maritbet girişmaritbet
Yüksel Akgül ‘Durmak yok yola devam’

Yüksel Akgül ‘Durmak yok yola devam’

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, TGRT Haber’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Yüksel Akgül, “TOKİ ve Emlak Konut'un yaptığı kampanyalar çok önemli. İnsanların tatilde olması, okulların açılmasından sonra evlerine dönecek olmaları, kampanyanın uzamasına neden oldu” diyerek konuşmasına başladı.

Akgül, “Son 15 günde müthiş bir talep var. Bizde ‘Tek Yürek Tek Millet' diyerek bu kampanyaya dahil olduk. Kampanyada 36 ay 0 faiz imkanı sunuyoruz ve bununda etkilerini görüyoruz. Vatandaşların bekleme süreci, alım yapacakların faizler düşer mi sorusunu akıllara getiriyor. Benim beklentim biraz daha iyileştirileceği yönünde. Üretim olmadan bir yere varamayız. Merkez bankası faiz indirmesine gitti, bu bize çalışmamız ve üretmemiz gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yabancı yatırımcıları da değerlendiren Akgül:

“Yabancılarda konut edinme oranlarına baktığımızda, yüzde 48 gibi bir kayıp var. Fakat yabancıların İstanbul'a olan ilgisinin hala devam ettiğini görüyoruz. Gelip bakıyorlar, soruyorlar ve takip ediyorlar. Taktir edersiniz ki 15 Temmuz hepimizde travma oluşturdu. Geçen hafta yabancılara yaptığımız satışlar bizi umutlandırıyor. Irak, Sudi Arabistan ve İngiltere'de var bu işin içinde. Tamamen Ortadoğu'ya yönelmiyor bu iş. İyi tarafı, İstanbul'dan başka illerimizde de alt yapı yatırımlarda, yabancıların üzerinde pozitif etkisini görüyoruz” dedi.

Düşen Rus uçağının, sektörde olumsuz hava oluşturduğunu anlatan Akgül;

“Rusya'yla uçak krizi bizi vuran oldu. Rusya'yla birlikte çevremizde oluşan ateş topu vardı. Tabi devletimizin bu konuda çabaları bizi kurtardı. Şuan yabancılardan bizlerle ortak proje, yatırım yapmak isteyenler var. Durum bu kadar düzeldi bu iyi bir şey” şeklinde konuştu.

Durmak yok, yola devam

Akgül: “15 Temmuz sabahı, bütün iş yerlerimizi daha erken açıyoruz diye talimat verdim. Yaşanan krizle birlikte insanların kafası karışabilir, buna da hazır olun dedim. Allaha şükür 1 tane iptal gelmedi, birde üstüne satış yaptık. Vadişehir projemizin geneline baktığımızda, yüzde 90 satış elde etmiş durumda. Projeleri inşa etmeye devam ediyoruz ‘durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

“Kaybettiğimiz yaz dönemi var. Kasım ayıyla beraber çok ciddi ivme kazandık. 15 Temmuz bize kırmızı ışık gösterdi. Bizim yapmamız gereken durumu toparlamak, hedefe hızlı şekilde ulaşmak. İnşallah, diğer sektördeki arkadaşlarda hedeflerini yakalar” dedi

36 ay 0 faiz

Akgül, “Süre olarak kısıtlı kampanya yaptık, bayramdan sonra bizim kampanya bitecek. Bankalarda olmayan kampanyayı yaptık, 36 ayda 0 faiz. Vatandaşlarda faizler düşer diye bir beklenti var, fiyat artışı olmadan, bankalara takılmadan konut almak lazım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yüksel Akgül ‘Durmak yok yola devam’
  • 01.09.2016 16:33

Yüksel Akgül ‘Durmak yok yola devam’

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, TGRT Haber’de katıldığı programda ...