maritbet girişmaritbet
Nemrut Kalderası'nda uçurtma şenliği düzenlendi

Nemrut Kalderası'nda uçurtma şenliği düzenlendi

Mükemmeliyet ödülü alan dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut Kalderası'nda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uçurtma şenliği düzenlendi

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) kapsamında mükemmeliyet ödülü alan dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut Kalderası'nda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uçurtma şenliği düzenlendi.

Avrupa'nın 25 mükemmel destinasyonu arasında yer alan ve her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Nemrut Krater Gölü'nde düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntüler oluşturdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen doğaseverler, Nemrut Kalderası'nda hem piknik yaptı, hem de uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı.

7'den 70'e birçok doğaseverin katıldığı etkinlikte, çocuklar aileleriyle müdürlük tarafından dağıtılan uçurtmaları uçurarak doyasıya eğlendi.

Etkinliğin sonunda ise çevreye dikkat çekmek isteyen doğaseverler, kalderadaki çöpleri topladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nemrut Kalderası'nın tarihi ve turistik açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, bu nedenle uçurtma şenliğini burada gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adeta bir yer yüzü cennetini andıran kalderada doğaseverlerin, uçurtma uçurmanın keyfini çıkardığını ifade eden Ay, "Etkinlikte hem uçurtma uçurduk. Hem de katılımcılarla çervereye dikkat çekmek için etraftaki çöpleri topladık" dedi.
AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nemrut Kalderası'nda uçurtma şenliği düzenlendi
  • 08.06.2014 11:03

Nemrut Kalderası'nda uçurtma şenliği düzenlendi

Mükemmeliyet ödülü alan dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut Kalderası'nda Ç ...

Nemrut Kalderası'nda 250 noktada sıcak su arayışı
  • 23.11.2013 11:14

Nemrut Kalderası'nda 250 noktada sıcak su arayışı

Bitlis Valiliği ve Zorlu Holding'in işbirliği ile yürütülen 'Jeotermal Projesi' ...