maritbet girişmaritbet
Ekolojik yapı malzemeleri binalara nefes aldırıyor

Ekolojik yapı malzemeleri binalara nefes aldırıyor

Thermoins Ekolojik Yapı Malzemeleri Genel Müdürü Aytekin Topçu, ekolojik yapı malzemelerinin binalara nefes aldırdığını belirtti

Thermoins Ekolojik Yapı Malzemeleri Genel Müdürü Aytekin Topçu, ekolojik yapı malzemelerinin binalara nefes aldırdığını belirtti.

Topçu, doğru ürünü anlatmak ve tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla basın mensuplarına ekolojik malzemeleri tanıttı.
 
Aytekin Topçu, ekolojik yapı malzemelerinin yüzde 98'inin inorganik malzemelerden üretildiğini, binalarda, beton, gazbeton, tuğla, alçıpan, betopan, osb ve çelik yapılara sıvı olarak kolaylıkla uygulandığını ve ses yutucu özelliğe sahip olduğunu kaydetti.
 
Kanserojen madde içermeyen ekolojik malzemelerin binaya nefes aldırdığını belirten Topçu, 6 aydır üretimde bulunduklarını ve ürettikleri malzemelerin hem yurt içinde hem de yurt dışında kullanıldığını ifade etti.
 
Yalıtım işlerinin petrol türevi malzemelerle yapıldığını ve enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için doğal kaynakların kullanması gerektiğini anlatan Topçu, pertil, ponza gibi taşlardan üretilen ekolojik yapı malzemelerinin kullanılmasıyla enerjide yüzde 40 tasarruf edilebileceğini vurguladı.
 
Ekolojik yapı malzemelerinin doğaya zarar vermediğini belirten Topçu, "Hafif sıva, beton ve prekas ürünleri kullanarak, gereksiz yükleri ortadan kaldırmayı ve inşaat malzemelerini azaltarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
 
Konut yalıtımında her konut için 4-5 milyar yatırım yapıldığını, ancak yalıtımın bozulması nedeniyle 3-5 yıl sonra boşa gittiğini anlatan Topçu, ekolojik yapı malzemelerinin ömrünün binanın ömrü kadar olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekolojik yapı malzemeleri binalara nefes aldırıyor
  • 18.06.2010 01:02

Ekolojik yapı malzemeleri binalara nefes aldırıyor

Thermoins Ekolojik Yapı Malzemeleri Genel Müdürü Aytekin Topçu, ekolojik yapı ma ...