a komşu! Hyde Park'ı yapmayacağım. İptal kararına saygılıyım!

Ali Ağaoğlu ve Murat Kurum, Maslak 1453'le ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt verdi. Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin Fatih Ormanları'na değil Parkorman'a komşu olduğunu söyledi. Ağaoğlu ayrıca Hyde Park'ı da yapmayacağını açıkladı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 325 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen ve son günlerde yoğun eleştiri alan proje Maslak 1453'le ilgili olarak bir toplantı düzenledi. Sadece emlaktasondakika.com'dan canlı yayınlanan basın toplantısında projeyle ilgili tüm iddialar yanıt buldu.

Yoğun geçen toplantı da konuşmaya ilk olarak Ali Ağaoğlu başladı. Ali Ağaoğlu “Maslak 1453'le amacımız yeni bir konsept mimari tasarım geliştirmekti. Bir buçuk senenin üzerinde çalıştık Maslak 1453 için. Adının 1453 olması farklı olmasından kaynaklı. Projeyle eski İstanbul kültürünü taşımasını amaçladık. Proje tamamlandığında cadde 1480 metreydi. Biz caddeyi kısaltarak 1453 metreye çektik. 15 Ekim'de kampanyamızı başlattık. Birinci ve ikinci etapta 2 bin 700 konut vardı. Bir ay içerisinde 2 bin 100'ünü satıp yaklaşık 1.2 milyar liralık satış yaptık” açıklamalarında bulundu.

Ali Ağaoğlu “Kentsel dönüşümden sonra inşaat sektörünün daha hızlı çalışması lazım. Sektörde balon yok. Mütekabiliyetten sonra yabancıların ilgisi her geçen gün artıyor ve bu artış devam edecek. Sektörde sıkıntı proje veya şirket bazında yaşanabilir. Ama genel olarak sektörde sıkıntı yok. Yer, proje ve fiyat doğruysa Türkiye'de her zaman talep var. Bunun en güzel kanıtı Maslak 1453 projesi. Bahçetepe İstanbul projesinde de 1000'in üzerinde satış gerçekleşti. Sadece bizim değil herkesin önü açık yeter ki iş doğru yapılsın” dedi.

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum iseEmlak Konut GYO olarak 7,6 milyar aktif değere ulaştık. Şuan için gayrimenkul proje sayısı 61'e yükseldi. Bağımsız bölüm ise 75 bin adete ulaştı. Maslak 1453'ün ihalesi 29 Eylül 2011'de gerçekleşti. İlk yüklenici firma şartları yerine getiremeyince ihaleyi, en iyi teklif veren ikinci firma Akdeniz İnşaat kazanmış oldu” dedi.

Genel açıklamalar tamamlandıktan sonra soru cevap bölümüne geçildi. Ali Ağaoğlu'na sorulan ilk soru başbakanla ne görüştüğü oldu. Ali Ağaoğlu soruya “Başbakandan aldığım randevunun amacı Maslak 1453'ün lansmanını Dubai'de yapmak ve kendisini oraya davet etmek içindi. Gittim, fuar davetiyesini verdim. Kendisi de AKP Genel Kongresi olduğunu ve katılamayacağını söyledi. Orada yardım istediğim söyleniyor. Benim yardıma ihtiyacım yok. Başbakana gittiğimde altımda 3 milyonluk araba vardı. Yardım isteyecek olsam 'önce arabalarını sat' derdi. Başbakandan Maslak 1453 için yardım istemedim” şeklinde yanıt verdi.

“Maslak için bilirkişiden onay çıkmadı. Arsanın su alanı üzerinde yer aldığı ve ekolojik açıdan müsait olmadığı” sorusuna ilk olarak Murat Kurum “Bu arazinin başı ile altı arasında 75 metre kot farkı var. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı bu arsayı atış poligonu olarak kullanıyordu. Biz şimdi burada 4 milyon metreküp hafriyat yapıp sağlam zemine ulaşmaya çalışıyoruz. Dubai'de denizin üstüne inşaat yapılıyor. Burası inşaat yapılamaz alan değil. Gerekli olan ayrıntılı ekolojik araştırma. Bizde İTÜ onaylı temel projeler ve statik projeleri onay alarak yapıyoruz. Planla ilgili bir dava var. Devam ediyor. Ancak bu dava bir önceki plana açılmış şu anki plan için dava yok. Bu işin sonu gelmez diye bir şey yok. Biz eleştirileri dikkate alarak plan yapıyoruz. Maslak 1453'ün tapusu Emlak Konut GYO'da. Alıcılara karşı devletin taahhüdü var” şeklinde yanıt verdi.

Ali Ağaoğlu ise “Maslak zemin olarak en sağlam bölgelerden birisidir. Buna rağmen İTÜ'nün tüm elemanlarıyla çalıştık. Binamızı en sağlam şekilde yapıyoruz. Maslak 1453 arazisinin planı var, her şeyi var. İstanbul plansızlık nedeniyle gecekondu şehri oldu. Bunun sebebi her plana yapılan itiraz. Her plan eksiktir. Ama bunu dava açarak değil, uyararak yapabiliriz. Bu planın burası yanlış böyle, böyle olması lazım demek gerekiyor. Her plan kötü, bu olmaz demenin altında başka bir şey ararım” dedi.

Maslak 1453'le ilgili olarak Mustafa Sarıgül'ün taciz ve ağaç kesildiği iddialarına karşı Ali Ağaoğlu” Ne Şişli Belediyesi ne de başbakan taciz konusunda devreye girdi. Gidin Mustafa Sarıgül'le konuşun. Böyle bir şey yok. O zaman iddiayı tespit etsinler. Evet 3-4 tane ağaç kesildi. Ama çınar ağacı ve ceviz ağaçlarını söktüm. Ama naklettim. Kesmedik. Naklettik. Ben yeşile ve bitkiye değer veriyorum. Bütün ağaçlar satış ofisinin önünde duruyor” açıklamasında bulundu.

Uydudan Fatih Ormanları azalmış gözüküyor sorusuna ilk cevap Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'dan geldi. Kurum “Buranın kontrolü bizde. Denetimini biz yapıyoruz. Biz izin vermediğimiz sürece Ali Ağaoğlu dahi kimse bir şey yapamaz. Biz burada ağaç kesmedik. Burası hafriyat alanıydı. Burada ot dahi yetişmez. Fatih Ormanlarıyla sınırımız yok. Park Ormanla sınırımız var. Biz hiçbir kimseye size ormandan yer veriyoruz demedik. Ev alanlara burası sizin olacak demedik. Burası devletin ormanı” açıklamasını yaparken Ali Ağaoğlu ise “Burası poligon alanı olarak kullanılıyordu. Bizim arazimiz Park Orman'a sınırlı. Bizim arazinin nerede olduğuna bakın. Arazinin üzerinde ottan başka hiç bir şey yoktu. Ot da mı bitmesin? Bizim en büyük amacımız ormanın içinde olmak. Reklamda da söyledim. Ormana yakınlığı anlattım. Siz arabayla mı ormana gitmek istersiniz yürüyerek mi? Arazi deniz kenarında olsaydı atla değil tekneyle gezerdim. Ben Serdar Bilgili'yle burayı nasıl beraber geliştiririz diye görüştüm. AKC petrolle burayı kent ormanı haline getirmeyi görüştüm. Londra'da Hyde Park var. New York'ta Central Park var. Burayı bunlar gibi nasıl yaparız diye düşündük. Amerikalı peyzaj mimarıyla masaya yatırıp avan proje hazırladık. Eğer yapsaydık bize değil devlete ait olacaktı” dedi.

Habertürk Gazetesi'nden gelen bir soruya Ali Ağaoğlu” Burası bizim arazimiz değil. Emlak Konut GYO'yla hasılat paylaşımı şeklinde hayata geçirdik. Buradaki indirim kararı Emlak Konut'a aittir. Bizim de indirim yapma yetkimiz yok. Biz İTÜ'yle 1980'li yıllardan beri çalışıyoruz” dedi. Son 3 ay içerisinde arsa sattığına daire gelen bir soruya ise Ali Ağaoğlu “ Bomonti'de 17 dönümlük çok sevdiğim arazimi 6 ay önce Tahincioğlu'na sattım. Mal alırım da satarım da. Senede 3-4 bin konut satıyorum. Satılmayacak bir mal yoktur. Satarım yenisini alırım. Bakanlığın iptal kararını saygıyla karşılıyorum. Biz burada usul hatası yaptık. Tasarım Orman Bakanlığı'na ait. Tartışma konusu dahi yapmam. Bölgedeki çevre için 3 milyon lira gibi yatırımım var. Bu yatırımlarla beraber iade edeceğim” diyerek yanıt verdi.

Projede iade veya iptal var mı?

“Tüketicileri yanılttığınız iddia ediliyor. Projede iade veya satışa azalma var mı?” sorusuna Ali Ağaoğlu: Reklamları tekrar inceleyin. Biz evinizin yanında böyle orman olsun istemez misiniz dedik. Satışlara olumsuz bir etkisi olmadı. Satışın geldiği nokta ortada. Bakın etkisi olup olmadığını anlarsınız” dedi.

Mustafa Sarıgül'ün 20 milyon dolar rüşvet veya ev istediği iddialarını çok sert bir dille yalanlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu “Rüşvet iddiasıyla beni ve Mustafa Sarıgül'ü zan altında bırakıyorsunuz. Bununla ilgili yasal işlemler başlatacağım. Böyle bir şey yok varsa ispat edin” açıklamasında bulundu.

Reklam çekmek için kimseden izin almadığını belirten Ali Ağaoğlu” Ben oynadığım reklam filminden aldığım parayı eğitime bağışladım. İyi para verirlerse başka reklam filmlerinde de oynarım” şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Daha önce projenin yakınında Hyde Park yapacağını söyleyen Ali Ağaoğlu'na iptal kararının ardından projede bir değişiklik oldu mu sorusu geldi. Ali Ağaoğlu ise “Hyde Park projesini bu bölge için hazırlamıştık. Hyde Park avan planını dünyanın en büyük mimarlık şirketlerine hazırlatmıştık. Biz bunu Maslak'a yapacaktık. Ahmet yapmasa Mehmet yapardı. Fark etmez” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...