maritbet girişmaritbet
Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kira kontratı nasıl yapılır sorusunun yanıtıyla, kiralayanla kiracı arasında yapılan kira kontratının önemi ve dikkat edilmesi gerekenler yazımızda

Kira kontratı nasıl yapılır sorusu, gayrimenkulünü kiraya verecek olanlar için ve o taşınmazı kiralayacak olanlar için en önemli soru. Kira kontratı, kiralayan ile kiracı arasındaki resmi evraktır. Kiralanan konut, dükkan, ofis gibi tüm taşınmazlar için kira kontratı yapılır. Kira kontratında kiralama süresi, kira bedeli, taraflar gibi önemli detaylar bulunuyor. Bu evrak sayesinde hem kiracı, hem de mülk sahibi kendini güvence altına almış oluyor.

 

Kira Kontratı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kira sözleşmesi yapılırken kiralanacak taşınmazın, adresi, cinsi, iletişim bilgileri, kira sürecinin başlangıç ve bitiş tarihleriyle birlikte kira ücreti yazılır. Kira kontratı üzerinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar bu unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunlara ek olarak herhangi bir konut ya da gayrimenkul kiralayan kişi, mekanda yer alan demirbaşları da kiralamış olur ve sorumluluğuna alır. Kombiden elektrik sayacına, su saatinden posta kutusu anahtarına varana kadar tüm bilgiler kira kontratında bulunması gerekiyor. Ayrıca aidat bilgileri, varsa depo bilgilerine de sözleşmede yer veriliyor. Ayrıca herhangi bir tadilat gerçekleştirilecekse tüm detaylarıyla birlikte belirtilmesi gerekiyor. Kontratın tamamı iki nüshadan meydana geliyor, evrakların birisi kiralayanda, diğeri ise kiracıda kalıyor. Yine kiralanan yerin tapusu, kontrat aşamasında mutlaka dikkatle incelenmeli. Varsa vekalet evrağına da dikkatlice bakılması gerekiyor. Kiraya veren ve kiracının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bilgilerinin eksiksiz bir şekilde kontra üzerinde bulunması büyük önem taşıyor. Şayet varsa her iki tarafın kefilinin bulunması, işin net bir şekilde garanti altına alınması anlamına geliyor. Kiracı, kira bedelini banka hesabından gönderirken ya da yatırırken açıklama kısmında mutlaka kira dönemi belirtmesi gerekiyor.

Kira Kontratının Önemi Nedir

Kira kontratı, kira sözleşmesi gibi anlaşmazlıkları ortadan kaldıran evraklarda her iki taraf için tüm detaylar açıkça belirtiliyor. Türk Borçlar Kanunu kapsamında da yer alan kira kontratı hemen her yerden elde edilebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 03.02.2021 11:13

Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kira kontratı nasıl yapılır sorusunun yanıtıyla, kiralayanla kiracı arasında yap ...

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği
  • 22.12.2020 14:35

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği

Kiracı ve kiraya veren arasında yapılan kira sözleşmesi hakkında merak edilenler ...

Kira sözleşmesi her sene yapılmaz!
  • 12.06.2012 10:41

Kira sözleşmesi her sene yapılmaz!

Kira sözleşmesi her sene yeniden yapılmaz, bir defa yapılır. Fesih olunmadığı ha ...