maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin 4'üncü Oyuncak Müzesi, Gaziantep'te açıldı!

Türkiye'nin 4'üncü Oyuncak Müzesi, Gaziantep'te açıldı!

Türkiye'nin 4'üncü oyuncak müzesi İstanbul, Antalya ve İzmir'den sonra Gaziantep'te açıldı

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 4'üncü oyuncak müzesini açtı. 591 parça eserin yer aldığı müzede, 1700-1970 tarihleri arasında yapılmış el yapımı oyuncak yer alıyor. Bebek evleri, çizgi film kahramanları ve daha birçok oyuncağı bünyesinde bulunduran müze, tarihi Bey Mahallesi'nde 3 katlı bir binada haftanın 7 günü saat küçük ve büyük ziyaretçilerini bekliyor.
 
Açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Çocuklara yatırım yapanların daima kazanacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Bugün de kültür adına bir oluşuma ev sahipliği yapan bu mekanı çocuk müzesi olarak çocuklarımıza, kentimize ve ülkemize kazandırmak için bir araya geldik. Hemen yanı başımızda yer alan KUDEB binasında çocuklarımız, açtığımız Çocuk Sanat Merkezi'nde yıllardır eğitim almaktadırlar. Bugün bu müze ile bu merkezimiz bir anlamda da bütünlemiş oluyor." diye konuştu.
 
Kültür ve sanat alanında Gaziantep'i örnek şehirler arasında gösteren Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, 12'yi bulan müze sayıları ile Türkiye'de 4'üncü sırada yer aldığını ifade etti. Özarslan, "Çocuk müzesi kavramı son 50 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Bugün Avrupa'da 400'e yakın oyuncak ve çocuk müzesi var. İstanbul, Antalya ve İzmir'den sonra Gaziantep'te de bu anlamda bir açılışa memnuniyetle şahit oluyoruz." dedi.
 
Dunyabulteni.net

Yorum Yaz