maritbet girişmaritbet
Dünya devlerinden 3. Havalimanı’na teklif yağıyor!

Dünya devlerinden 3. Havalimanı’na teklif yağıyor!

3. Havalimanı’nda kiralama alanları için Rusya’dan Amerika’ya tüm dünyadan teklifler yağmaya devam ediyor.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Yeni Havalimanı'nda 53 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme içme, 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu belirterek, "Kiralanabilir alanlar için Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Orta Doğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor. Sadece kiralanabilir alanlarla ilgili değil, diğer tüm iş kolları ile alakalı yurt içinden ve dışından çok ilgi görüyoruz." dedi.

Hüseyin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanı işletmesi tarafındaki görüşmelerin çok iyi ve yoğun gittiğini, özellikle referandum sonrası güzel neticeler almaya başladıklarını söyledi.

Havalimanı inşaatının yüzde 55'inin tamamlandığını hatırlatan Keskin, "Bu ilerlemeyi ve işletme tarafında hazırlanan sözleşmeleri, onları koruyacak maddeleri görünce, talep daha da artıyor." dedi.

"Yeme içme ile alakalı ihaleyi bitirdik"

Keskin, havalimanında duty free, yeme içme ve perakende olmak üzere 3 bölüm bulunduğunu, 53 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme içme ve 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu bildirdi.

Duty free anlaşmasını daha önce yaptıklarını belirten Keskin, yeme içme ile alakalı ihaleyi bitirdiklerini, sözleşme maddelerinde ilerleme sağlandığını ve sözleşmenin yakında yapılacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı'ndan, 2021'in başına kadar Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve mevcut işletmeci ile sözleşmesi olan 108 firmanın büyük kısmından da talep geldiğini aktaran Keskin, bunlarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

"Keşke Türkiye'de olsa' denilen markalar gelecek"

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Keskin, perakende tarafında 10 metrekareden küçük bağımsız birim kiralaması yapılmadığını belirterek, "İstanbul Yeni Havalimanı'nın kiralanabilir alanları için Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Orta Doğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor. Çok teklif alıyoruz. Sadece kiralanabilir alanlarla ilgili değil, diğer tüm iş kolları ile alakalı yurt içinden ve dışından gerçekten çok ilgi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplam kiralanabilir alanların yarısından fazlasını kiraladıklarını bildiren Keskin, "Burada Türkiye'de ilk defa ticaret yapacak uluslararası markalar bulunacak. Birçoğu anlaşmaya bağlandı. Şu anda duty free alanında 400'e yakın yerli ve yabancı firmanın yer alabileceğini söyleyebilirim. Yeme içme alanında da 'keşke Türkiye'de de olsa' denilen çok sayıda markayı görebileceğiz." şeklinde konuştu.

"Hedef, 46 hava yolu şirketi sayısını 100'e çıkarmak"

Hüseyin Keskin, şu anda Atatürk Havalimanı'nda 46 hava yolu şirketinin operasyon yaptığını, İstanbul Yeni Havalimanı'nda hedeflerinin 100 şirkete ulaşmak olduğunu söyledi. Buradan 350 destinasyona uçuş yapılacağını bildiren Keskin, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Uzak Doğu'dan Avrupa'ya, ABD'den Türk Cumhuriyetler'e kadar görüşmelerin devam ettiğini, en büyük ilk 10 hava yolu şirketinden Türkiye'ye uçanlar ile görüştüklerini ve ön protokol imzaladıklarını anlatan Keskin, gerek uçuş gerekse alan kiralama konusunda şirketlerin kendilerine ulaştığını, ulaşmayanlar ile irtibat kurduklarını, görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda "Deprem Müdahale Planı" yapıldı
  • 01.04.2021 15:59

İstanbul Havalimanı'nda "Deprem Müdahale Planı" yapıldı

İstanbul Havalimanı'nda "Deprem Müdahale Planı" kapsamında hazırlık toplantısı y ...

Weltew Home ile evlerde bahar yeniliği!
  • 22.03.2021 10:28

Weltew Home ile evlerde bahar yeniliği!

2021 ilkbahar–yaz sezonu koleksiyonlarında da ustalıkla zarafeti buluşturan Welt ...

Bilkent Center'da doğal ürünler pazarı 11 Mart'ta açılıyor
  • 08.03.2021 17:27

Bilkent Center'da doğal ürünler pazarı 11 Mart'ta açılıyor

Doğal Ürünler Pazarı ile yerli üreticilere destek olan Bilkent Center 11 – 14 Ma ...

İstanbul Havalimanı'nda kar temizleme çalışmaları sürüyor
  • 15.02.2021 11:45

İstanbul Havalimanı'nda kar temizleme çalışmaları sürüyor

İstanbul Havalimanı'nda yolcuların seyahat planlarının aksamaması için kar temiz ...

LG Ergo monitörler ile oyun oynarken sağlıklı kalın
  • 25.01.2021 13:34

LG Ergo monitörler ile oyun oynarken sağlıklı kalın

Ergonomik yapıda tasarlanan LG Ergo monitörler, oyuncular ve Esporcular için oyu ...

"2021’de yabancıya satışta 50 bin bandını geçeceğiz"
  • 15.01.2021 07:00

"2021’de yabancıya satışta 50 bin bandını geçeceğiz"

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, pandemiye rağmen konuttaki rekorun cesaret veri ...