maritbet girişmaritbet
Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi'nin inşaatı yükselmeye başladı!

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi'nin inşaatı yükselmeye başladı!

Bornova Belediyesi’nin Dünya Mimarlık Festivali’nde (World Of Architectural Festival) ilk 10’e giren Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi’nin inşaatı yükselmeye başladı

 

Ziyaretçileri 8500 yıllık bir tarih yolculuğuna çıkaracak projenin inşaatı bu yıl bitmeden tamamlanacak. İnşaat çalışmalarını inceleyen Sındır,  “Sadece Bornova ve İzmir değil, ülkemiz için de çok önemli bir projeyi hayata geçirdik” dedi. İzmir'de yerleşik yaşamın en az 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü'nde Bornova Belediyesi ‘nin geçen yıl Kasım ayında temelini attığı Ziyaretçi Merkezi'nin inşaatı yükselmeye başladı. Tarihi Kentler Birliği'nin proje ödülü verdiği Yeşilova Ziyaretçi Merkezi Projesi,  Dünya Mimarlık Festivali'nde (World Of Architectural Festival) ilk 10'a girme başarısı göstermişti. İnşaat çalışmaları tamamlandığında Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'ni gezenler binlerce yıllık bir tarih yolculuğuna çıkacak.
 
Bu projeye özel bir önem veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Sındır,  ''Kasım ayı başı itibariyle CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle temelini attık ve işe başladık. Tahminimiz merkezimiz 2013 yılı Eylül ayı içerisinde rahat bir şekilde bitecek'' diye konuştu.
 
Yaklaşık 5 bin metre kapalı alana sahip olacak Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin içerisinde eğitim, sergi ve gezi alanları ile bir müze evinin yer alacağını belirten Sındır, ''İnşaat çalışmalarını büyük bir heyecanla takip ediyoruz. Sadece Bornova ve İzmir değil Ülkemiz için çok önemli projeyi hayata geçirdik.  Bu proje alanının yurt içinden ve dışından sayısız ziyaretçi alacağını şimdiden görebiliyoruz ve o heyecanı yaşıyoruz.'' dedi.
 
8500 yıllık tarih için yapılan proje Bornova Belediyesi'ne ödül de getirmişti. Tarihi Kentler Birliği üyesi Bornova Belediyesi, Birliğin Malatya'da düzenlenen ve üç gün süren 2010 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında, Yeşilova Höyüğü Ziyaretiçi Merkezi Projesi ile ödüle layık görüldü. Aynı Proje, Singapur'da düzenlenen ve birbirinden ünlü mimarların özel projelerle katıldığı Dünya Mimarlık Festivali'nde (World Of Architectural Festival) ilk 10'a girdi. Bornova Belediyesi'nin bu özel projesi Barcelona'da düzenlenen mimarlık yarışmasında 501 proje arasında kültür dalında ilk 10'a girdi.
 
Kimseduymasin.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Bornova’da metruk binalar yıkılıyor
  • 02.12.2020 06:45

İzmir Bornova’da metruk binalar yıkılıyor

Bornova Belediyesi, kamulaştırma işlemi tamamlanan ve 30 Ekim’de yaşanan İzmir d ...

Bornova'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı
  • 16.09.2020 10:18

Bornova'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı

Bornova Belediyesi, “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni haya ...

Tabanlıoğlu Mimarlık “Bodrum Loft” projesi ile ödül aldı
  • 01.06.2018 16:18

Tabanlıoğlu Mimarlık “Bodrum Loft” projesi ile ödül aldı

Tabanlıoğlu Mimarlık The Plan Award 2018’de Bodrum Loft projesi ile ödül aldı. ...

İzmir Bornova’da 12.3 milyon TL’ye satılık 4 arsa!
  • 02.02.2018 10:34

İzmir Bornova’da 12.3 milyon TL’ye satılık 4 arsa!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından 4 ayrı mahallede bulun ...

Kitapkent (Media City) projesine Smart City ödülü!
  • 23.11.2017 15:00

Kitapkent (Media City) projesine Smart City ödülü!

GADEV tarafından tasarlanan ve İTO'nun önemli projeleri arasında yer alan Kitapk ...

Tabanlıoğlu Mimarlık, WAF 2017’de büyük ödülü aldı
  • 21.11.2017 13:54

Tabanlıoğlu Mimarlık, WAF 2017’de büyük ödülü aldı

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın AKFEN İnşaat için tasarladığı Bodrum Loft Projesi, WAF 2 ...