maritbet girişmaritbet
TİKA, Kenya'da Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi açtı

TİKA, Kenya'da Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi açtı

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Kenya Nairobi’de TİKA Nairobi Program Koordinasyon Ofisi ve İjara Bölgesi’ndeki Anne Çocuk Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere gittikleri Kenya'nın başkenti Nairobi'de TİKA Nairobi Program Koordinasyon Ofisi ve İjara Bölgesi'ndeki Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA Başkanı Çam ve beraberindeki heyet Kenya'daki temaslarına TİKA Nairobi Program Koordinasyon Ofisi'nin açılışını gerçekleştirerek başladı. Başkent Nairobi'de ofis binasında düzenlenen törene Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA Başkanı Serdar Çam, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Kamil Kolabaş, TİKA Nairobi Program Koordinatörü Halil İbrahim Okur ve TİKA yetkilileri katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Çam, TİKA Kenya Program Koordinasyon Ofisi'nin hayırlı olmasını dileyerek, TİKA'nın Kenya'da çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Aksoy da TİKA Kenya Program Koordinasyon Ofisi'nin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA'ya, Kenya'da gerçekleştirdiği projelerden dolayı teşekkür etti.

TİKA Kenya Program Koordinasyon Ofisi'nin ardından heyet, İjara Bölgesi'nde Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Heyet burada bölge halkı tarafından büyük sevgi ve coşkuyla karşılandı. Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin açılışına, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA Başkanı Serdar Çam, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Kamil Kolabaş, Garissa Eyaleti Valisi Nathif J. Adam, Garissa Eyaleti Vali Yardımcısı Abdullahi Hüssein Ali, İjara Milletvekili Ahmed İbrahim, Anne Çocuk Sağlığı Merkezi Başhekim Dr. Abdallah Awadh, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükelçi Aksoy, burada yaptığı açıklamada, TİKA'nın bölge halkı için büyük önem taşıyan bir projeyi gerçekleştirdiğini belirterek, söz konusu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Çam da böylesi bir projenin tamamlanarak açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin İjara Bölgesi halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Garissa Eyaleti Valisi Adam ise TİKA'nın inşasını, mobilya ve ekipman teminini sağladığı Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin İjara Bölgesi'nin ikinci sağlık merkezi olma özelliğini taşıdığını belirtti. Söz konusu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ileten Garissa Eyaleti Valisi Adam, TİKA tarafından tamamlanan söz konusu projenin bölge için büyük önem taşıdığını söyledi. Garissa Eyaleti Valisi Adam iki ülke arasında söz konusu iş birliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet Anne Çocuk Sağlığı Merkezi'nin açılışının ardından temaslarına Garissa Valiliği'ne gerçekleştirdiği ziyaretle devam etti. Görüşmede Kenya'da gerçekleştirilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Çam ve beraberindeki heyet görüşmenin ardından Kenya'daki temaslarının ilk gününü tamamladı. Söz konusu proje 150 bin nüfuslu bölge halkının uzun yıllardan beri karşılanamayan önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Ersoy, Arnavutluk’ta yenilenen öğrenci yurdunu hizmete açtı
  • 09.04.2021 10:23

Bakan Ersoy, Arnavutluk’ta yenilenen öğrenci yurdunu hizmete açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Arnavutluk’ta TİKA’nın yenilediği öğrenci yurdunu ...

TİKA, Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camisi’ni yeniledi
  • 13.10.2020 11:34

TİKA, Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camisi’ni yeniledi

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan tarihi Ali Şir Nevai Camisi, res ...

Başkan Erdoğan, Kayseri Çarşısı için talimat verdi
  • 08.12.2018 10:08

Başkan Erdoğan, Kayseri Çarşısı için talimat verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Kerkük kentinde 26 Kasım'da yanan Ka ...

Bosna Hersek'teki tarihi Karagöz Bey Medresesi açıldı
  • 25.11.2018 10:54

Bosna Hersek'teki tarihi Karagöz Bey Medresesi açıldı

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde TİKA tarafından restore edilen tarihi Karagöz Be ...

TİKA'dan Afganistan'a 3 proje daha
  • 05.11.2018 10:03

TİKA'dan Afganistan'a 3 proje daha

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindek ...

TİKA Moldova'da 24 yılda 400'den fazla proje gerçekleştirdi
  • 17.10.2018 13:49

TİKA Moldova'da 24 yılda 400'den fazla proje gerçekleştirdi

Türkiye'nin dış politika vizyonunu farklı alanlarda hayata geçiren TİKA, Moldova ...