maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Erkek Lisesi'ni çevresindeki binaları temizledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Erkek Lisesi'ni çevresindeki binaları temizledi!

Tarihi Erkek Lisesi, Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştirdiği kamulaştırma işlemlerinin ardından etrafındaki binalardan temizlenerek yeniden ortaya çıkarıldı

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Recep Cenkçiler ve Okul Müdürü Muammer Tezcan´la birlikte tarihi lise çevresinde sürdürülen çalışmaları inceledi.
 
Büyükşehir Belediyesi´nin Bursa´nın anıtsal ve tarihi yapılarını, köklü eğitim kurumlarını bir bir ortaya çıkardığını belirten Başkan Altepe, Tarihi Erkek Lisesi´nin de bu çerçevede ele alındığını ve okulun çevresinde bulunan binalardan temizlendiğini söyledi. Lisenin Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından 1883 yılında yaptırıldığını, okuldan mezun olan birçok kişinin Bursa ile Türkiye genelinde önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa´nın marka değerlerinden olan Erkek Lisesi´yle ilgili çalışmalarımızı bir süredir sürdürüyorduk. En son mezunlar derneği, okul yönetimi ve milli eğitim müdürlüğüyle yaptığımız fikir teatilerinin ardından, çevreyi komple elden geçirerek okulu olduğu gibi açığa çıkarma kararını aldık. Bu nedenle, lisenin batısında yüzü Maksem Caddesi´ne bakan tarafta bulunan tüm binaları kamulaştırarak yıktık. Yaptığımız düzenlemeler sonucu okul çevresi, tertemiz, açık bir peyzaj alanı haline geldi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Erkek Lisesi, haşmetli duruşuyla Bursalıların gözünde ayrı bir yer edinecek" dedi.
 
Sırada spor salonu var 
Erkek Lisesi´yle ilgili yaptıkları çalışmaların çevre düzenlemesinden ibaret olmadığını söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak okulun doğu tarafında bulunan ve planda oyun alanı şeklinde geçen alana modern bir spor salonu inşa edeceklerini açıkladı. İl Özel İdaresi ve Erkek Lisesi Mezunlar Derneği´nin de dahil olmasıyla lisenin komple bakımdan geçirileceğini ve yepyeni bir hal alacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Tarihi Erkek Lisesi, Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda İl Özel İdaresi ve mezunlar derneğiyle birlikte tüm yönleriyle elden geçirilmiş oluyor. 130. yılında lise, yeni derslikleri ve salonlarıyla, yeni yüzüyle Bursalılarla buluşacak. Mezunlarına ve Bursa´ya yakışır hale gelecek" diye konuştu.
 
Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Recep Cenkçiler ise, Erkek Lisesi çevresinde Büyükşehir Belediyesi´nce gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Dernek olarak en büyük hayallerinin lisenin çevresindeki kirlilikten kurtarılması olduğunu kaydeden Cenkçiler, "Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibi sağ olsunlar, bizlere bu konuda büyük destek oldular. Çevre düzenlemelerinin yanında spor salonu yapılması için de kendilerinden ricada bulunduk. O işi de seve seve üstlendiler. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır" şeklinde konuştu. 
Erkek Lisesi Okul Müdürü Muammer Tezcan da, yapılan çalışmalardan dolayı 900 öğrenci ve velisi adına Başkan Altepe´ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...