maritbet girişmaritbet
Leyla Alaton: Türkiye’de lüks konut projelerinin temelini biz attık!

Leyla Alaton: Türkiye’de lüks konut projelerinin temelini biz attık!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, sık sık Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamalarıyla dikkat çeken babası İshak Alaton için “Biz baba kız fazla anarşistiz. O konuşmayacak, ben konuşmayacağım, kim konuşacak. Don Kişot’luk yapıyor ama cennete yeri ayrılmıştır bence” diyor

 

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, sık sık Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamalarıyla dikkat çeken babası İshak Alaton için “Biz baba kız fazla anarşistiz. O konuşmayacak, ben konuşmayacağım, kim konuşacak. Don Kişot'luk yapıyor ama cennete yeri ayrılmıştır bence” diyor.

LEYLA Alaton ismini ‘Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi' veya ‘sosyetik güzel' sıfatlarıyla sık sık görürsünüz. Ama onun ne parayı pulu ne güzelliği ne de şöhreti umursayan bir hali var. Hâlâ bir çocuk şevkiyle öğrenmeyi seviyor. Her güzel öğretiye gözleri ışıldayarak karşılık veriyor. Kafasını sosyal mevzulara fazlasıyla takıyor. O kadar açık sözlü ki vedalaşırken “Sen sansürleyiver beni” diyor.

· Türkiye nereye gidiyor sizce?

- Bu devirde geri dönüş yok artık. Sosyal medya ve birbirinden etkileşim geri dönülemez halde şimdi. Vatandaşlık haklarını bilen, üniformalı askerden, polisten, bekçiden korkmayan bir gençlik var. Yeni jenerasyon için bu geçerli olmayacak. Büyük çalkantılardan geçiyoruz, evet! Türkiye'de homojen bir düşünce tarzı yok. Aynı ailenin içinde farklı farklı fikirler var. Kendimize olan güvenimizi daha fazla yakaladığımız bir devirdeyiz. Ben gençlikten söz ediyorum. Zengin çocuğu dedikleriniz bile babasının işini yapmak istemiyor.

· Demokratikleşme açısından...

- Demokraside önemli olanın uzlaşmak değil katılım olduğunu anlarsak bu iş çözülür. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama hepimizin sesi çıkacak. Çoğunluk değil çoğulculuk.

Babam Don Kişot

· Babanız çok sivri bir insan. Pek çok konuda çıkışları oluyor.

- Biz, baba kız fazla anarşistiz. Bu anarşistlikle kimseyi dinleyecek karakterde değiliz. Doğru bildiğimizi söylüyoruz.

· Babanızı hiç uyarıyor musunuz?

- Hayır vazgeçtim bundan. O konuşmayacak, ben konuşmayacağım, kim konuşacak? Don Kişot'luk yapıyor ama cennete yeri ayrılmıştır bence. Ayrıca o böyle mutlu.

İkinci jenerasyon

· Şans nedir?

- Şans o gün bir şeyler öğrenebileceğim biriyle karşılaşmaktır. Var mı böyle bir şey? Öğrenmek benim tutkum! İshak Alaton, Üzeyir Garih'in yanında yetişmek de bir şanstır.

· İshak Alaton'un kızı olmasaydınız, nasıl biri olurdunuz?

- Eskiden “Daha da ileri giderdim” derdim. Şimdi büyük bir olgunlukla, çok şanslı olduğumun farkındayım.

· İkinci ve üçüncü nesilde, ilk kuşağk kaynaklı kompleks mi var?

- İkinci nesil çok şanslıdır demiyorum, herkesi bilemem ama benim için durum bu. İkinci kuşağın böyle bir kompleks duyması da çok insani. Bir şansım da kadın olmak.

Türkiye seksi bir kadın gibi

· Ülke ekonomisi açısından riskler görüyor musunuz?

- Türkiye'yi ele avuca gelmez güzellikte bir kadın gibi görüyorum. Herkesin sahip olmaya çalıştığı ama kimsenin sahip olamadığı, Marilyn Monroe gibi... Nevi şahsına münhasır bir ülke... Çok güzel ve muazzam ilgi gören, genç, taze, ağız sulandıran, vaatkâr, çok seksi bir kadın gibi Türkiye. Türkiye dünya çapında çok seksi! Sonumuz Marilyn Monroe'ya benzemeyecek tabii ki. Nüfusu, gençliği, yeniliğe açık olması... Girişimci ruhu; herkes patron olmak istiyor.

· ‘Halay başı sendromu' diyorum ona ben.

- Evet güzel tanım. Herkes kendi halayını kurmaya çalışıyor. Dil bilmeden, tecrübesi olmadan bir bakıyorsun almış başını gitmiş dünyanın bilmem neresine... Az bilmekten gelen korkusuzluk ve kaybedecek bir şeyi olmamak da etkili tabii ki. Ve çok çalışkan bir milletiz!

Burjuvayı tartışmakta  iyidir, eğitici oldu

· Beyaz Türk, burjuva tartışmaları size ne düşündürdü?

- Tartışılabiliyor olmasından mutluyum. Herkes burjuva nosyonunu merak edip araştırmaya başladı. Burjuva toplumlara neler katmıştır, bunlara uyanmak önemli. Eğitici oluyor bu tartışmalar. Demokrasi açısından da öyle.

· Kibirli mi onlar sizce de?

- Kibir çok negatif bir sıfat. Bu lafı hiçbir sosyo-ekonomik sınıf için edemem. Algılar farklıdır. Sizi biri kibirli bulur ben bulmam. Bireysel özelliklerdir, steryotip olarak anlatamayız. Belki Orhan Pamuk öyle tecrübeler yaşıyordur. Adam böyle düşünüyor olabilir. Algı da şahsi bir şeydir.

Bonfile yemeyen köfteyi en iyi sanır

· Politik risk görüyor musunuz? Çevre ülkelerde savaş...

- Ben Türkiye'yi biraz ağabey rolünde görüyorum. Bölgenin garantörü gibi… Savaş ihtimali de görmüyorum.

· Standardı yüksek, konforlu yaşamı ve belli hakları vatandaş talep etmedikçe devlet verir mi?

- Bonfile yemeyen köfteyi en iyi sanır. Serbest piyasanın, rekabetin en iyi tarafı bu: Kıyaslayabilmek.

Biz aslında giderek daha yüksek standartlara kavuşuyoruz.

· Neye göre?

- Türkiye'ye şimdi gelen hayran oluyor; güzelliğe, hizmete, binalara, vs. Biz arayı atlayıp geldik buraya. İngiltere cep telefonuna geçene kadar herhalde 30 faz atladı, biz ise 3 fazda geldik. 80'lerde elektriği olmayan köylerimiz vardı; şimdi herkesin akıllı telefonu var. Bizde evrim yok. O yüzden şoktayız!

Para ve ün iyi bağırsak sistemi gerektirir

· Para ve ün sahibi olmak yönetilmesi zor bir şey mi?

- Para ve ün çok iyi bağırsak sistemi gerektirir. Bunu sindirmek için normalden iki kat uzun bağırsağa ihtiyaç var. Ünün de paranın da hazımsızlığı kötü oturur mideye. Bununu önemli bir şey olmadığını insan erken yaşlarda öğrenmeli. İki günde oyuncu olan dizi oyuncularına çok acıyorum. Pek çoğu üç gün sonra ortada yok ve hayatları mahvoluyor.

Lüks konut projelerinin temelini biz attık

· Türkiye'de havuzlu, güvenlikli, pek çok sosyal tesisin bulunduğu ‘site' yaşamı nasıl başladı? Kendinizi öncü görüyor musunuz?

- Bunun temelini atan biziz. Yaşam sitili modelini tasarlayanlar biziz. Elbette yeni bir gezegen keşfetmedik. Ama bu işin, Türkiye'de de yapılabileceğini gösterdik. O zamanlar lüks deyince kapıcı olurdu. Biz kapıcısız konut projeleri yaptık. Sosyal tesisleri olan bir konut projesi yapmak o zaman için çok ilericiydi. Düşünün o zaman gazeteye konut ilanı vermek ‘gazeteye düşmek' olarak görülürdü. İyi yaşamak için zengin olmak gerekmemeli. Hayatı normal kazanmak ve konforl herkesin hakkı.

· Alarko farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.

- Norveçlilerle ortak balık satıyoruz, Hillside'de tatil yaptırıyoruz insanlara, Konya'da elektrik dağıtıyoruz, ilk defa güneş enerjisini Türkiye'de başlatan şirketiz, Carrier ile ortak iklimlendirme alanında faaliyetimiz var. Alkent, Alsit'ler ile gayrimenkulde Türkiye'nin öncüsüyüz.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Leyla Alaton, evini ofise çevirdi!
  • 19.12.2020 10:32

Leyla Alaton, evini ofise çevirdi!

İş insanı Leyla Alaton, koronavirüs dolayısıyla evlere kapılan bu dönemde KAGİDE ...

Leyla Alaton'un tatil tercihi Şile'de butik otel!
  • 03.12.2020 16:34

Leyla Alaton'un tatil tercihi Şile'de butik otel!

Hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının gelmesiyle ünlü isimler İstanbul'a yakın ...

Leyla Alaton'dan Efes Antik Kenti'ne ziyaret!
  • 17.10.2020 09:58

Leyla Alaton'dan Efes Antik Kenti'ne ziyaret!

İş kadını Leyla Alaton, İzmir'de bulunan Efes Antik Kenti'ni gezerek eserleri in ...

Leyla Alaton: Türkiye’de lüks konut projelerinin temelini biz attık!
  • 01.10.2012 06:43

Leyla Alaton: Türkiye’de lüks konut projelerinin temelini biz attık!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, sık sık Türkiye gündemine bomb ...

Alarko’dan Antalya’ya DEV PROJE!
  • 27.03.2010 12:10

Alarko’dan Antalya’ya DEV PROJE!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Alaton, Antalya’da büyük b ...