maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş, olimpiyatları İstanbul’a taşımak için spor yazarlarıyla güç birliği yaptı!

Kadir Topbaş, olimpiyatları İstanbul’a taşımak için spor yazarlarıyla güç birliği yaptı!

TSYD Yönetim Kurulu Üyeleriyle buluşan Başkan Topbaş, 2020 Olimpiyatlarını İstanbul’a getirmek için güç birliği yapılmasını istedi. TSYD Başkanı Arkan’dan tam destek geldi

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TSYD'nin (Türkiye Spor Yazarları Derneği) aynı zamanda spor yazarı olan Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sütlüce'deki İBB Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi'nde yemekte buluştu.
 
Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili ve Spor AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin ile TSYD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 
Hedef dünya spor başkenti İstanbul…
 
Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un dünyanın başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “İstanbul her anlamıyla ve değeriyle dünya başkenti olmaya müsait bir şehir. 8 bin 500 yıllık tarihinin 2 bin 700 yılı boyunca süper devletlerin dünyayı yönettiği merkez. Gerçek anlamda bir barış ve hoşgörü kenti olan şehrimizde dünya kanatlarınızın altında. İstanbul şimdi de gelişen Türkiye'nin lokomotifi olarak dünyaya kendisini yeniden hissettiriyor. Böyle bir şehirde yaşamak büyük bir ayrıcalık ve sorumluluktur” dedi.
 
Özellikle yabancı sporcuların İstanbul'u bir ‘hayal kent' olarak tanımladığını vurgulayan Başkan Topbaş, “Göreve geldiğimizden itibaren İstanbul'u emek yoğun işgücünü barındıran bir kent olmaktan çok, bir kongre, fuarcılık, spor, sağlık ve moda kenti, hatta bir finans merkezi olarak düşündük ve planladık. İstanbul'u Şampiyonlar Ligi'ne ve Formula 1 yarışlarına hazırlamak için kurumsal taassubu ve farklı görüşleri bir tarafa bırakarak işe koyulduk. Biz gemileri karadan yürütebilen bir milletiz. Çok şükür Şampiyonlar Ligi Finali Olimpiyat gibi çok ses getirecek bir skorla bitti” diye konuştu.
 
Çok önemli spor müsabakalarının İstanbul'da başarıyla yapıldığını ve bütün uluslararası organizasyonlardan alınlarının akıyla çıktıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu anda olimpiyatları bekliyoruz ve gerçekten hazırız. Gönlümüzden hep şu geçiyordu; ‘Öyle bir İstanbul oluşturalım ki, biz olimpiyatları İstanbul'a neden vermiyoruz' desinler. Bu sorgulansın. Bugün spor imkanları ve altyapısı ile ulaşım imkanları bakımından bu noktaya doğru gidiyoruz. Bu milletçe hepimizin başarısıdır. İdealim İstanbul'a Kazan'daki tenis tesisi gibi bir tesis kurmak. Bunu da yapmalıyız. İstanbul gerçekten her şeyin en iyisine layık bir şehir. Yeni kurulacak havalimanını yanına kurulacak şehirde bu tür uluslararası büyük organizasyonların yapıldığı spor tesisleri de yapabiliriz. Arzumuz Avrupa Spor Başkenti İstanbul'un dünyanın spor başkenti olmasıdır. Burada bizim çabalarımızın yanı sıra milletimizin ve spor yazarları olarak sizlerin de destekleri gerekiyor.”
 
Spora 9 yılda 1 milyar TL yatırım yapıldı
 
İstanbul'da 138 okulun bahçesine kapalı spor salonu yaptıklarını ve bu salonları ders saati dışında vatandaşlarında kullanabildiğini anlatan Topbaş, İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'ne halkın da kullanabileceği bir spor tesisi kuracaklarını kaydetti. Okullardaki kapalı spor salonları sayesinde öğrencilerin okula aidiyet duygusu yaşadıklarını ve spor müsabakalarında önemli dereceler elde etmeye başladıklarını dile getiren Topbaş, şunları kaydetti; “Altyapı olmazsa bunlar olmaz. Çocuklara bu fırsatı vereceksiniz ki geleceğe sporu yaşam tarzı yaparak hazırlansınlar. Şehir hayatı bedensel aktiviteleri zayıflattığı için hastalıklardan korunmak için mutlaka spor yapmak gerekiyor. İşte bunu yaptığınız zaman sağlıklı bir spor kentlisi ortaya çıkar. Bize 2012 Avrupa Spor Başkentliği'ni boşuna vermediler. 7'den 70'e herkese spor yapma imkanı tanıdığımız için verdiler. Şimdi hedefimiz 2020 Olimpiyatlarını sizlerin katkısıyla İstanbul'a getirmek. İstanbulluların sporu bir yaşam tarzı haline getirmek için de sizin kalemlerinize ihtiyacımız var. Eksiklerimizi de hatırlatmanızı istiyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum ki Sayın Başbakanımızın döneminden itibaren İstanbul'da spora çok büyük yatırımlar yapıldı. Sadece bizim kendi dönemimizde İstanbul'da spora 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptık. 770 civarında amatör kulübe her sene malzeme yardımı yapıyoruz. Sayın Başbakanımız bu yardımları daha fazla yapabilelim diye Büyükşehir Kanunu'na madde koydurdu. Çünkü spor bütün dünya insanlarının ortak iletişim aracı. Hem sağlık, hem de barış için spor çok önemli.”
 
TSYD'den 2020'ye tam destek…
 
TSYD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arkan da TSYD'nin bu sene 50. yılını kutladıklarını belirterek, “Bütün arkadaşlarımız İstanbul'da bu mesleği yaptıkları için çok mutlu. Çünkü birçok arkadaşımız dünyanın birçok şehrini gezip dolaştı. İstanbul gibi bir şehir yok. gelen herkes İstanbul'un büyüsüne kapılıyor. Böyle bir şehirde olimpiyatların yapılması bu güzelliklere güzellik katacaktır” dedi.
 
2020 Olimpiyatlarının İstanbul'a verileceğine yürekten inandığını ifade eden Naci Arkan, “İstanbul'un olimpiyatlara ulaşması için tüm arkadaşlarımız üzerilerine düşen ne görev varsa yapmaya hazırdır. Bu toplantılarımız olimpiyatların İstanbul'a gelmesi açısından çok önemli. Dünyada da spor yazarları içinde bir gücü olan dernek olarak dünya olimpiyat yazarlarını öncelikle İstanbul'a davet etmeyi düşünüyoruz. Bizim İstanbul olarak neler yapabileceğimizi görmelerini sağlayarak yazacakları yazıların, olimpiyatları almamıza çok büyük katkısı olacaktır. Biz bu olimpiyatlar için varız. TSYD olarak elimizden ne gelirse yapacağız” şeklinde konuştu.
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...