maritbet girişmaritbet
Ankara Çinçin, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi! Yıkımlar başladı!

Ankara Çinçin, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi! Yıkımlar başladı!

Başkent'in güvenlik açısından en sorunlu bölgelerinin başında gelen Çinçin Bağları'nda gecekonduları yıkılan vatandaşların bir bölümünün Saraycık'a yerleşmesi üzerine Sincan Belediyesi'ni, 'İkinci Çinçin' korkusu sardı

Başkent'in güvenlik açısından en sorunlu bölgelerinin başında gelen Çinçin Bağları'nda gecekonduları yıkılan vatandaşların bir bölümünün Saraycık'a yerleşmesi üzerine Sincan Belediyesi'ni, 'İkinci Çinçin' korkusu sardı.

Adı yasadışı işlerle, kavgalarla ve asayiş sorunlarıyla anılan ve ünü tüm Türkiye'ye yayılarak, "Polisin büe zor girdiği mahalle" olarak bilinen Çinçin Bağları'nın bir benzerinin Sarayak'ta oluşmasından endişe duyan Sincan Belediyesi, bölgeyi 'kentsel dönüşüm alam' ilan ederek çalışmalarına başladı.

Önlemimizi şimdiden almalıyız.

Ankara Hürriyet'e konuşan Sincan Belediye Başkam Mustafa Tuna, "Önlemimizi şimdiden almalıyız yoksa ileride daha büyük zorluk ve olayla karşılaşabiliriz" dediği bölgede, Çinçin ve Yenidoğan'da gecekonduları yıkılan çok sayıda kişinin kaçak yapılaşma yoluna gittiğini kaydetti.

Tuna, "ikinci Çinçin vakası yaşamadan hem kötü görüntünün hem de olası olayların önüne geçmiş olacağız" dedi.

Kirliliği ortadan kaldıracağız TOKİ ile ortak bir proje geliştirdiklerim ve çalışmalara hız verdiklerini anlatan Tuna, "Kaçak yapılaşma eğiliminin çok yüksek olduğu bu bölgenin, Ankara'nın geleceği açısından yeni sorunlara neden olmaması amacıyla proje geliştirdik. Şimdi TOKİ ile birlikte yaklaşık 15 ile 20 bin arası son derece modern konutlar yaparak bu kirliliği ortadan kaldırmaya kararlıyız" diye konuştu.

Tuna, şöyle devam etti: Kar ve rant beklemiyoruz "Projenin hayata geçmesiyle birlikte önce Sincan, soma Ankara için çok ciddi gelişmeler olacak. Biz burada aynı zamanda soysal içerikli bir çalışma yapıyoruz. Yenimahalle ile Etimesgut'un kesiştiği bu bölgeden kar ve rant beklemiyoruz. Sincan'da güzel bir yerleşim alam olsun, vatandaş memnun olsun amacımız bu."

Hürriyet Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Çinçin, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi! Yıkımlar başladı!
  • 06.08.2012 14:46

Ankara Çinçin, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildi! Yıkımlar başladı!

Başkent'in güvenlik açısından en sorunlu bölgelerinin başında gelen Çinçin Bağla ...