maritbet girişmaritbet
Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’

Recep Altepe, ‘İsmetiye deresi bölgeye prestij katacak’

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş İsmetiye Mahallesi’nden geçen İsmetiye Deresi’nde de ıslah ve rekreasyon çalışmalarını başlattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat Deresi ve Yunuseli Kanalı'nın ardından Demirtaş İsmetiye Mahallesi'nden geçen İsmetiye Deresi'nde de ıslah ve rekreasyon çalışmalarını başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 4 kilometrelik dere ıslah çalışmasının yanında korkuluk imalatları ve yeşil alan düzenlemeleri ile İsmetiye Deresi'nin bölgeye prestij katacağını söyledi.

Büyükşehir sınırlarındaki 25 derede düzenli olarak ıslah çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat ve Nilüfer Çaylarının kollarında ıslah çalışmasının yanında çevre düzenlemeleri ile dere kenarlarını yeni yaşam alanlarına dönüştürüyor. Özellikle yaşam alanlarının içinden geçen derelerdeki ıslah çalışmalarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracıyla yapılan çalışmalara İsmetiye Deresi'ni de ekledi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki derede ıslah çalışmaları yapılırken, aynı zamanda bugüne kadar dereye akan evsel ve sanayi atıkları da kanalizasyon sistemine dahil ediliyor. Kanalizasyonların dereye akmasının önlenmesiyle, bölgedeki yaşam kalitesinin daha da artması hedefleniyor.

Bölgenin çehresi değişiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte İsmetiye Deresi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgi alan Başkan Altepe, Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması hedefiyle altyapı ve dere ıslah çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Çevredeki yerleşim birimlerinin yanı sıra sanayi tesislerinin atıklarına da maruz kalan İsmetiye Deresi'ndeki ıslah çalışmalarının da startını verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Gökdere, Hacivat Deresi ve Yunuseli Kanalı'nda olduğu gibi burada da ıslah çalışmasının yanında derenin her iki yanında yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları olacak. Gerek dere yatağının sağlıklı hale getirilmesi, korkuluk çalışmaları ve gerekse rekreasyon çalışmaları ile İsmetiye Mahallesi prestij kazanacak” dedi.

Başkan Altepe ile birlikte çalışmaları yerinde izleyen İsmetiye Mahallesi Muhtarı Mesut Barbaros da yıllardır ihmal edilen mahalleye yaptıkları bu büyük yatırım nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...