maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk mozaik oteli açılıyor

Türkiye’nin ilk mozaik oteli açılıyor

Hatay’da yaklaşık 35 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Hilton Antakya Müze Otel, bu yıl açılacak.

Yapımına 2009'da başlanan yüzde 90'ı çelik konstrüksiyondan oluşan, bu özelliği ile Türkiye'nin ilk binası olacağı bildirilen otelde tesisin sahibi Necmi Asfuroğlu adını taşıyan bir Arkeoloji Müzesi yapılıyor. Projeye başlandığında 400 odalı olarak planlanmışken, arkeolojik değerlere zarar vermemek için 200 odaya düşürülen, Hilton7un işleteceği Hatay'daki müze otel bu yıl hizmete giriyor.

Otel ile ilgili bilgi veren otelin Genel Müdürü Tafil Gürbüzbildik ve otelin sahibi Necmi Asfuroğlu Hürriyet'ten Vahap Munyar'a verdikleri bilgiye göre; 17 bin metrekarelik arsa 3. derece SİT alanıydı. 2009'da SİT kurallarına uyarak otel projesi başlatıldı. Mayıs 2010'da büyük mozaikler eserler ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine proje yenilendi.

Verilen bilgiye göre otelin yüzde 90'ı çelik konstrüksiyondan oluştu. Bu özelliği ile Türkiye'nin ilk binası oldu. Tesis alanında otelin sahibi Necmi Asfuroğlu'nun adını taşıyan bir Arkeoloji Müzesi yapıldı.

2009'da otelin 400 odalı planlandığı, yatırımın 35 milyon dolar öngörüldüğünü belirten Gürbüzbildik, proje müze otele dönüşünce oda sayısı 200'e indi. Müze otel hizmete girdiğinde, Hatay'ın ve bölgenin önemli turizm kozu olacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin ilk mozaik oteli açılıyor
  • 08.01.2018 10:53

Türkiye’nin ilk mozaik oteli açılıyor

Hatay’da yaklaşık 35 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Hilton Antakya Müze ...

Hilton Antakya Müze Otel kapılarını açmaya hazırlanıyor
  • 08.08.2014 11:11

Hilton Antakya Müze Otel kapılarını açmaya hazırlanıyor

Hilton Antakya Müze Otel, bir yıl içinde misafirlerine kapılarını açacak ...