maritbet girişmaritbet
Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Kentsel dönüşüm projesinin tüm hızıyla sürdüğü bölgelerden biri de Bursa ili Yıldırım ilçesi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, birçok yeni konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirtiyor...

 

Bursa ili Yıldırım Belediyesi, sınırları içinde yer alan ve deprem riski taşıyan 39 bin bağımsız yapıyı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilemek üzere ciddi bir çalışma başlatmış durumda. Bu çerçevede çeşitli mahallelerde binlerce yeni konut üretilerek lıak sahiplerine teslim ediliyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 3194 sayılı İmar Kanunu gereği kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini söylüyor. 
 
Sayın başkanım, kentsel dönüşüm kapsamında 50 bin konutluk proje hazırlıklarınız sürüyor. Bize uygulamayı düşündüğünüz bu proje hakkında bilgi verebilir misiniz? 
 
Projemiz 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun çevresinde devam ediyor. Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Mevlana, Çınarönü Mahalleleri ile Şirinevler Mahallesi'nin bir kısmını kapsıyor. Bunlar 499 hektar alanda kurulu 39 bin bağımsız birimden oluşuyor. Çoğu ekonomik ömrünü tamamladığı ve hiçbir mühendislik hizmeti almadığı için risk taşıyor. Çöküntü alanı olan bu bölgede modern ve depreme dayanıklı konutlar, sosyal donatı alanları ve yeşil alan içerisinde bütünleşmiş bir yaşam alanı oluşturmak hedeflenmiştir. Böylece yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı kentsel alanlar ortaya çıkacak. Projenin ana esası yerel halkın hiçbir şekilde mağdur edilmemesi ve barınma hakkının en iyi şekilde korunmasıdır. 
 
Yıldırım Akçağlayan bahçeli evleri Sinandede Mahallesi kentsel dönüşüm projesi Vinci etap, Yiğitler Mahallesi toplu konut projesi, Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşüm alanı projeleri hakkında bilgi alabilir miyiz? 
 
Yıldırım Belediyesi sınırları içinde kentsel dönüşüm, toplu konut çalışmaları ve gecekondu önleme projeleri kapsamında yürüttüğümüz faaliyetleri şöyle sıralayabiliriz: Sinandede Mahallesi, Kasım Önadım Bulvarı'na cepheli şuyulandırma adalarında mevcut yapılaşma ve hissedar sayısının fazla olması, imar planı kararlarının yıllardır uygulanamamasına neden olmuş. Bölgedeki sorunun çözülmesine öncülük etmek ve Yıldırım'da örnek bir doku oluşturmak amacıyla pilot bölge belirlenerek kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi. Söz konusu alanda inşaat ihalesi yapılmış olup, yüklenici firma tarafından vatandaşlarla kat karşılığı anlaşılarak inşaatlar tamamlandı. 
 
Beyazıt Mahallesi sınırları içerisinde; güneyde Yıldırım ilçesinin en önemli ulaşım akslarından birisi olan Kasım Önadım Bulvarı, kuzeyde Ufuk Sokak, doğuda Kıbrıs Sokak, batıda Batı Sokak ile sınırlanan yaklaşık 3 hektarlık bir alanı kapsayan bölge kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendi. Projede yer alan Kartal Sokak ve çevresinde yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Kamulaştırılan parseller belediyemiz adına tescil edildi. Kamulaştırma dışındaki alanlarda ise çalışmalara devam ediliyor. 
 
Bu inşaatların yapı kontrolünü de belediyeniz yürütüyor değil mi? 
 
Yıldırım ilçesindeki sağlıksız ve düzensiz yapılaşma sorununa çözüm üretmek amacıyla belediyemizce başlatılan kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmaları doğrultusunda doğuda Kaplıkaya deresi, batıda Akçağlayan Mahallesi Eğri Sokak, kuzeyde Çiçek Caddesi, güneyde Uludağ yamaçları ile sınırlanan yaklaşık 32 hektarlık alanı toplu konut alanı olarak planladık. TOKİ ile yapılan anlaşma sonucunda belediyemize ait 168 adet dairenin satış ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firma tarafından alandaki inşaatlar tamamlanarak hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Yiğitler Mahallesi'nde mülkiyeti belediyemize ait yaklaşık 3.3 hektarlık alan toplu konut alanı olarak planlandı. Bu alandaki inşaatlar da tamamlanarak daireler sahiplerine teslim edildi. Ayrıca 3194 sayılı İmar Kanunu gereği yapı kontrol ve kaçak inşaat mücadelesi belediyemizce sürdürülüyor. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm için Bursa'da!
  • 21.08.2013 15:49

Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm için Bursa'da!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm için ...

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!
  • 21.08.2013 16:30

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm 17 Ağustos 2013 tarihinde Başbaka ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...

Assos'ta kaçak yapılan plaj tesislerine hukuki işlem başlatıldı
  • 30.06.2021 10:12

Assos'ta kaçak yapılan plaj tesislerine hukuki işlem başlatıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Assos bölgesi sahilinde kaçak yapıldığı iddia edile ...

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül
  • 17.09.2020 09:53

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı ...

Bakan Kurum, Elazığ'daki deprem konutlarını inceledi
  • 11.09.2020 08:00

Bakan Kurum, Elazığ'daki deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yapımına başlanan bir çok nokt ...