maritbet girişmaritbet
TOKİ Sivasspor Stadyumu ihaleye çıkıyor!

TOKİ Sivasspor Stadyumu ihaleye çıkıyor!

Sivasspor, evindeki maçları TOKİ’nin inşa edeceği 25 bin seyirci kapasiteli ekolojik statta yapacak. Kuru ve soğuk iklime göre tasarlanan stat, enerjisinin büyük bölümünü üretecek, yağmur suyunu toplayarak tasarruf yapacak

Sivasspor, evindeki maçları TOKİ'nin inşa edeceği 25 bin seyirci kapasiteli ekolojik statta yapacak. Kuru ve soğuk iklime göre tasarlanan stat, enerjisinin büyük bölümünü üretecek, yağmur suyunu toplayarak tasarruf yapacak.

Sivas stadında kuzey cephe çift duvarlı inşa edilecek. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşacak. Kuzeydeki alan, güney cepheye doğru yaptığı sarmal hareket ile doğal hava akışlarına izin verecek. Sistem, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak. Böylelikle bina ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarı önemli ölçüde azaltacak. Statta güney cephede oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık 'S' biçiminde oluşturularak yüzey alanı arttırıldı. Bu sayede rüzgardan daha fazla yararlanılması amaçlandı.

Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek.

Yaz aylarında ise kuzey cephedeki rezerv kapaklar açılıp duvarlar arası hava transferine izin verilebilecek. Soğuk iklim bölgesinde, doğu ve batı cephelerde pencere boşlukları oluşturulacak ve ısıtıcı etkisi olan güneş ısınımlarının içeri alınmasına izin verilecek.

Stadın çatısında oluşturulan yağmur suyu kanalı, yağan yağmur ve kar suyunun toplanmasını sağlayacak. Toplanan su oluşturulacak rezerv alanda biriktirilerek çevre sulamasında ve rezervuarlarda kullanılabilecek. Bu sayede su tüketim miktarı önemli ölçüde azalacak.

İHALESİ 18 HAZİRAN'DA

Sivas'ta inşa edilecek modern stadyum için TOKİ tarafından ihale düzenlenecek. TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasındaki ihale 18 Haziran 2012 saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

24 yeni stadyum ve 405 spor tesisi için 3,5 milyar liralık yatırım yapılacak!
  • 23.11.2012 13:54

24 yeni stadyum ve 405 spor tesisi için 3,5 milyar liralık yatırım yapılacak!

24 yeni stat ve 405 spor tesisini tanıtan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "3, ...

TOKİ Sivasspor Stadyumu ihaleye çıkıyor!
  • 08.06.2012 15:26

TOKİ Sivasspor Stadyumu ihaleye çıkıyor!

Sivasspor, evindeki maçları TOKİ’nin inşa edeceği 25 bin seyirci kapasiteli ekol ...