maritbet girişmaritbet
Kuzey Ankara projesinde konut kuraları çekiliyor

Kuzey Ankara projesinde konut kuraları çekiliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince sürdürülen Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaatı süren 8 bin 300 konutun kuraları bu yıl çekilecek

       

Büyükşehir Belediyesince sürdürülen Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaatı süren 8 bin 300 konutun kuraları bu yıl çekilecek.
Projeyi yürüten TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki TOBAŞ'ın Genel Müdürü Ferhat Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm proje alanının alt yapı ve imar yollarının bitmek üzere olduğunu, yol, köprü ve viyadük ihalelerinin de yapıldığını söyledi.

Projenin ikinci etabının hazırlıklarının da devam ettiğini belirten Ertürk, "2 bin 500 konutu dağıttık. Vatandaş şu anda oturuyor Karacaören'de. Aslında onlar tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan en az hakkı olan vatandaşlardı ilk önce evlerine oturanlar da onlar oldu" dedi.

İnşaatı devam eden 8 bin 300 konutun tamamının kurasını bu yıl içinde çekeceklerini bildiren Ertürk, kura işleminin ardından 4 bin 500 konutun anahtarlarını teslim edeceklerini kaydetti.
Yaklaşık 3 bin 800 konutu da gelecek yıl için planladıklarını anlatan Ertürk, yol, köprü ve viyadük çalışmalarının ise yeni başladığını ve yaklaşık 15 ay sonra tamamlanacağını ifade etti.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinin yanı sıra Hıdırlıktepe'de de yeni bir proje başlatacaklarını dile getiren Ertürk, proje kapsamında gecekondularda yaşayan hak sahiplerinin tespitinin sürdüğünü belirtti.
Ertürk, Hıdırlıktepe Projesinin eylül ayında başlanmasının planlandığını da sözlerine ekledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz