maritbet girişmaritbet
Recep Altepe; Yeşil Bursa artık hayal değil!

Recep Altepe; Yeşil Bursa artık hayal değil!

Bursa Tarih boyunca 'Yeşil Bursa' kimliği ile anılan kent, bir süre kaybettiği bu özelliğine yeniden kavuşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projeler sayesinde Bursa'nın daha yaşanabilir yeşil bir kent haline geldiğini söyledi

 

Bursa'da bir süre önce büyük eksikliği hissedilen geniş meydanlar ve ferah parklar, gerçekleştirilen projelerle bir bir hayata geçiriliyor. 
 
Tarih boyunca "Yeşil Bursa" kimliği ile anılan Bursa. Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlıklı çevre, sağlıklı gelecek' fikrinden hareketle yön verdiği yatırımlarla yeniden özlenen güzelliklerine kavuşuyor. Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırımlar, kentin fiziki açıdan büyüyüp gelişmesine olanak tanırken, aynı zamanda şehri 'Yeşil Bursa' kimliğiyle buluşturuyor. Bursa'yı sağlıklı ve temiz bir kent olarak geleceğe taşımayı amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, "Bursa'da uzun yıllar, tüm vizyon sahibi kentlerde olduğu gibi geniş meydanlar ve ferah parkların ihtiyacını duyduk. Bu amaçla göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizin muhtelif noktalarında, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu, dinlence noktaları, parklar, meydanların projelerini gerçekleştiriyoruz" dedi. Başkan Altepe, kentteki çevre düzenlemeleriyle, Bursa'nın doğal güzelliklerinin daha da öne çıktığını vurguladı. 
 
Sizin de dikili bir ağacınız olsun... 
 
Hüdavendigar Kent Parkı'nda başlatılan 'Sizin de dikili bir ağacınız olsun' kampanyasıyla 300 TL ile 2 bin TL arasında değişen bedellerle vatandaşlar ağaçlara isimlerini verebilecekler. Projeye vatandaşların da ortak edilmesi amacıyla başlatılan kampanya; doğaya duyarlı, kentlilik bilincine sahip vatandaşların desteğiyle daha da değer kazanıyor. Ağaç türüne göre 300 TL ile 2 bin TL arasında değişen bedeller, Büyükşehir Belediyesi'ne ya da http://yesilbursabizim.org web sitesinden ödenebiliyor. 
 
Büyükşehir Belediyesi, Dikkaldırım ve Odunluk Mahalleleri arasında bulunan ve su taşkın alanı olduğundan uzun yıllardır değerlendirilemeyen, yaklaşık 500 bin metrekarelik alanı, en büyük kent parkı olarak Bursa'ya kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun çevresine de değer katacak olan Hüdavendigar Kent Parkı, stadyum inşaatı alanından çıkarılan hafriyatla doldurulup, 10 yaş üzeri ağaçlarla ağaçlandırıldı. Kente nefes aldıracak önemli bir projenin temelleri de bu sayede sağlamlaştırdı. Dere ıslah çalışmalarının da yapıldığı Hüdavendigar Kent Parkı'nın bölgeye vizyon katacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'ya nefes aldıracak alanlar üretiyoruz. Tüm semtlerimizi yeşille buluşturmayı hedefliyoruz. Bursalıların yürüme mesafesinde ulaşabileceği mekanlarla sağlıklı bir kent yapısını da adım adım oluşturalım istiyoruz" diye konuştu. Başkan Altepe, Osmangazi ve Nilüfer ilçeleri arasında alan Hüdavendigar Kent Parkı'nın Reşat Oyal Kültürparkı'ndan yaklaşık 70 bin metrekare daha büyük bir alana sahip olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
1 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN 
 
Hüdavendigar Kent Parkı'nın stadyum alanı ile bütünleşmesiyle toplamda 1 milyon metrekarelik yeşil alanın bulunacağı bölgede göl, buz pateni pisti, bisiklet evi, güneş evleri, spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi birçok sosyal ve sportif faaliyetler yapılabilecek. Kent parkında farklı büyüklerde futbol, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortları, çocuk oyun alanları, kaykay ve paten pistleri de yer alacak. 
 
GÖKDERE'YE SPOR VE EĞLENCE PARKI 
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım'a vizyon katacak olan özel projesi Gökdere Spor ve Eğlence Parkı ile Bursa'nın bir hayali daha gerçekleşecek. 180 metrelik döner kulesi, açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri ve aquaparkların bir arada hayata geçirileceği Gökdere Spor ve Eğlence Parkı, Bursa'nın yeni çekim merkezi olacak. Gökdere Spor ve Eğlence Parkı projesi, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. 
 
Beşevler Bölge Parkı'nda çalışmalar başladı 
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer'e değer katacak yatırımlarından biri olan Beşevler Bölge Parkı, 2 ay içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içerisinde atıl vaziyette bulunan alanları Bursalıların kullanımına sunduklarını anlatarak, Beşevler Bölge Parkı'nın da önemli bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Kentin her köşesinde vatandaşlara nefes aldıracak çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Beşevler Bölge Parkı, Nilüfer'de BUSKİ'ye ait eski su deposunun bulunduğu 41 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Çalışmalarımızı 2 ay içinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi. 
 
Beşevler Bölge Parkı'nda çeşitli oyun ve rekreasyon alanları ile yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, yeşil alanlar, kafeterya ve restoranlar bulunacak. Uluabat ekolojisiyle turizme açılıyor Uluabat Gölü'nü Marmara Denizi'ne bağlayan Kocadere Kanalı'nı tekne turlarına açma projesinin yanı sıra bölgedeki yaklaşık 4 milyon metrekare alanı da ekolojik turizm parkı olarak Bursa'ya kazandırılıyor. İlk etapta 38 kilometre uzunluğundaki Kocadere Kanalı tekne turlarıyla turizme açılacak. 
 
Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...