maritbet girişmaritbet
Dönüşümde vatandaşa fatura çıkartılmamalı

Dönüşümde vatandaşa fatura çıkartılmamalı

MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür: Doğanbey'deki dönüşümde dar gelirli mal sahiplerine çıkartılan faturalar Yıldırım'daki dönüşümlerde de aynı sıkıntıyı akıllara getiriyor

MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür: Doğanbey'deki dönüşümde dar gelirli mal sahiplerine çıkartılan faturalar Yıldırım'daki dönüşümlerde de aynı sıkıntıyı akıllara getiriyor.

Yıldırım Belediyesi'nin açıkladığı kentsel dönüşüm programı ilçede büyük yankı uyandırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, ancak beklenmedik fatura çıkartan Toplu Konut İdaresi'nin uygulamalarının vatandaşları üzdüğünü söyledi. MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür, İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü "nü ziyaret etti.

Süleyman Tefekkür, İHA Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş'e, Yıldırım'daki kentsel dönüşüm programının binaların depreme mukavemetini güçlendirme ve planlı yapılaşma bakımından gerekli olduğuna inandıklarını, dönüşüm planlanan mahallelerde parti olarak vatandaşlarla görüşmeye başladıklarını söyledi.

MHP İlçe Başkanı Tefekkür, "Doğanbey'deki kentsel dönüşümde haksızlıklar oldu. Yer sahiplerine büyük daire aldıkları için metrekaresine 3 bin lira gibi anormal ek faturalar çıkartıldı. Bu durumlar TOKİ ile vatandaşı mahkemelik hale getirdi. Yıldırım'daki vatandaşlar, sınırlı bütçelerle yaptıkları evlerinin metrekaresi kadar dairelerin 1 yıl gibi kısa sürede verilmesi halinde mutlu olurlar. Doğanbey'de olduğu gibi olursa, 20 bin lira gibi farklar istenirse, vatandaşlar evlerini emlakçiye kaptırır. Bu bölgelerde 'yerine yer, evine ev' verilmelidir. Metrekareler büyüdü deyip üzerine talep edilecek rakamlar bölgedeki dar gelirli aileler tarafından karşılanamaz. Seçim çalışmalarına kentsel dönüşümün yapılacağı belirtilen mahallelerden yapacağız. Söz konusu 7 mahalleyi öncelikli olarak ziyaret ederek, onların görüşlerini öğrenip, belediye meclis toplantısına yönetimin gündemine getireceğiz " diye konuştu.

Yıldırım'daki dönüşümün şart olduğunu ifade eden Süleyman Tefekkür, "Kentsel dönüşüme evet, TOKİ'ye hayır " diyoruz. 50 bin binanın yıkılmasının büyük proje olduğunu belirten Tefekkür, vatandaşın lehine olan dönüşüme destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Yeni Nesil

Yorum Yaz