maritbet girişmaritbet
Koç Holding Kuzey Irak'a Divan'la girdi, enerjiyle devam edecek!

Koç Holding Kuzey Irak'a Divan'la girdi, enerjiyle devam edecek!

Kuzey Irak'ta Türk gıda ürünleri hakimiyeti sağladı. 78 ülkeden 2 bin 241 şirketin tescillendiği bölgede yabancı şirketlerin yüzde 48'ini Türk şirketler oluşturdu

 

Kuzey Irak'ta Türk gıda ürünleri hakimiyeti sağladı. 78 ülkeden 2 bin 241 şirketin tescillendiği bölgede yabancı şirketlerin yüzde 48'ini Türk şirketler oluşturdu. Türkiye'de tanıdığımız birçok markanın Kuzey Irak'ta yatırımı var. Vakko, Beymen, Mavi Jeans, Collezione, LC Waikiki, Kiğılı, bisse, Sarar, Rodi Mood, Colins, Ayakkabı Dünyası, İnci Deri gibi çok sayıda perakende zinciri Irak'ta. İstikbal Mobilya, Çilek Mobilya gibi firmalar sektörün önde gidenleri. Gıda markalarının ardından zincirler ve alışveriş merkezleri de bölgedeki yerini aldı. Önce Erbil ile başlayan yatırımlar peş peşe diğer bölgelere de yayılıyor. LC Waikiki ve De Facto Erbil'de açtıkları ilk mağazaların ardından ikinci mağazalarını açmaya hazırlanıyorlar. Bu arada bölgede 2010 yılında iki mağaza birden açan Vakko da yeni mağazalar açma hazırlığı yapıyor. Irak'ta Seven Hill 3, İpekyol 2, Sarar 2, LCW 2, Bücürük 2, Colin's, Collezione, Faik Sönmez, Kiğılı, Avva, Koton, Mavi, Rodi, W Collection, LTB, Adil Işık 1'er mağaza ile faaliyet gösteriyor. Markaların tamamında ise yeni mağazalar için çalışma yürütülüyor.

Koç, Divan Oteli ile gitti enerjiyle devam edecek

Koç Holding, bölgeye yatırımını Divan Oteli ile hızlandırdı. Divan'ın açılışına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Kuzey Irak'ta büyük bir duty free mağazası açan Setur'un satışlarının çok iyi gittiğini, bölgede Avis'in araç kiralama çalışmaları ile Aygaz'ın projelerinden söz etmişti. Mustafa Koç, o konuşmasında, bölgedeki Beymen Mağazasını örnek vermiş, Cem Boyner'den Erbil'deki Beymen'in İstanbul ve Ankara'dan sonra en iyi ciroyu yapan mağaza olduğunu öğrendiğini de ifade etmişti. Koç'un yatırımlarının bölgede çeşitlenmesi de bekleniyor. Koç, Divan Oteli'nin açılışında, bölgede okul ve hastane konusundaki yatırımlara dikkat çekerek, doğrudan hastane açmayı düşünmediklerini, Know-how konusunda görüştüklerini söylemişti.

Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koç Holding Kuzey Irak'a Divan'la girdi, enerjiyle devam edecek!
  • 03.03.2013 11:40

Koç Holding Kuzey Irak'a Divan'la girdi, enerjiyle devam edecek!

Kuzey Irak'ta Türk gıda ürünleri hakimiyeti sağladı. 78 ülkeden 2 bin 241 şirket ...