maritbet girişmaritbet
Uluslararası Fotoğraf Müzesi kuruluyor!

Uluslararası Fotoğraf Müzesi kuruluyor!

Doğuş Grubu ile Ara Güler arasında imzalanan anlaşma neticesinde Uluslararası Fotoğraf Müzesi'nin temelleri atıldı.

Doğuş Grubu, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile önemli bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Doğuş Grubu desteğiyle kurulacak olan Türkiye'nin ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Ara Güler'in sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek.

Uzun yıllardır yürüttüğü Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve Sanata Bi Yer gibi proje ve platformlarla Türkiye'de kültür ve sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında; dünyaca ünlü bir küratör ve sanat ekibiyle birlikte Ara Güler'in sanatını, sanatçı kimliğini ve hayatını yansıtan tüm eser ve birikimlerin sergileneceği uluslararası nitelikte bir fotoğraf müzesi açılması planlanıyor.

Ferit F. Şahenk: Müze Ara Güler'in eserlerini gelecek nesillere aktaracak

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk'in ve Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan'ın da katıldığı imza töreni sonrasında bir açıklama yapan Ferit F. Şahenk, kurulacak Müze ile Ara Güler'in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Şahenk, şu bilgileri verdi: “Bu önemli işbirliği çerçevesinde Doğuş Grubu olarak Ara Güler'in hak ettiği değerin gerek ülkemizde gerek yurtdışında daha da geniş kitlelerce anlaşılması, tanınmasını ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak üzere bir dizi faaliyet yürüteceğiz. Ara Güler'in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu'ndaki bina Türkiye'de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek ve Türkiye'nin en önemli sanat çekim alanlarından biri haline gelecek. Bu önemli işbirliğinin ülkemiz kültür ve sanat dünyasına hayırlı olmasını dileriz.”

Türkiye'de bir ilke imza atacak

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk Doğuş Grubu'nun vizyonu ve misyonu çerçevesinde topluma katkı sağlayan projeleri desteklediklerini hatırlatarak oluşturulacak yapının sunum, zenginlik ve kapsam olarak Türkiye'de bir ilke imza atan fotoğraf müzesi olacağını söyledi. Şahenk, ayrıca Doğuş Grubu'nun projeye desteğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Müzenin kuruluş aşamasında Türkiye'den ve dünyadan konunun uzmanı önde gelen danışmanlardan destek alacağız, müzenin yönetimini ise uluslararası alanda yeri olan bir küratör ve sanat ekibi üstlenecek şekilde planlarımızı yapıyoruz. Müze'de Ara Güler'in kişisel kitapları, notları, hatıra eşyaları, ödülleri, afişleri, maskları, eşyaları, koleksiyonları sergilenecek. Böyle bir projede Doğuş Grubu olarak yer almaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteği sürdürmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor
  • 27.08.2019 11:09

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit F. Şahenk, 2020'nin ikinci çe ...

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı
  • 01.01.2021 08:56

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı

Koronavirüs sebebiyle hastane, alışveriş merkezi ve fabrika gibi mekanlarda hava ...

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!
  • 25.12.2020 17:28

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!

Türkiye'nin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel E ...

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!
  • 19.09.2020 07:30

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!

Sur Yapı ve Sur Enerji, JCR-Eurasia Rating’den yatırım yapılabilir notu aldı. ...

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı
  • 23.01.2019 16:33

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı

Türkiye’deki yatırımlarını azaltan ve mal varlıklarını satan Doğuş Grubu Yönetim ...

 Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor
  • 13.07.2018 14:37

Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor

Bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bularak şe ...