maritbet girişmaritbet
GAP Yenilenebilir Enerji Verimliliği Merkezi'nin inşaatı yakında başlayacak!

GAP Yenilenebilir Enerji Verimliliği Merkezi'nin inşaatı yakında başlayacak!

Şanlıurfa'da kurulacak olan ve uluslararası potansiyele sahip olması planlanan GAP Yenilenebilir Enerji Verimliliği Merkezi'nin (YENEV) inşaatına kısa sürede başlanacağı bildirildi

 

Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde yürütülen araştırmaların neticesinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin (BKİ) finansmanıyla uluslararası düzeyde bir merkezin inşa edilmesinin planlandığını belirtti.
 
Merkezde yürütülebilecek çalışmalara ilişkin çok sayıda yerli ve yabancı iş adamının yatırım için üniversiteyle irtibat halinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mutlu, şöyle devam etti: "Burada hem devlet hem üniversiteler hem de uluslararası uzmanların görüşlerini alarak iyi bir merkez yapma hayaliyle yola çıktık ve bunu da bir yerde başardığımızı ümit ediyorum. Enerji üssümüz, her yıl önceki yılı aratabilecek araştırmaların yapılacağı bir merkez olacak. Önü açık olan bu araştırma merkezinin gelecekte ciddi başarılara imza atacağına inanıyorum."
 
"Komşu ülkelere ihracat"
Merkez sorumlusu ve HRÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata da merkezin ihalesinin kısa sürede gerçekleşmesinin planlandığını bildirdi.
 
Merkez binasının yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Prof. Dr. Yeşilata, şöyle devam etti: "GAP YENEV'de attığımız adımlar, bölgenin genelini kapsayacak ülkeye ve bölgeye hizmet verecek bir merkez olacak. Komşu ülkelere ürün ve teknoloji ihracat edebilecek bir merkez planladığımız için çalışmalar uzun süredir dikkatli şekilde yürüyor. Bundan sonraki aşamalar daha hızlı ve somut adımlarla devam edecek."
 
"Son kararlar veriliyor"
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil ise bölgede yaptıkları araştırmalar neticesinde sürükleyici sektör olarak yenilenebilir enerjinin ön plana çıktığını ve bu alana ilişkin ciddi ekonomik yatırımlar yaptıklarını belirtti.
 
Merkeze ilişkin çalışmaların hızlı ilerlediğini ifade eden Karahocagil, şunları kaydetti: "Merkezimizin mimari yapısı ve iş modeline karar veriyoruz. Merkeze ilişkin son kararlarımızı alıp bu yıl içerisinde inşaatına başlamayı planlıyoruz. Bunun yanında yaptığımız çalışmaları gözden geçirip değerlendiriyoruz. Bölgenin durum raporunu ve yol haritasını çıkarttık. Gerçekten ciddi bir plan olarak kullanılabilir durumdadır. Merkez oldukça güçlü kurulacak, özellikle güneş enerjisi ve biyokütle üzerine yoğunlaşılacak. Yatırımcılar için güzel bir ortam hazırlama gayreti içerisindeyiz."
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GAP Yenilenebilir Enerji Verimliliği Merkezi'nin inşaatı yakında başlayacak!
  • 01.02.2013 08:12

GAP Yenilenebilir Enerji Verimliliği Merkezi'nin inşaatı yakında başlayacak!

Şanlıurfa'da kurulacak olan ve uluslararası potansiyele sahip olması planlanan G ...