maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 40 köyün altyapı ve çevre düzenlemesini yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 40 köyün altyapı ve çevre düzenlemesini yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine uzakta bulunan 40 köyün altyapı, çevre düzenleme ve sosyal yaşam alanı ihtiyaçlarına cevap verecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘daha yaşanabilir Bursa' hedefiyle çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve 2014 Nisan ayından itibaren Büyükşehir sınırlarına girecek olan tüm kırsal kesimle ilgili çalışmalarla örnek belediyecilik uygulamasının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için hayata geçirdiği çalışmalarını kent merkezinin yanı sıra yakında kapanacak olan İl Özel İdaresi bünyesindeki köylerde de sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine uzakta bulunan 40 köyün kaldırım taşı ve spor sahası gibi yaşam alanı ihtiyaçlarını da karşılıyor. Mudanya'ya bağlı Dereköy'de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da vatandaşların tüm ihtiyaçlarına cevap verilen hizmetlere her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi.

Örnek belediyecilik
Bursa'nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet talebinde bulunan tüm belde ve köylere hizmetlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Özellikle 2014 Nisan ayından itibaren Büyükşehir sınırlarına girecek olan tüm kırsal kesimle ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyor ve örnek bir belediyecilik uygulaması göstermiş oluyoruz” dedi.

Altepe, başta dağ ilçeleri olmak üzere hizmet bekleyen ilçelere Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetleri en iyi şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu çalışmalar kapsamında Mudanya'nın Dereköy örneğinde olduğu gibi tüm köylerin ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak, parke taşından oyun sahalarına, oturma gruplarından piknik masalarına, hizmet binalarından altyapı yatırımlarına kadar tüm alanlarda köylerimize hizmet sunmaya devam ediyor. Son birkaç ayda köylere dağıttığımız parke taşı 55 bin metrekareyi geçti, 60 bin metrekareye yaklaşıyor ve 150 bin metrekarelik parke taşını da ihale ettik. Bunun gibi hangi alanlarda eksik varsa Büyükşehir Belediyesi talep listesine yazıyor ve sırasıyla yerine getiriliyor. Büyükşehir sınırları büyüdüğünde hizmetin ne kadar güçlü bir şekilde geleceğinin de en büyük kanıtı bu” şeklinde konuştu.

“Köyler çamurdan kurtuldu”
Dereköy Muhtarı Nedim Oruç da köye hizmetlerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, “Köyler artık çamurdan kurtuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği parke taşları bugün köyümüze döşeniyor. Köyümüzün mahalleleri çamurdan temizlenerek köy halkına büyük hizmette bulunuldu. Bu hizmetlerin devamını diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...