maritbet girişmaritbet
Kaleseramik ilk altı ayda cirosunu % 30 artırdı

Kaleseramik ilk altı ayda cirosunu % 30 artırdı

Üstün kalite anlayışı, özel tasarımları ve 50 yılı aşkın deneyimiyle yapı sektörünün en büyük oyuncularından Kaleseramik, sektörü ve şirketin yeni yıl projeksiyonlarını değerlendirdiği toplantısını Sofa Otel’de gerçekleştirdi.

 

Üstün kalite anlayışı, özel tasarımları ve 50 yılı aşkın deneyimiyle yapı sektörünün en büyük oyuncularından Kaleseramik, sektörü ve şirketin yeni yıl projeksiyonlarını değerlendirdiği toplantısını Sofa Otel'de gerçekleştirdi.

Kaleseramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan'ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, Kaleseramik'in yapı sektöründeki rolü ve dış pazarlar, yatırımlar, markalar ve tasarım alanlarındaki faaliyetleri ile hedefleri paylaşıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, 2010 yılının ikinci çeyreğinde en fazla büyüme gösteren sektörün inşaat olduğuna dikkat çeken Kaleseramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan, bu durumun seramik sektörünün ilk altı ayda %15'lik bir büyüme kaydetmesini sağladığını vurguladı. Kayan, “Kaleseramik olarak biz de 2010 yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 30 ciro artışı sağladık. Yine aynı dönem ile karşılaştırdığımızda brüt karımızda % 55 oranında bir artış gösterdik. Özetle belirtmek gerekirse 2010'un ilk 6 ayında hacmimizi ve karlılığımızı artırmış olduk. Yıl sonunu 500 milyon TL üzerinde brüt ciro ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

“Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yönelik çalışmalarımızla ihracatta hedeflerimizi tutturduk”

Toplantıda Kaleseramik'in ihracat hedeflerini ve doğuya yaptığı yatırımları değerlendiren Kayan, şirketin Türkiye'nin kaplamalık seramik ihracatının % 20'sini tek başına gerçekleştirdiğini vurguladı. Kayan, “Yurt dışındaki, güçlü dağıtıcı ağımız ile 5 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye sürekli ihracat yapıyoruz. İhracatımızın % 50‘ini Avrupa Birliği ülkelerine, % 18‘ini Ortadoğu ülkelerine, % 8'ini Kuzey Amerika‘ya, % 15 diğer ülkelere yapıyoruz. İsrail'de seramik kaplamalık pazarının % 8'ini, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde % 5'ini elinde bulunduran Kaleseramik, 3 binin üzerinde üreticinin rekabet ettiği dünya pazarında ihraç edilen hacmin % 1'ine sahiptir. Krizde Amerika ve Avrupa pazarlarındaki daralma nedeniyle, bu dönemde Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yönelik çalışmalarımızla ihracatta hedeflerimizi tutturduk. “Turquality Marka Destek Programı'' kapsamında yer alan Çanakkale Seramik ve Kalebodur markalarımız bu açılımlarda devletimiz tarafından da desteklenmekte. Bu çerçevede geliştirdiğimiz bir yakın coğrafya markalaşma stratejimiz var. Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika da önümüzdeki dönemde bizim mağazacılık konseptimiz ile grubumuzun bütünsellik içeren ürün gamının sunulduğu showroomlar ile hem nihai müşteriye hem de profesyonellere koleksiyonlarımızı sunuyor olacağız.” dedi.

“İhracat pazarlarımız çeşitleniyor, yurtdışında yeni showroomlar geliyor”

Kaleseramik'in yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli projelere imza attığını belirten Kayan, dünyanın 17 ülkesinde dağıtım yapan önemli şirketler ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını dile getirdi. Kayan, “Tripoli, Erbil, Beyrut, Üsküp ve Hindistan'da Koçin gibi kritik önem taşıyan pazarlarda yüzde yüz KALE ürünlerinin sunulduğu ve tasarım felsefemize uygun showroomlarımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Pakistan'dan Avustralya'ya olan coğrafyada üst segment ürün gamımızın satışlarını artırıyoruz. Yakın vadede yeni bayiler açarak bölgesel liderlik hedefimiz için daha da aktif hale gelmeyi planlıyoruz” dedi.

Küresel ekonominin ekseninin doğuya kaymasıyla, Türkiye'nin ve özellikle de seramik sektörünün, bu projeksiyona uygun yapılanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Kayan, Kaleseramik'in sadece dış piyasada değil iç piyasada da yeniden yapılandığını vurguladı. Showroomlarında ürün gamını çeşitlendirerek tüketicilerin ihtiyaçlarını 360 derece karşılamayı hedeflediklerini belirten Kayan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:  “Yurt içinde 220 münhasır bayimiz 2 bini aşkın tali bayimiz ile hizmet veriyoruz ve 2010 yılında münhasır bayilerimize yenilerini ekledik. İstanbul'da Fulya, Levent ve Etiler'de yeni mağazalar açarak, profesyonellere ve tüketicilere bütünsel çözümler sunan merkezler oluşturuyoruz. Bu mağazalarımızın açılışlarını Ekim'den başlayarak yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi kuruluyor

AR-GE ve inovasyonun küresel ortamdaki rekabetin en önemli unsularından biri olduğunu benimseyen Kaleseramik, bu alanlara yönelik girişimlerini ve arayışlarını kesintisiz şekilde devam ettiriyor. Ar-Ge alanındaki faaliyetlerini hızlandıran Kaleseramik, kurulum çalışmalarına başladığı  “Kaleseramik Ar-Ge Merkezi”ni 2011 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyor.

Sürdürülebilirlik ve çevre öncelikli hedefler arasında

Kaleseramik fabrikalarında enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürütülen çalışmalar sonucunda birim doğal gaz tüketiminde % 10, birim elektrik tüketiminde % 7, su tüketiminde % 19 ve ambalaj malzemelerinde % 37 tasarruf edildi. Kullanılan enerji kaynaklarından toplam salınım % 1,6 oranında azaltıldı. Üretimde kullanılan suyun %20'si direkt olarak prosese geri kazandırıldı, geri kalanı ise arıtılarak doğaya verildi. Ayrıca 2010 yılında tüm kağıt malzemelerin % 40'ı ve plastik malzemelerin % 37'si, toplamda 2.960 dönüştürülebilir malzeme ekonomiye geri kazandırıldı. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz