maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin kentsel dönüşüm piyangosu Ataşehir Şerifali'yi de vurdu

TOKİ'nin kentsel dönüşüm piyangosu Ataşehir Şerifali'yi de vurdu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataşehir Şerif Ali Çiftliği'ne yönelik kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 290 evi yenileyeceklerini ve hak sahiplerinin brüt 140 metrekare daire sahibi olacağını açıkladı

 

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataşehir Şerif Ali Çiftliği'ne yönelik kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 290 evi yenileyeceklerini ve hak sahiplerinin brüt 140 metrekare daire sahibi olacağını açıkladı. Bayraktar, "Evlerini teslim alacakları 2 yılın sonuna kadar da ayda 700 lira kira bedeli vereceğiz" dedi.

'FAZLA VERİRİZ' DİYENE İNANMAYIN
Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda proje hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Bayraktar, "Gecekondu dönüşümleri artık Türkiye'nin olmazsa olmazlarından biridir. Marmara bölgesine yönelik deprem riski herkes tarafından biliniyor. Şerif Ali Çiftliği'nde betonarme ömrünü doldurmuş bin 290 tane ev var. Burası için kentsel dönüşüm projesinin protokolünün imza aşamasına geldik. Hak sahiplerine brüt 140 metrekare daire ve evlerini teslim alacakları 2 yılın sonuna kadar da ayda 700 lira kira vereceğiz" dedi. Hak sahiplerinin projeye tepkilerinin yüzde 99'a yakın oranda olumlu olduğunu, ikna edilemeyen sadece 30 kişi bulunduğunu da vurgulayan Bayraktar, "Biz daha fazlasını veririz" diyen açıkgözlere meydan verilmemesi gerektiğini de dile getirdi. Bayraktar, devletin vatandaştan aldığı bir yeri zengine peşkeş çekmeyeceğini de kaydetti.
 
EV FİYATLARI ARTACAK
Projenin Ataşehir'de yeniden dönüşüm için önemli bir adım olacağına dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Türkiye'de bir ilki başarıyoruz. TOKİ, İBB ve ilçe belediyesi el ele vererek dönüşüm projesi hazırladı. Bu projenin kazananı bu salonu dolduran 12 bin kişi olacak. 2-3 sene önce 40 bin liraya satılan konutların fiyatı, yenilenme haberleri ile birlikte 170 bin liraya kadar çıktı. Konutlar bittiği zaman ise 450 - 500 bin liralık fiyatlar konuşulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun da, kentte depreme karşı çok fazla riskli bina stoğu bulunduğuna dikkati çekerek, bu bölgede yapılacak kentsel dönüşümü desteklediklerini dile getirdi.
 
1200 ev yerine 4200 konut yapılacak
Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar, Marmara bölgesine yönelik deprem riski herkes tarafından biliniyor. Şerif Ali Çiftliği'nde betonarme ömrünü doldurmuş bin 290 tane ev var. Hak sahiplerine brüt 140 metrekare daire ve evlerini teslim alacakları 2 yılın sonuna kadar da ayda 700 lira kira vereceğiz" diye konuştu. Proje alanında 2.5 emsal inşaat izni var. Milli Emlak'ın arazilerinin de bulunduğu alanda yaklaşık 4 bin 200 konut olacak
  • Etiketler:

Yorum Yaz