maritbet girişmaritbet
İzmir’de Ücretsiz Ulaşım Tanıtım Toplantısı düzenlendi

İzmir’de Ücretsiz Ulaşım Tanıtım Toplantısı düzenlendi

Balçova'daki Beyzade Kır Bahçesi'nde Nükhet Hotar'ın ev sahipliğinde gazi ve şehit yakınları, engelliler ve yaşlıların katıldığı Ücretsiz Ulaşım Tanıtım Toplantısı düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar,  "65 yaş üstü büyüklerimize, engellilerimize, gazi ve şehit yakınlarına destek vermek zorundayız. Kimsenin insafına kalmadan vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanacak" dedi. Toplantı öncesi otistik bireylerin yer aldığı mehter takımı gösteri sundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, burada yaptığı konuşmada 18-24 Mart tarihlerinin Yaşlılar Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Gazi ve şehit yakınları, engelli bireyler ve yaşlıları kapsayan ücretsiz ulaşım düzenlemesi gerçekleştirdiklerini dile getiren Hotar, düzenleme yürürlüğe girmeden önce bazı belediyelerin bu gruba yönelik indirimli ya da belli saatlerde ücretsiz toplu taşıma hizmeti verdiğine işaret etti. AK Parti iktidarının ise ücretsiz ulaşım hakkı sağladığını söyleyen Hotar, "65 yaş üstü büyüklerimize, engellilerimize, gazi ve şehit yakınlarına destek vermek zorundayız. Kimsenin insafına kalmadan vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanacak" dedi. Hotar, yaşlı bireyler, engellilerin yaşama artık daha rahat katılabileceğini söyledi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da kimsesiz çocuklarına, engelli vatandaşına, gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmayan bir devletin sosyal devlet olamayacağını ifade etti.

AK Parti iktidarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduğunu, yürürlükte olmayan birçok uygulamayı hayata geçirdiğini anlatan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda engellilere yönelik çok kapsamlı projeler geliştirdiklerini belirtti.

Ulaşımda, erişimde engelsiz hayat kurmak istediklerini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Zihinlerde engel olunca çözüm olmaz. İzmir'de yarım milyona yakın engelli var. Bir kardeşimiz bize umumi helalarda engelliler için düzenleme olmadığını, bundan çok büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı. Bunlar için çok büyük paralar gerekmiyor. Bir alaturka tuvalet yanına da bir alafranga tuvalet koyarsanız bir de tutamak koyarsanız alın size engelli tuvaleti olur. Biz 11 yılda engellilerle ilgili yasalar çıkaran bir hükümet olarak karşınızdayız."

Ücretsiz ulaşım düzenlemesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar, yüzde 40 engelliler ve refakatçileri ile gazi ve şehit yakınlarının toplu ulaşımdan bedel ödemeden faydalanabileceğini kaydeden Binali Yıldırım, şehirlerin gelişmişlik düzeyinin de gelir ve nüfusun artmasıyla değil, kentlinin yaşam standardının yükselmeyle ilişkili olduğunu dile getirdi. 
Engelli veya engelsiz tüm vatandaşların bezdikleri konulardan kurtaracaklarını ve rahata kavuşturacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Yerel yönetimler ne iş yaparlarsa yapsın şehirde herkesi düşünmesi lazım. Engellileri, bu ülke için canını verenleri, yaşlıları görmezden gelen bir şehir yönetiminin ne iş yaparsa yapsın kıymeti yoktur" dedi. 

Yıldırım, kentte engelli noktaları ve akülü arabalar için ücretsiz şarj noktaları oluşturmak istediklerini söyledi. 

"Başka ülkemiz yok"

Toplantıya katılan gazi ve şehit yakınlarına da seslenen Binali Yıldırım,  "Şehitlerimizin de bizden beklediği ülkemizin huzur içinde olması, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemesi ve ülkemizi kimsenin kem gözle bakamayacağı bir seviyeye çıkarmaktır. Bizde şehidin hakkı ödenmez" dedi. 

Türkiye'nin bugünlere gelmesinin kolay olmadığını ve çok büyük bedeller ödendiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Bedel ödeyen şehitlerimizin hatırası bizim için her şeyin üzerindedir. Onların hatırasına zarar verecek, kemiklerini sızlatacak işin içinde kimse bizi göremez. Ay yıldızlı bayrağımız her zaman göklerde dalgalanmaya devam edecek. Bizim başka milletimiz, ülkemiz yok. Tek ülkemiz Türkiye'dir, tek bayrağımız ay yıldızlı bayrağımızdır."
Konuşmaların işaret diline çevrildiği toplantı sonunda AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından 2 engelliye akülü araba verildi, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bir engelli minibüsü tahsis edildi. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!
  • 10.04.2023 15:43

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!

Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, ...

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu
  • 15.11.2021 14:58

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamın ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...

Bakan Karaismailoğlu: "Dünyada eşi benzeri olmayan otoyollar yapıyoruz"
  • 23.01.2021 14:25

Bakan Karaismailoğlu: "Dünyada eşi benzeri olmayan otoyollar yapıyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu alt yapı ve ulaştırma hamlelerin ...