maritbet girişmaritbet
İstanbul, felaketleri bu ‘üs’ten izleyecek!

İstanbul, felaketleri bu ‘üs’ten izleyecek!

İstanbul’da bir afet anında kesintisiz görev yapabilme olanağı sunacak Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi (BDTIDM) açıldı

Törende konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik deprem ve tsunami izleme merkezinin teknolojiyle donatıldığını ifade ederek, merkezin yaklaşık 1000 istasyondan canlı olarak bilgi toplayıp, değerlendirebilecek kapasiteye sahip olduğunu anlattı.

Deprem yalıtım sistemi var

Aynı zamanda binanın yeşil bina olarak tasarlandığını dile getiren Erdik, “Kendi otonom elektrik sistemi var. Deprem sonrasında devamlı faaliyeti olacak. Binanın altında deprem yalıtım sistemi vardır. Yani bir deprem sırasında  deprem hareketleri binaya ulaşmayacaktır. Zemin sallanacak fakat bina sabitduracaktır. Bu da burada çalışan teknisyen arkadaşlarımızın ve cihazların emniyetli bir şekilde görevlerine devam etmesini sağlayacaktır” diye konuştu. Törende, konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı.

Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi yeni operasyon binası ile deprem esnasında yangın, elektrik güvenliği, internet erişimi ve bölgesel haberleşme konusunda kesintisiz ve yüksek kapasiteye sahip olarak tasarlandı. Her türlü risk düşünülerek dizayn edilen bina bir afet anında kesintisiz görev yapabilme olanağı sunacak.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, felaketleri bu ‘üs’ten izleyecek!
  • 18.08.2014 12:04

İstanbul, felaketleri bu ‘üs’ten izleyecek!

İstanbul’da bir afet anında kesintisiz görev yapabilme olanağı sunacak Bölgesel ...