maritbet girişmaritbet
İzmir'de yıllardır boş duran komutan konutu eğitime hizmet edecek

İzmir'de yıllardır boş duran komutan konutu eğitime hizmet edecek

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanları'nın yıllarca kullandığı ve uzun süredir boş olan konut İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü olarak düzenlendi

Ege Ordusu ve garnizon komutanlarının yıllarca kullandığı ve uzun süredir boş olan konut, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlüğü olarak düzenlendi. 

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kurulan üniversitelerinin her geçen yıl büyüdüğünü, Çiğli'deki eski Tekel Yaprak Tütün İşletme Tesisleri'ni yerleşke haline dönüştürerek eğitime devam ettiklerini anlattı.

Üniversitenin konumu itibariyle şehir merkezinin dışında olduklarını, kentle olan ilişkileri artırmak adına rektörlük binasını uygun bir yere yapma düşüncelerinin olduğunu dile getiren Akhan, bu kapsamda eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlarının yıllarca kullandığı Mithatpaşa'daki konutu talep ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Akhan, şöyle konuştu:
"Bu bina 10 seneyi aşkın süredir boş duruyor. O dönem Milli Savunma Bakanımız sayın Vecdi Gönül'den istekte bulunduk. O da arkasındaki askeri hastaneyi de almamız ve burayı eğitim için kullanmamız halinde 'tamam' dedi. Oturma ruhsatı, plan, projesi olmayan bina. Orayı devraldıktan sonra eksiklikleri gidermeye çalıştık. Telif hakları söz konusu. Telif hakkı için mimarı arıyorsunuz, gazeteye ilan veriyorsunuz. SİT alanı vs. Kapı kapı takip edip bu prosüdürlerin bitmesi 2 seneyi geçti. Biz orayı bir prestij yeri olarak görüyoruz. Şehir merkezinde üniversitemizi tanıtacak, ismimizi duyuracak, şehirle ilişkimizi, irtibatımızı sağlayacak bir yer olarak planladık. Yakında buraya geçeceğiz."

Binanın temsil yeri olarak kullanılacağını kaydeden Akhan, "Çiğli'de olduğumuz için İzmir'le irtibatlarımız zayıf oluyor. Burasıyla birlikte İzmir'le daha da bütünleşmiş oluruz. Temsil yerimiz olması açısından burası önemli. Orada sadece rektörlük binasından ziyade sürekli eğitim merkezi planlıyoruz. Üniversiteler şehire, halka yönelik eğitim yapmak üzere sürekli eğitim merkezleri açıyor. Burada ihtiyaç olan alanlarda topluma hizmet için yer kuracağız. Orada yabancı dilden aile danışmanlığı eğitimine kadar farklı alanlarda hizmetleri vereceğiz" diye konuştu.

İzmir'in en eski hastanesi kente kazandırılacak

Konutun arkasında bulunan askeri hastanenin de aynı süreçlerden geçtiğini, ihalesinin yapıldığını belirten Akhan, burada çalışan personelin yüksek lisans eğitimi yapmasına da olanak sağlayacaklarını kaydetti.
Askeri hastanenin kentin en eski hastanelerinden birisi olduğuna dikkati çeken Akhan, "İzmir'de ilk Türk hastanesi açıldıktan sonra askeri hastane açılmış. İlk yeri Mithatpaşadaymış. 1800'lerde buraya geçilmiş. İzmir'in en eski hastanesini restore edip İzmirliye kazandırmış olacağız. İzmir'e bir katkı olacak" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'de yıllardır boş duran komutan konutu eğitime hizmet edecek
  • 21.09.2014 13:47

İzmir'de yıllardır boş duran komutan konutu eğitime hizmet edecek

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanları'nın yıllarca kullandığı ve uzun süredir boş o ...