maritbet girişmaritbet
Konut kredisi yapılandırmasının şartları neler?

Konut kredisi yapılandırmasının şartları neler?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, geçmiş zamanda konut kredisi çeken müşterilerine yapılandırma imkanı sunuyor.

Ekonomideki olumlu gidişata paralel bir şekilde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan milyonlarca müşterilerini ilgilendiren konut kredisi yapılandırma fırsatı geldi. Üç banka tarafından yapılan ortak açıklamada, geçtiğimiz aylar içerisinde daha yüksek faiz oranınndan konut kredisi çeken müşterilere aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme, yani yapılandırma imkanı sağlanacağı duyuruldu.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK'TAN KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA FIRSATI

Üç bankanın bu sabah yaptığı açıklama ajanslara son dakika olarak düşerken konut kredisi yapılan işlemlerinden milyonlarca müşterinin etkilenmesi bekleniyor. Böylelikle, mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan vatandaşlar, talep etmeleri durumunda aylık 0.99 faiz oranı ile yenileme imkanı elde edecek.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA İŞLEMİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR? BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Tam bu noktada, 'Konut kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır ve başvuru şartları neler?' sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor.

İşte detaylar;

Üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" denildi ve şu çağrı yapıldı:

"Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır."

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

"Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Konut kredisi yapılandırma işlemlerinden faydalanmak isteyen müşteriler, bankaların ilgili şubelerine gidip gerekli yapılandırma işlemlerinden yararlanmak istediklerini belirtmesi gerekiyor.

Üç banka tarafından yapılan ortak açıklamada konuyla ilgili şunlar belirtildi;

"Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmektedir."

Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz