maritbet girişmaritbet
Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama!

Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama!

Marmara Ereğlisi Belediyesi, mimari yapısıyla sosyal medyada gündem olan yeni binasıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul-Tekirdağ Karayolu üzerine bulunan Marmara Ereğlisi Belediyesi'nin yeni binası bitmek üzere. Mimari dokusuyla sosyal medyada gündem oluşturan binayı Beyaz Saray'a da benzetenler de olmuştu. Marmara Ereğlisi Belediyesi, bugün bir açıklama yaparak, bina hakkındaki iddialara yanıt verdi. Açıklamada, "Marmara Ereğlisi Belediyesi yeni hizmet binası evrensel bir mimari dil ile ortaya konmuş, Antik Perinthos Heraklea ve Marmaraereğlisi kültürlerinin bir sentezi olarak tasarlanmıştır. Yapı tamamlandığında Marmara mermeri renk tonlarında olacaktır." denildi.

Marmara Ereğlisi'nin yeni belediye hizmet binası Marmarereğlsi ilçesi D110 karayolu Çorlu Kavşağı yanında 1 bin 866 metrekare arazi içerisine 11 bin metrekare kapalı alana sahip 2'si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi.

Proje toplam bedeli olarak 11 milyon lira öngörülen CHP'li belediyenin yeni hizmet binasının mimari dokusuna yönelik sosyal medyada olumsuz eleştiriler yapılınca belediyeden bu konuyla ilgili açıklama geldi.

İşte Marmara Ereğlisi Belediyesi'nin açıklaması:

3 KÜLTÜRÜN SEMBOLÜ OLARAK TASARLANDI

"Marmara Ereğlisi Belediye hizmet binası evrensel bir mimari dil ile ortaya konmuş, Antik Perinthos Heraklea ve Marmara Ereğlisi kültürlerinin bir sentezi olarak tasarlanmıştır. Yapı tamamlandığında Marmara mermeri renk tonlarında olacaktır.

Üçgen alın ve sütunlar klasik dönem mimari tarzı sembolize etmektedir. Pencere boyutları ve kemerli doğramalar geleneksel Türk sivil ve Kamu mimarlık yapılarını temsil etmektedir.

KUBBE EVRENSEL BİR YAPI ELEMANIDIR

Kubbe ise evrensel bir yapı elemanı olarak toplu yaşam alanlarını temsil etmektedir. Kubbenin sembolik doğası onun geometrisinden kaynaklanmaktadır. Daire, simgeler arasında sonsuzun ifadesi olarak en güçlü olanıdır. Kaynağı ve sonu içerdiği için evrendeki birlik ve bütünlüğün başlıca ifadesidir.

İLÇENİN TARİHİ DOKUSUNU ÖN PLANA ÇIKARACAK

Belediye binası yapısı Antik Perinthos kenti arkeolojik kazıları yapılıp ortaya çıkarılana kadar bir İllüstrasyon niteliğinde algılanacaktır. Çevre düzenlemesi, rekreasyon alanının tamamlanması, açık hava müzesinin taşınması ile belediye binası ilçenin tarihsel dokusunu ön plana çıkaran bir alanda yer alacaktır. Zaman içerisinde belediye binası illüstrasyonu çevreye ilham verecek ve kentin kaderi değişecektir.
Trakya Bölgesi'nin güney sahilinde yer alan Marmara Ereğlisi (Antik PERINTHOS kenti) İ.Ö. 600 yılında Samos'lu kolonistlerce kurulmuştur. Bölgede yapılan arkeolojik kazılarda İ.Ö 4300 yıllarına tarihlenen medeniyet ortaya çıkarılmıştır.

MARMAREREĞLSİ'NİN TARİHİ İ.Ö 4300 YILLARINA DAYANIYOR

İ.S 196 Yılında Roma İmparatorluğu ile Byzantion arasında çıkan anlaşmazlıkta Perinthos ,Romanın tarafını tutmuştur. Çıkan savaşta Byzantion yenilince Roma İmparatoru Septimus Severus (İ.S.193-21 1) Byzantion' u köy statüsüne indirerek arazisini Perinthos halkına bağışlamış, ayrıca kente spor oyunlarını düzenleme hakkı verilmiştir. Bu savaş anısına Septimus Severus' un büyük bir heykeli Perinthos'a dikilmiş, tapınaklar inşa edilmiştir. İmparator Aurelian' in ölümünden sonra (İ.S.270-275) Perinthos'un ismi Heraklia (Heraklea) (Herakles'in Kenti) olarak değiştirilmiştir. İ.S. IV. ve V. Yüzyılda Heraklia halı dokuma yeri olarak ün salmıştır. İ.S. 395 yılında Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılmasından sonra önemini giderek yitirmiştir.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama!
  • 23.02.2018 09:43

Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama!

Marmara Ereğlisi Belediyesi, mimari yapısıyla sosyal medyada gündem olan yeni bi ...