maritbet girişmaritbet
Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!

Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!

Maliyeti 500 milyon dolar olan yeni fuar alanında ofis, otel ve AVM'de yer alacak.

İstanbul'un hızlı gelişimi ve büyümesi, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini megakente çekti. Özellikle yabancı firmalar, İstanbul'da yeni temsilcilikler açmak isterken önemli ticaretlerin merkez noktası burası olmaya devam ediyor.

Yeni doğan fuar alanı ihtiyacı kapsamında harekete geçen İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, 500 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak. Projede otel, ofis ve alışveriş birimleri de olacak.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürü Rüştü Argıt, yeni fuar projesinin detaylarını anlattı. İşte o açıklamalar...

İstanbul, gayrimenkul sektörünün hareketlenmesiyle birlikte dikkat çeken bir büyüme içerisine girdi. Bu kapsamda, yapılan ticaretlerde rakamlar büyüdü. Bu yükseliş devam edecek mi?

İstanbul'a yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi her geçen sene artıyor. Buna bağlı olarak gayrimenkul sektöründe de sürekli artan bir hareketlilik ve büyüme var. Bu yükseliş ve İstanbul'un benzersiz lokasyonu, şehrimizin ticaret hacminde domino etkisi oluşturuyor. Yerli ve yabancı firmalar İstanbul'da temsilcilikler açmak istiyor. Bu bağlamda ofis kiralama açısından İstanbul Dünya Ticaret Merkezi olarak çok yüksek talep görüyoruz.

Halen binalarımızda yüzde 100'e varan bir doluluk oranımız mevcut. Talebe cevap vermek gayesiyle hazır ofislerimizle ve kısa süreli kiralama modelimiz ile de iş dünyasına hizmet veriyoruz.

Ticaret hacmimizdeki yükseliş fuar alanlarımızda düzenlenen fuar sayılarının ve sektörel çeşitliliğin her geçen sene artmasından da gözlemlenebilir. 

Bu büyümeye paralel olarak biz de İstanbul Dünya Ticaret Merkezi olarak İstanbul Fuar Merkezi'ni yenilemek ve büyütmek üzere harekete geçtik. Ortaklarımızın da desteğiyle, zaten Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olan İstanbul Fuar Merkezi'ni yeniden inşa edeceğiz. Proje tamamlandığında İstanbul Fuar Merkezi'nin toplam alanı 700 bin metrekareye ulaşmış olacak.

Atatürk Havalimanı'nın, 3. Havalimanı devreye girince kapanacağı iddiaları var. Böyle bir gelişme karşısında nasıl bir etki ortaya çıkar?

AHL konusunda tasarruf yetkililerin. Ancak İstanbul Dünya Ticaret Merkezi şehir içi ulaşım anlamında çok kullanışlı ve stratejik bir konumda. Üçüncü hava limanıyla da bağlantısı olabilecek en etkin şekilde sağlanacaktır. Yenilenince sadece Türkiye'nin değil, tüm bölgenin en modern fuar kompleksi olacak. Dolayısıyla biz Atatürk Havalimanı'nda yaşanacak gelişmelerin hissedilir bir etki oluşturacağını düşünmüyoruz. 
Yeni fuar ve iç tasarımı nasıl olacak? Kaç metrekare büyüklükte olacak ve içerisinde neler bulunacak? Proje kapsamında ofis alanlarının da bulunacağı belirtiliyor. Bunlar satılacak mı?

Yeni fuar merkezimizde otel, toplantı ve konferans salonları bulunacak. Ayrıca, 300 bin metrekarelik fuar alanlarının arasında kalan lokasyonda, 35 bin metrekarelik, yılın 365 günü hayatın devam edeceği alışveriş merkezi, cafeler, alakart ve fast food restoranların yer alacağı iki katlı bir yaşam merkezimiz de olacak.

Ayrıca, yeni fuar alanı projesi kapsamında 7 bin 269 araç kapasiteli kapalı otopark ve 17 bin metrekarelik araç kapasiteli açık otopark alanı yer alıyor.

Mevcut fuar alanıyla birlikte Wow Hotel ve Dünya Ticaret Merkezi projesini nasıl bir gelecek bekliyor. Bu yapılar yıkılacak mı yoksa bu şekilde devam mı edecek?

WOW Hotel ve İş Merkezimiz yıkılmayacak. Proje kapsamında mevcutta fuar alanı olarak kullanılan bölge yıkılarak yerlerine yeni fuar alanları, ofis, kongre alanları ve otel yapılacak.

Merak edilen bir soru. Yeni fuarın maliyeti ne kadar olacak?

Fuarcılık sektörünün yıllardır beklediği bu projenin maliyetini 500 milyon dolar olarak öngörüyoruz. Bu yatırım, Türkiye'nin en büyük fuar alanı yatırımı olacak.

Yeni fuar alanı etap etap mı inşa edilecek ve tamamı ne zaman hizmete girmiş olacak?

Toplamda 700 bin metrekare olan yatırımımız iki etapta gerçekleşecek. Birinci etap inşaatını 2017 yılı Eylül ayında bitirmeyi planlıyoruz. Fuar alanlarını kapsayacak ikinci etap ise 2018 yılının ilk aylarında başlayacak ve 2019 yılı sonlarında tamamlanacak.

Çalışan bir metro hattı var. Metronun fuara bağlantı noktası yenilenip çoğaltılacak mı? 

İstanbul Fuar Merkezi içinde hali hazırda bulunan metro durağı, yeni yapılacak binalara da bağlanacak. Böylece, ziyaretçilerin alan içinde metroya olan bağlantılarını daha da kolaylaştıracağız. Zaten İDTM'nin ortaklarından biri de bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyemiz. Bu noktada gerekli düzenlemeler yapılacaktır. 

Mevcut durumda alanımızdaki metro durağı şehrin diğer noktaları ve Atatürk Havalimanı ile bağlantıyı kolaylaştırma bağlamında büyük bir hizmet sunuyor ve İstanbul Fuar Merkezi kompleksi içindeki bütün noktalar açısından ulaşımı çok büyük ölçüde rahatlatıyor. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!
  • 15.02.2016 09:42

Ticaretin merkezi rekor yatırımla yenileniyor!

Maliyeti 500 milyon dolar olan yeni fuar alanında ofis, otel ve AVM'de yer alaca ...

CNR Fuar alanı yıkılıyor! Düğmeye basıldı!
  • 30.11.2015 15:43

CNR Fuar alanı yıkılıyor! Düğmeye basıldı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni fuar alanı projesi kapsamında CNR olarak bi ...

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!
  • 21.10.2015 16:03

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanı ...