maritbet girişmaritbet
Halk parayı buldu

Halk parayı buldu

Özellikle KOBİ'leri kapsayan ticari kredileri, yılın ilk yarısında 2010'un aynı dönemine göre yüzde 30 artıran Halkbank, büyüme hedeflerini yakaladı

Halkbank, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyar 37 milyon lira düzeyinde net kâr elde etti. 2011'in ilk yarısında kredilerini yıl sonuna göre yüzde 16.8 artarak 67 milyar bank liralık toplam kredi hacmine ulaştıran ve yıllık hedefini yüzde 25 kredi büyümesi olarak belirleyen banka, gayri nakdi kredilerinin miktarını da yılın ilk yarısında 15 milyar liraya çıkardı. Açıklamada, Halkbank'ın KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerinin 2011'in ilk yarısında, 2010'un aynı dönemine göre yüzde 30, yıl sonuna göre yüzde 14 arttığı, bu artışla birlikte KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerin bankanın nakdi kredileri içindeki payının yüzde 73'e yükseldiği ifade edildi. Banka bireysel kredilerdeki performansını 2011'in ilk yarısında da sürdürerek toplam bireysel kredi hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49.5, yıl sonuna göre de yüzde 22 artırdı.

TÜKETİCİ KREDİSİ ARTTI

Halkbank, yılın ilk yarısında tüketici kredilerinde yüzde 23, konut kredilerinde ise yüzde 21.3 artış sağlayıp pazar payını yüzde 7'ye çıkardı. Bankanın ilk 6 ayda tabana yaygın bir kredi büyümesi gerçekleştirerek hem reel sektöre ve ülke ekonomisine kesintisiz destek sunduğunu, hem de kârlılıkla büyüme trendini sürdürdüğünü belirten Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, "2011 yılının ilk 6 aylık dönemi, kredilendirme faaliyetleri açısından oldukça yoğun geçti. Başarılı ilk yarı sonuçlarımızla öz kaynak kârlılığı en yüksek banka olmayı bekliyoruz.
Bankacılık sektörünün artan rekabet ortamında hizmet önceliklerimiz ve ürünlerimizle önde olacağız. Yaygın şube ağımıza bu sene eklediğimiz 47 yeni şube ile üreten Türkiye'ye verdiğimiz kesintisiz destek bizi rekabette öne çıkaran unsurlardan olacak" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz