maritbet girişmaritbet
Sizin de bilgilerinizi çalabilirler!

Sizin de bilgilerinizi çalabilirler!

Google Chrome üzerinden yüklenen bir eklentiyle 1.3 milyon kişinin bilgilerinin çalındığı iddia edildi.

Son zamanların popüler tarayıcısı Google Chrome üzerinden yüklenen bir eklenti sayesinde hackerların 1.3 milyon kullanıcının bilgilerini çaldıkları öne sürüldü. İddianın ardından program Google Marketinden kaldırıldı.

Cep telefonlarına yüklenen uygulamalara verilen izinlerin nasıl güvenlik açığı ürettiği ile ilgili yayınladığımız haberin ardından bir gelişme de Google tarafından geldi. Google Chrome isimli tarayıcıya yüklenen Webpage Screenshot (Web site ekran görüntüsü alma) eklentisi, ekran görüntüsü almanın yanı sıra kişisel bilgileri çaldığı iddiasıyla Google Eklenti Marketi'nden kaldırıldı.

ScrapeSentry tarafından ortaya atılan iddianın ardından Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, tarayıcılara yüklenen programların nasıl sorunlara yol açabileceği de gözler önüne serilmiş oldu. Güvenlik araştırmacıları, ücretsiz olarak dağıtılan yazılımların nereden nasıl kazanç sağladığını dikkatle incelemek gerektiğini ve bu yazılımlara şüpheyle yaklaşmak gerektiğini vurguluyorlar.

TELEFONA YÜKLENEN PROGRAMLAR GÜVENLİK AÇIĞINA NEDEN OLUYOR 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sizin de bilgilerinizi çalabilirler!
  • 11.04.2015 15:16

Sizin de bilgilerinizi çalabilirler!

Google Chrome üzerinden yüklenen bir eklentiyle 1.3 milyon kişinin bilgilerinin ...