maritbet girişmaritbet
TÜGİAD Ankara Şubesi Kadın Platformu bir köyün alt yapısını tamamlayacak!

TÜGİAD Ankara Şubesi Kadın Platformu bir köyün alt yapısını tamamlayacak!

TÜGİAD Ankara Şubesi Kadın Platformu, Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde Kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyü eğitimden, altyapısına kadar her yönüyle kalkındıracak

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Kadın Platformu, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyü eğitimden, altyapısına kadar her yönüyle kalkındıracak.

TÜGİAD Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen seçimle yeniden Kadın Platformu başkanlığına seçilen Betül Ilgar Göncü başkanlığındaki kadın platformu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gölbaşı ilçesindeki bir köyü tüm yönleriyle örnek bir köy yapmak için çalışmalara başladı.
 
Bu kapsamda Şube Başkanı Barış Aydın ile  “pilot köy” projesini hayata geçirmek için Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin'i ziyaret eden platform üyeleri, Kaymakamlıkta daire müdürlerinin de katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Barış Aydın, Türkiye'nin en önemli STK'larından biri olan TÜGİAD'ın her biri çok değerli üyelerinin hayata geçirdikleri sosyal projelerle yaşadıkları kentlere ya da ihtiyaç sahibi yörelere katkıda bulunduklarını anlattı.
 
“Gölbaşı'nı özellikle seçtik”
 
Bu kapsamda Kadın Platformunun Gölbaşı ilçesinde bir köyü “ayağa kaldırma” çalışmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu bildiren Aydın, şunları söyledi.
 
“Güzel işler yaparak hem TÜGİAD camiası hem de bireysel olarak yüzümüzü güldüren kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışma ne ilk ne de son olacak. Sadece başlangıç için bir adım niteliği taşıyor. Bu proje ile hem bir köyün kaderini değiştireceğiz. Hem de kadınlarımızın etkinliğini artırmaya aracı olacağız. Gölbaşı'nı özellikle seçtik. Burada daha önce yaptığımız projelerden olumlu sonuçlar aldık. Gölbaşı halkına ısındık. Bu proje  ile kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyün eğitim, sağlık, sosyal yaşam, kaldırım, iş mekanları üretimi, çevresel sorunlar, meslek eğitimi gibi her ama her alanda yerinde hizmet vereceğiz. Bu köyde bir tane bile işsiz olmayacak. Sağlanacak iş mekanlarında yer bulamazlarsa bile cv'lerini bizlere vererek TÜGİAD üyeleri tarafından istihdam edilecek.”
 
Barış Aydın, komple çehresi değişecek köyün, çevresine de katkı sağlayacağını, yatırımcının ilgi odağı olacağını belirterek, belediyenin de bu çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.
 
“Köylerde kadınlarımız ciddi sorunlar yaşıyor”
 
Kadın Platformu Başkanı Göncü ise kadına önem veren, kadına saygı duyan bir başkan ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını kaydederek, “Gölbaşı'nda belirlenen bir köyü kadın hassasiyeti ile tüm detayları değerlendirerek ayağa kaldıracağız. Köylerde kadınlarımız ciddi sorunlar yaşıyor. Bu sorunlara kadın olarak eğileceğiz. Projede çalışan kadın sayısını artırmak önceliğimiz olacak.  Bize bu fırsatı tanıyan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Örnek olacak”
 
Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de ilçe olarak TÜGİAD gibi büyük bir STK'nın desteğini almaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “47 mahalle ve 7 köye sahip Gölbaşı ilçesi bu tip uygulamalar için son derece uygun. İlçemiz tarafından büyük önem taşıyan bu proje, tüm mahalle ve köylerimize örnek olacak. TÜGİAD ile böyle güzel bir çalışmaya imza atmak bizler için de mutluluk verici” dedi.
 
Kaymakam Zengin daha sonra daire müdürleri ile projenin uygulanabileceği köy veya mahallelerle ilgili bilgi aldı. Zengin, en kısa sürede kapsama alınacak köyün TÜGİAD ile paylaşılacağını ve kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana ve Ankara'daki 3 taşınmaz özelleştiriliyor
  • 01.07.2021 17:29

Adana ve Ankara'daki 3 taşınmaz özelleştiriliyor

Adana ve Ankara'daki 3 taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeler ...

Faturaların düşük gelmesi için neler yapılmalı?
  • 11.01.2021 10:57

Faturaların düşük gelmesi için neler yapılmalı?

Enerji verimliliği, konutlardan sanayiye, ulaştırmadan tarıma kadar pek çok alan ...

Ankara Koparan Mahallesi'ne imar yolu müjdesi!
  • 25.10.2020 09:30

Ankara Koparan Mahallesi'ne imar yolu müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Koparan Mahallesi sakinlerini ziyaret e ...

Ankara’da 5 milyon liraya konut alanı satılıyor
  • 14.07.2017 12:52

Ankara’da 5 milyon liraya konut alanı satılıyor

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Virancı Mahallesi’nde yer alan konut alanı arsasını i ...

Ankara Gölbaşı’nda bazı taşınmazlar özelleştirildi
  • 29.06.2017 10:19

Ankara Gölbaşı’nda bazı taşınmazlar özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Gölbaşı mevkiinde bulunan bazı taşınmazla ...

Ankara’da 24 taşınmaz özelleştirilecek
  • 23.06.2017 10:15

Ankara’da 24 taşınmaz özelleştirilecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara’da bulunan 24 arsayı satış y ...