maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin sihirli eli Ödemiş'e de değecek

TOKİ'nin sihirli eli Ödemiş'e de değecek

Ödemiş Belediyesi ile TOKİ arasındaki anlaşmaya göre, Emmioğlu ve Umurbey mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor.

Ödemiş Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokolle, Emmioğlu ve Umurbey Mahallelerinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilecek. 
 
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ'nin, planlı kentleşme ve konut seferberliği hedefiyle belediyelerle işbirliği içerisinde kentsel dönüşüm projelerini uyguladığını belirterek, ilçedeki Emmioğlu ve Umurbey Mahallelerinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi için uzun zamandır görüşme yaptıkları TOKİ yetkilileri ile Ankara'da protokol imzaladıklarını bildirdi. 
 
Keskin, TOKİ yetkilileriyle 23 Ağustos'ta imzalanan protokolle iki mahalleyi kapsayan projenin hayata geçirileceğini belirterek, projeyle, kentin sağlıksız alanlarının yeniden kente kazandırılması ile vatandaşların da çağdaş konut almasının hedeflendiğini kaydetti. 
 
Yapılan protokol gereği, Emmioğlu ve Umurbey Mahallelerinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin birinci etapta 18 bin 920 metre kare, ikinci etapta 21 bin 200 metre kare, üçüncü etapta ise 19 bin 800 metre kare alanda gerçekleştirileceğini belirten Keskin, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: 
 
"İlk aşamada belediyeye ait sebze hali ile Tariş'in bulunduğu arsalarda yaklaşık 220 konut yapılacak. Bu konutlar, projenin ikinci etabında yer alan bölgede yaşayan vatandaşlara verilecek ve ikinci etap çalışmalarına başlanacak. Bu uygulama üçüncü etapta da uygulanacak. Böylece vatandaşlarımız mağdur olmadan konut sahibi olacaklardır. Bölgede yaşayan hak sahiplerine verilen konutlar dışında kalan konut ve dükkanlar uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza satılacaktır. 
  • Etiketler:

Yorum Yaz