maritbet girişmaritbet
Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın temeli atıldı!

Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Bizden önceki koalisyon hükümeti döneminde 3,5 yılda DSİ Genel Müdürlüğü'nde sadece 9 tesisin açılışı yapılmıştı. Şu anda biz sadece DSİ'de 3 yılda 300 tane tesisin açılışını yapıyoruz''

 

Eroğlu, Taşkent'e bağlı Afşar beldesindeki Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın temel atma törenine katıldı. 
 
Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Konya'nın bir hizmetkarı ve fahri hemşehrisi olarak temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 
 
Bugün, bu törenle 2 tesisin temelini atacaklarını ifade eden Eroğlu, ''2002 yılında Türkiye'nin hali neydi, bugünkü Türkiye'nin hali neydi. Aradaki fark mukayese dahi kabul etmez. Tüm dünyada başı dik bir Türkiye var. Parasından 6 sıfırı atılmış, pasaportu gerçekten tüm dünyada kıymetlenmiş, güçlü bir Türkiye var'' diye konuştu. 
 
Eroğlu, bundan 10 yıl önce Türk Lirası'nın ''pul'' değerinde olduğunu, devletin borçlanma yükünün yılda 50-60 katrilyon liraya ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
''Yani devlet 100 lira borçlandığında 1 yıl geçmeden 63 lirasını faiz olarak ödüyordu. Bu yüzden size yatırım gelmiyordu. Artık o dönemler geride kaldı. Devletin borçlanma faizi tek rakamlı hanelere indi. Aradaki fark sizlere hizmet olarak geri geliyor. Enflasyon canavarı diye bir canavar yok. IMF, Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedi. Başbakanımız da Bakanlar Kurulu toplantısında IMF'ye 5 milyar dolar paranın verilmesi talimatı verdi. Nereden nereye.... IMF'ye 23,5 milyar borcumuz vardı, o borç önümüzdeki yıl bitiyor. Neredeyse borç diye bir şey kalmadı. Bir taraftan borçları ödüyoruz, bir taraftan Merkez Bankası'nın kasasını dolduruyoruz.'' 
 
Bakanlık olarak Türkiye'ye çok büyük hizmetleri yaptıklarını, muhalefetin hayalini dahi edemediği projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Eroğlu, ''Bizden önceki koalisyon hükümeti döneminde 3,5 yılda DSİ Genel Müdürlüğü'nde sadece 9 tesisin açılışı yapılmıştı. Şu anda biz sadece DSİ'de 3 yılda 300 tane tesisin açılışını yapıyoruz'' dedi. 
 
     
-''Türkiye'nin her yerini barajlarla donattık'' 
 
     
Eroğlu, bugüne kadar bin 128 tesisi tamamladıklarını ve milletin hizmetine sunduklarını anımsatarak, şöyle devam etti: 
 
''Bunlardan 206 tanesi baraj. Türkiye'nin en yüksek barajı; Ermenek Barajı. O barajı biz bitirdik. Artvin'den Aydın'a, Kars'tan Edirne'ye kadar Türkiye'nin her yerini barajlarla donattık. 11 milyon dekar araziyi modern sulama sistemine kavuşturduk. Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce sadece İstanbul'da su sorunu olduğu biliniyordu ama Türkiye'de 49 şehirde su yoktu. Başbakanımızın talimatıyla su olmayan şehirlere biz su götürdük. 49 şehre suyu biz götürdük. Şu anda her 3 kişiden biri bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Her iki fabrikadan biri bizim getirdiğimiz suyla faaliyet gösteriyor. Her iki dönümden biri bizim getirdiğimiz suyla sulanıyor. Neticede inşallah bu yatırımlar hızla devam edecek.'' 
 
Türkiye'de büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını, bu çalışmanın yıl sonunda biteceğini anlatan Eroğlu, 24 milyon dekarlık alanda çalışmaların bu yıl sonu itibariyle tamamlanmış olacağını, neredeyse bir ülke yüzölçümüne yakın alanda ağaçlandırma yapmış ve bozuk ormanları ıslah etmiş olacaklarını bildirdi. 
 
Bugün Konya'ya 1 milyar 600 milyon liralık yatırım yağmuru ile geldiklerini dile getiren Eroğlu, ''Konya'ya 84 tane müjdeyle geldik. Bu müjde içinde neler var- 146 bin 850 dekar araziyi sulayacağız. Konya'ya 100 milyon metreküp ilave içme suyu temin edeceğiz. 28 tane meskun mahalli taşkınlardan koruyacağız. 149 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapacağız. 2 tane bal ormanı kuracağız. Artık Konya'nın organik balı dünya çapında meşhur olacak. 2013 yılında 16 yere otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuracağız. Konya, Konya olalı böyle bir yatırım görmemiştir'' diye konuştu. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...